Dan Alexa, la un pas de FC Brașov după ce Cristian Pustai a decis să continue la FC Buzău!

Adi MARICA 19 Jun. 2022, 17:29 Liga 2
Dan Alexa, la un pas de FC Brașov după ce Cristian Pustai a decis să continue la FC Buzău!

Marin Mitran, alesul conducătorilor politici locali pentru funcția de președinte la FC Brașov, a demarat încă de la finalul săptămânii trecute negocieri pentru postul de antrenor.

Cum Călin Moldovan, actualul antrenor al echipei, cel care a promovat Corona în Liga 2 în vara trecută, iar acum a menținut FC Brașov în eșalonul secund după barajul cu Poli Timișoara, nu a fost căutat, prima varianta a lui Mitran a fost Cristian Pustai de la FC Buzău, cu care a făcut echipă în sezonul recent încheiat.

Cristian Pustai a fost convins să continue la FC Buzău, Dan Alexa e favorit să preia FC Brașov

”Profesorul” ar fi agreat varianta Brasov, însă, în cele din urmă, Auras Brașoveanu, noul președinte al FC Buzău, l-a convins să continue în Crâng.

Următorul pe lista lui Mitran a fost Dan Alexa. Cel poreclit ”Chirurgul” ar fi încântat să revină ca antrenor în Liga 2 și încerce să-și relanseze cariera la FC Brașov, mai ales că în ultimul sezon a antrenat în Liga 3 și nu a reușit să promoveze în eșalonul secund cu CSM Reșița, după ce a pierdut barajul cu echipa timișeană CSC Dumbrăvița.

Din informațiile Liga2.ro, Alexa a ajuns la un acord cu șefii FC Brașov și, cel mai probabil, va fi noul antrenor al echipei de Liga 2.

Alexa are trei promovări cu trei echipe diferite de la Liga 2 în Liga 1

Considerat la un moment dat unul dintre cei mai promițători antrenori din noul val, cariera lui Dan Alexa s-a prăbușit în ultima perioadă, iar în sezonul trecut a ratat promovarea în Liga 2 cu CSM Reșița, echipă cu care nu a pierdut niciun meci în sezonul recent încheiat al Ligii 3, însă, cu toate acestea, nu și-a îndeplinit obiectivul în urma loviturilor de departajare.

Alexa le-a mai pregătit pe ACS Poli Timișoara, Rapid, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra, ASU Poli Timișoara și CSM Reșița.

În cariera sa a reușit promovări din Liga 2 în Liga 1 cu ACS Poli Timișoara, Rapid și Dunărea Călărași. Tot în cariera sa are și retrogradări din Liga 1 în Liga 2 cu ACS Poli Timișoara și Dunărea Călărași.

  • În sezonul recent încheiat al Ligii 2, FC Brașov i-a avut antrenori pe Ilie Stan (etapele 1-9), Andrei Șanta (10-13) și Călin Moldovan (14-19 sezonul regular, 1-7 play-out și cele două jocuri de baraj de menținere în Liga 2).

Foto: Miruna Maria Mihancea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fum-alb-la-fc-brasov-la-loc-comanda-cu-marin-mitran-presedinte-19235118

https://liga2.prosport.ro/seria-1/telenovela-ilie-stan-si-fc-brasov-a-ajuns-la-final-clubul-a-apelat-la-un-apropiat-sa-si-plateasca-datoriile-catre-primul-ei-antrenor-19235085

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-alexa-pleaca-de-la-csm-resita-dupa-ratarea-promovarii-in-liga-2-cristian-bobar-e-descumpanit-nu-avem-ce-face-trebuie-sa-acceptam-realitatea-19234806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/auras-brasoveanu-pleaca-de-la-concordia-chiajna-si-va-continua-ca-presedinte-executiv-la-alt-club-din-liga-2-exclusiv-19233798

Adi MARICA 19 Jun. 2022, 17:29 Liga 2
Pe aceeași temă