Tare în apărare, slabă în atac! FC Brașov are un început de sezon mai slab decât cel trecut, în care s-a salvat de la retrogradare la baraj

Adi MARICA 07 Sep. 2022, 11:11 Liga 2
Tare în apărare, slabă în atac! FC Brașov are un început de sezon mai slab decât cel trecut, în care s-a salvat de la retrogradare la baraj

FC Brașov a început noul sezon de Liga 2 și mai prost decât cel trecut, când a fost nou-promovată. După primele cinci etape are cu un punct mai puțin decât avea în ediția precedentă.

Deși lotul a fost remaniat masiv în această vară, când au fost aduși o mulțime de jucători, dar și un nou antrenor, în persoana lui Dan Alexa, cel care și-a stabilit ca obiectiv calificarea în play-off, echipa brașoveană a strâns doar 5 puncte în cinci etape: o victorie (1-0 cu Ripensia), două egaluri (1-1 cu Minaur și 0-0 la Poli Timișoara) și două înfrângeri (0-1 la Șelimbăr și 1-2 la Progresul Spartac).

Angelov și Chică-Roșă s-au remarcat cu ratări mari în primele etape

Zestrea mică de puncte este cauzată și de ineficiența atacanților. Până acum, în cinci etape, vârfurile Milcho Angelov și Adi Chică-Roșă nu au marcat niciun gol, însă ambii s-au remarcat prin ratări monumentale.

Cei de la FC Brașov l-au adus pe Yanis Mbombo Lokwa, un atacant belgian de 28 de ani, fost internațional belgian U21. Belgianul încă nu a apucat să debuteze pentru că s-a accidentat, iar primul meci al acestuia se amână cel puțin o săptămână.

Cum și Adi Chică Roșă este accidentat, la meciul cu Metaloglobus, Alexa are la dispoziție doar un vârf autentic, bulgarul Angelov. Mai mult, pentru jocul de la București, antrenorul nu se va putea baza pe pe puștiul Dan Spătaru, ieșit accidentat în meciul cu Progresul Spartac.

Tari în defensivă

Dacă atacul brașovenilor este unul steril, cu doar trei goluri înscrise în cinci goluri, punctul forte al echipei în acest start de sezon pare defensiva.

În cele cinci meciuri disputate în acest sezon, FC Brașov a încasat patru goluri. De putea și mai bine, doar că Progresul Spartac a reușit să marcheze de două ori în prelungiri, acesta fiind singurul joc în care echipa lui Dan Alexa a încasat două goluri.

Doar CS Comunal Șelimbăr și Unirea Slobozia stau mai bine la acest capitol, cu câte trei goluri primite în primele cinci etape. Tot câte patru goluri primite mai au și SC Oțelul Galați, Poli Iași și Progresul Spartac.

  • În apărare, FC Brașov are jucători precum Marius Burlacu (36 ani, 4 meciuri), Igor Jovanovic (33 ani, 4 meciuri), Tomislav Sorsa (33 ani, 3 meciuri), Ivan Fustar (33 ani, 5 meciuri), Florin Dumbravă (27 ani, 5 meciuri), Adis Hodzic (23 ani, 0 meciuri) și Tudor Oltean (19 ani, 5 meciuri).

Urmează meciul cu ultima clasată Metaloglobus

FC Brașov se află pe locul 14 în Liga 2, cu 5 puncte și golaveraj 3-4, iar ultimele patru poziții care duc în play-off sunt ocupate de echipe care au câte zece puncte (Șelimbăr, Slobozia, Buzău și Iași).

În etapa a 6-a va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu ultima clasată Metaloglobus București (locul 10, 1 punct).

Între timp, FC Brașov și-a aflat și adversarul din Cupa României, din Turul 3, miercuri, 14 septembrie, de la ora 16:30, urmând să joace în deplasare la echipa din Liga 3 KSE Târgu Secuiesc.

Adi MARICA 07 Sep. 2022, 11:11 Liga 2
Pe aceeași temă