Dan Alexa știe de ce Ripensia a ajuns să retrogradeze: ”Îl cunosc bine pe patronul echipei, își calculează foarte bine pașii.” Teama antrenorul echipei FC Brașov înaintea jocului de la Timișoara

Adi MARICA 21 Apr. 2023, 00:11 Liga 2
Dan Alexa știe de ce Ripensia a ajuns să retrogradeze: ”Îl cunosc bine pe patronul echipei, își calculează foarte bine pașii.” Teama antrenorul echipei FC Brașov înaintea jocului de la Timișoara

FC Brașov va juca sâmbătă, la Timișoara, cu Ripensia, o echipă retrogradată în Liga 3. Dan Alexa încearcă să-și țină jucătorii în priză și se teme mai mult de starea terenului de pe arena Electrica decât de adversar.

Dan Alexa, înainte de meciul cu retrogradata Ripensia: ”Jucătorii trebuie să-și respecte meseria”

Alexa vrea victoria la Timișoara pentru ca FC Brașov să se mențină pe primul loc în grupa sa de play-out.

”Întâlnim Ripensia, o echipă care a retrogradat matematic și care nu va avea presiune. Noi trebuie să ne adaptăm foarte bine la starea terenului, pentru că este un teren care nu arată bine. Mergem la Timișoara să facem un joc bun, să câștigăm și să ne menținem pe primul loc în clasament. Cei de la Ripensia au jucători tineri, joacă fără presiune și sunt convins că o vor face bine pentru că sunt jucători talentați. Noi trebuie să fim organizați și mobilizați să arătăm ca suntem echipă care are încă un obiectiv. Țin foarte mult ca jucătorii să fie motivați, indiferent dacă un meci are o miză mai mare sau mai mică. Ei trebuie să-și respecte meseria”, a spus Dan Alexa.

Înaintea meciului cu Ripensia, jucătorii de la FC Brașov și-au încasat salariille pe luna martie. Problema restanțelor pentru lunile iulie și august 2022 a rămas, în continuare, nerezolvată.

Patronul Ripensiei ”își calculează bine pașii”

Dan Alexa spune ca retrogradarea Ripensiei a fost una asumată de către patronul-președinte al bănățenilor, Dumitru Mihu.

”Principalul motiv pentru care Ripensia a retrogradat este că au renunțat la jucători importanți în iarnă. Îl cunosc bine pe patronul echipei, este un tip foarte serios, își calculează foarte bine pașii și este foarte organizat. El, dacă a luat decizia de a renunța la jucători, să fiți convinși că a știut foarte bine de ce o face. Dumitru Mihu îmi este și prieten și chiar mă mândresc cu această prietenie. Probabil și-a dat seama că nu mai merită investiția, astfel că a renunțat la opt-nouă jucători și a încercat cu juniorii. Va merge în continuare cu juniorii, pentru că a investit mult în academie. Eu cred că a fost o retrogradare asumată. Vor continua în Liga 3, nu știu dacă vor reuși să revină imediat în Liga 2, pentru că, dacă retrogradează și Poli, va fi nenorocire ce va fi sezonul viitor, ce va fi acolo”, a declarat Dan Alexa.

FC Brașov, ultimul oaspete al Ripensiei în Liga 2

Meciul dintre Ripensia și FC Brașov este programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara, în etapa a 5-a a play-out-ului, Grupa B.

Pentru Ripensia, acesta este ultimul meci pe care îl mai are de disputat acasă în acest sezon. FC Brașov va mai avea alte două jocuri după cel din acest weekend.

Ripensia ocupă locul 6, penultimul, în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 17 puncte, fiind retrogradată matematic, la fel ca Unirea Constanța. FC Brașov este lider în această serie, cu 37 de puncte și are și un meci mai puțin disputat.

Declarațiile date de Dan Alexa înainte de Ripensia – FC Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=G8GSccaRBqU

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-ripensia-s-a-instalat-tristetea-dupa-ce-s-a-retrogradat-matematic-moralul-e-la-pamant-la-toti-dorinta-tinerilor-jucatori-ai-echipei-timisorene-pentru-ultimul-meci-acasa-in-liga-19267399

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-5-si-6-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-de-promovare-dejul-si-buzaul-sunt-gazde-in-urmatoarele-doua-runde-19267042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-tremura-la-gandul-ca-steaua-va-avea-drept-de-promovare-daca-se-schimba-legea-sportului-chiar-nu-imi-doresc-acest-lucru-19267014

Adi MARICA 21 Apr. 2023, 00:11 Liga 2
Pe aceeași temă