Dan Alexa, șocat după meciul cu Petrolul: ”Nu am mai trăit așa ceva.” Antrenorul Rapidului ia la țintă arbitrajul, deși recunoaște că jucătorul său a greșit, și le răspunde cârcotașilor

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jul. 2020, 23:58 Actualizat: 12 Jul. 2020, 00:11 Liga 2
Dan Alexa, șocat după meciul cu Petrolul: ”Nu am mai trăit așa ceva.” Antrenorul Rapidului ia la țintă arbitrajul, deși recunoaște că jucătorul său a greșit, și le răspunde cârcotașilor

Rapid a încheiat eroic meciul cu Petrolul, în a doua deplasare din play-off-ul Ligii 2. După 0-0 la CS Mioveni, giuleștenii au încheiat cu același scor și partida derby de la Ploiești, însă desfășurarea acesteia a fost una cu totul și cu totul specială. Rapid a avut doi jucători eliminați, iar Petrolul a ratat trei lovituri de pedeapsă în aceeași fază.

La finalul partidei de pe ”Ilie Oană”, Dan Alexa, extrem de agitat pe marginea terenului în timpul jocului, fiindcă și situațiile au generat acest lucru, a fost destul de calm în fața presei. Antrenorul Rapidului a comentat desfășurarea meciului cu Petrolul și a avut un mesaj și pentru CS Mioveni, care a avut două comunicate după întâlnirea directă, în care au atacat arbitrajul.

”În ce condiții s-a jucat meciul, e maxim ce puteam obține. Ce am trăit astăzi nu am mai trăit. A fost un exces de zel al tușierului, un roșu acordat foarte ușor. Aș dori ca cei de la Mioveni să mai facă și acum un comunicat că s-a creat așa o impresie că se fac toate jocurile pentru Rapid. După ceea ce s-a întâmplat astăzi, aș dori ca lumea să se gândească la lucrurile astea, pentru că ceea ce s-a întâmplast astăzi se întâmplă odată în cariera unor jucători. Ați văzut, jucătorii plângeau. Am venit aici încrezători să câștigăm. Ştiam că întâlnim o echipă care va avea ritm pentru 60 de minute. Am dus jocul foarte bine până la acea eliminare a lui Lazăr”, a spus Alexa la DigiSport.

Fundașii Rapidului, Tano Bonnin și Alexandru Iacob, au avut un meci complecat cu Petrolul. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Dan Alexa: ”În vestiar este foarte mare supărare. Nu realizează în ce condiții s-a jucat meciul ăsta”

Rapid a avut eliminat încă din minutul 28, pe Rareș Lazăr, iar apoi nu s-a mai putut baza nici pe portarul Mihai Popa, trimis și el la cabine în minutul 68, după ce a protestat în urma a doua penalty-uri în care n-a respectat regulamentul și a plecat de pe linie înainte ca jucătorul advers să lovească mingea. Chiar dacă a avut doi jucători în minus, trupa giuleșteană a avut și o triplă ocazie de a deschide scorul după fazele cu penalty-urile repetate și irosite, însă a dat peste un Raul Avram salvator. În final, a avut și noroc, la transversala lui Deac.

”Vreau să-mi felicit jucătorii pentru cum au interpretat apoi jocul, cât au suferit, pentru tot ceea ce s-a întâmplat după. Îi felicit. E un punct enorm, mare. Avem meciul cu Piteștiul de marți într-o săptămână și trebuie să câștigăm. Ne vor lipsi jucătorii eliminați. Popa un portar de mare viitor, dar am arătat spirit astăzi, sunt mândru de jucătorii mei, de echipa mea. Astăzi, cred că poate fi un punct de plecare pentru noi, pentru că ei suferă enorm și nici nu s-au bucurat pentru punct. Credeți-mă. În vestiar este foarte mare supărare. Nu realizează în ce condiții s-a jucat meciul ăsta, dar a trecut și trebuie să fim foarte atenţi la ce va urma”, a spus Dan Alexa.

Arbitrul central Iulian Dima îl elimină pe rapidistul Rareș Lazăr în meciul cu Petrolul. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Alexa recunoaște că Mihai Popa a greșit, însă tot îl acuză pe arbitrul asistent: ”A vrut să iasă în evidență”. Mesaj pentru cârcotașii Rapidului

Despre faza în care brigada de arbitri a dictat de două ori repetarea unui penalty, antrenorul Rapidului spune că așa ceva n-a mai văzut. Recunoaște că portarul său a depășit linia și a încălcat regulamentul, însă contestă deciziile tușierului Tunyogi, despre care spune că a vrut să iasă în evidență și că nu s-a gândit la carierile jucătorilor.

”Chiar dacă Popa a depășit linia porții, dar sunt atâtea și atâtea situaţii în fotbalul ăsta mondial, în care portarul pleacă puțin înainte, încât nu am văzut să se repete niciodată. A fost un exces de zel, un arbitru care, nici nu știu cum îl cheamă pe tușier (n.r. – Ferencz Tunyogi a fost cel care a stat pe linie cu portarul la penalty-uri), a vrut să iasă în evidență. Problema cu ieșitul ăsta în evidență e că periclitează o campanie, periclitează niște cariere, produce foarte multă suferință. Sunt foarte curios să îl mai întâlnesc pe arbitrul ăsta în viitor”, a comentat Alexa, care a avut un mesaj și pentru ”cârcotașii” Rapidului: ”Dar ce vreau să transmit, cred că și pentru cei mai cârcotaşi, care spuneau că orice s-ar întâmplat Rapidul promovează, că aşa sunt făcute cărţile… Meciul de azi să le dea foarte mult de gândit.”

Portarul Mihai Popa a fost eliminat în meciul cu Petrolul după ce a încălcat regulamentul la două penalty-uri, plecând mult în față înainte ca jucătorul advers să lovească mingea. Loviturile de pedeapsă au fost de fiecare dată repetate, iar Popa, care a primit galben de fiecare dată, a fost eliminat. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Am scăpat de două deplasări. Avem şanse mari să promovăm”

Alexa a comentat și modul în care echipa sa a arătat în zece și apoi nouă jucători. ”Rapidul a jucat, dacă nu mă înșel, mai mult de jumătate de oră în nouă oameni. Am avut situații de a înscrie, am interpretat foarte bine fazele, cu jucătorii care au rămas pe teren. Am schimbat sistemul, pentru că au băgat doi atacanți, plus Răuță, un fundaș central, și apoi, cu puţină şansă, la acea bară (n.r. – a lui Gabriel Deac), am reuşit să plecăm cu un punct”, a declarat antrenorul Rapidului, care își freacă mâinile de bucurie după primele două meciuri din play-off: ”Am scăpat de două deplasări. Practic, în momentul ăsta, dacă ne vom lua punctele acasă, apoi mergem încrezători la UTA, avem şanse mari să promovăm.”

  • Cu două puncte acumulate în play-off după două jocuri, Rapid ajunge la 21 de puncte în clasament și momentan urcă pe locul 3, la egalitate cu CS Mioveni, care e pe 4 și are un meci mai puțin disputat. În etapa următoare, Rapid joacă tocmai marți, 21 iulie, de la ora 18:30, pe teren propriu, cu Campionii FC Argeș.
Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jul. 2020, 23:58 Actualizat: 12 Jul. 2020, 00:11 Liga 2
Pe aceeași temă