Dan Alexa rămâne fără victorie la FC Brașov și după al treilea meci, acum cu Poli Timișoara. ”Până la urmă suntem mulțumiți cu egalul acesta”. Cum interpretează faza în care Lambrinoc a cerut penalty, dar a fost eliminat

Anda DELIU 20 Aug. 2022, 21:53 Liga 2

FC Brașov nu a simțit încă gustul victoriei în acest debut de Liga 2, deși au trecut deja trei meciuri.

La Timișoara, cu Poli, echipa antrenată de Dan Alexa a terminat la egalitate, scor 0-0.

La fel ca Bogdan Andone, și ”Chirurgul” a apreciat că rezultatul e echitabil. La final, Alexa s-a salutat cu Costel Pantilimon, cel care voia să devină președintele lui Poli, prezent pe Știința.

FC Brașov a jucat slab în prima repriză, dar a rezistat apoi în zece

Echipa brașoveană a fost dominată în prima repriză pe arena Știința, dar a reușit să-și creeze ocazii în a doua parte a jocului. Eduard Lambrinoc a avut și o bară, dar și-a și lăsat colegii în zece din minutul 62, când a primit al doilea cartonaș galben, la o fază la care brașovenii au cerut penalty, iar arbitrul a considerat că acesta a simulat.

Dan Alexa e mulțumit cu acest egal. ”Până la urmă, ținând cont de condițiile în care s-a jucat de la eliminare, suntem mulțumiți cu egalul acesta. Deși pe final puteam să înscriem. Am avut trei situații foarte bune. La fel de adevărat e că și la bara lui Ignea (n.r. – Benzar a trimis în transversală), Timișoara putea să câștige. E un rezultat echitabil până la urmă. Am avut reacție după pauză, am arătat ca o echipă cât de cât cum mi-aș dori. Am început prost meciul, am jucat lent, previzibil. Poli ne-a surprins pe două-trei contraatacuri unde puteau să înscrie. Micu a făcut un meci remarcabil prima repriză. În rest, cred că un rezultat echitabil și cam asta este”, a declarat despre joc Dan Alexa.

Alexa voia penalty la Lambrinoc, e convins și după reluare, dar îl laudă pe arbitrul Chioran

”Chirurgul” e de părere că s-ar fi impus penalty la eliminarea lui Lambrinoc, care, în opinia sa, nu a simulat o cădere întârziată pe minge, în careu. Chiar și așa, l-a lăudat pe arbitrul clujean Marius Chioran. ”Și după reluările TV am înțeles că a fost penalty. Dintr-odată, din penalty rămâne și cu un jucător în minus. Dar îl cunosc pe Chioran, e un arbitru foarte bun, de mare perspectivă și sunt convins că a interpetat exact faza”, a punctat antrenorul.

FC Brașov în meciul cu Poli Timișoara: Micu – Sorsa, Fustar (cpt.), Jovanovic (Vas. Constantin 73’), Tud. Oltean (Rz. Iorga 78’) – Lambrinoc, Joao Amorim (Dumbravă 78’), R. Lazăr, Saim Tudor (M. Burlacu 73’) – Angelov (Marc 66’), Chică-Roșă. Rezerve neutilizate: D. Mutu – Toderașcu, Negrean, Lascu.

Dan Alexa e răbdător cu echipa

Alexa a precizat că vrea să ducă formația din Ardeal în play-off și speră că etapele viitoare, când vor avea drept de joc toți fotbaliștii din lot, va fi mai bine.

”Obiectivul nostru este accederea în play-off. Din păcate, jucătorii importanți au venit foarte târziu. Chiar astăzi nu am putut să utilizez doi dintre ei. Ne așteptam să avem un început greu. Important pentru noi, ca și grup, era să câștigăm un meci cât mai repede, pentru că echipa are nevoie de rezultate bune. Suntem o echipă modificată în proporție de 80 la sută. Sunt problemele pe care le avem și le știm: ca pregătire, ca omogenitate. Ne trebuie și puțină șansă, iar azi dacă aveam puțină șansă cred că am fi câștigat”, a mai zis Alexa.

De altfel, ardelenii nu mai caută să transfere. ”În momentul acesta, nu. Aștept să intre și cei care nu au putut să intre astăzi. Sunt jucători importanți pentru noi. Până se rezolvă din punct de vedere al actelor, luăm fiecare meci în parte. A fost aici o deplasare grea, am întâlnit o echipă Poli care vine după un eșec 4-0 la Șelimbăr, foarte motivată. Dar, până la urmă, e un rezultat echitabil și trebuie să tragem concuziile corecte după un astfel de joc”, a completat antrenorul principal al FC Brașov, fost manager și antrenor în urmă cu două sezoane la Poli Timișoara, cu care a mers în play-off.

Alexa s-a revăzut cu Costel Pantilimon

Altfel, Alexa, la final, s-a salutat în dreptul vestiarelor cu Costel Pantilimon, cel care dorea să devină președintele lui Poli. ”Era în parcare. Mă bucură revederea cu el. Este fostul meu coleg, un prieten la care țin foarte mult. Unul dintre oamenii care au făcut ceva pentru Poli. Oricând mă revăd cu un fost coleg, mă bucură foarte mult”, a comentat Alexa despre acest episod.

Înainte de startul jocului, Alexa s-a salutat și fotografiat cu Ioan Mera (foto principal), retras forțat de la Poli în această vară și devenit director sportiv.

Cu doar 2 puncte acumulate în trei meciuri disputate în acest debut de sezon, FC Brașov ocupă locul 15 în clasamentul Ligii 2, cu golaveraj 1-2.

În etapa a 4-a, FC Brașov joacă pe teren propriu cu Ripensia (locul 17, 1 punct), sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-egala-cu-fc-brasov-chiar-daca-a-jucat-jumatate-de-ora-in-superioritate-bogdan-andone-e-multumit-am-avut-atitudine-am-avut-determinare-chiar-nu-am-ce-sa-le-reprosez-19241639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-zi-plina-cu-meciuri-in-esalonul-secund-doua-dintre-cele-patru-formatii-cu-punctaj-maxim-intra-la-joc-de-la-ora-1100-19241517

Anda DELIU 20 Aug. 2022, 21:53 Liga 2
Pe aceeași temă