Dan Alexa pleacă de la CSM Reșița după ratarea promovării în Liga 2. Cristian Bobar e descumpănit: ”Nu avem ce face. Trebuie să acceptăm realitatea”

Marius ANGHEL 10 Jun. 2022, 18:52 Liga 3
Dan Alexa pleacă de la CSM Reșița după ratarea promovării în Liga 2. Cristian Bobar e descumpănit: ”Nu avem ce face. Trebuie să acceptăm realitatea”

CSM Reșița a avut un parcurs excelent în acest sezon de Liga 3, fără nicio înfrângere în campionat, cât și în meciurile de baraj de promovare, însă, cu toate acestea, echipa din Valea Domanului a ratat accederea în Liga 2 în fața unei formații comunale, CSC Dumbrăvița.

Trupa prezidată de Cristian Bobar a pierdut la loviturile de departajare faza finală a barajului pentru Liga 2 cu timișenii și rămâne și în următorul sezon în Liga 3, fiindcă șansele să fie invitată de FRF în eșalonul secund sunt minuscule, aproape inexistente.

Antrenorul Dan Alexa nu va mai continua cu CSM Reșița, iar mulți dintre jucătorii cu care s-a disputat acest sezon vor pleca. Au fost în lot fotbaliști precum Ștefan Bărboianu, Valentin Lazăr, Călin Cristea, Ionuț Cioinac, Marian Drăghiceanu, Mediop Ndiaye, Valentin Munteanu sau Amir Jorza, mulți dintre ei cu multe meciuri la nivel de Liga 1 iar alții la Liga 2.

CSM Reșița rămâne în Liga 3 după ce a pierdut barajul cu CSC Dumbrăvița

În sezonul regular, CSM Reșița a acumulat 16 victorii și două remize, 61-8 golaveraj și 50 de puncte, situându-se la zece puncte peste a doua clasată CSM Deva (40 puncte). În play-off-ul Seriei a 7-a a terminat cele nouă meciuri cu șapte victorii și două egaluri, 26-4 golaveraj și 73 de puncte, mărind avansul la 20 de puncte față de CSM Deva (53 puncte).

În primul baraj însă, CSM Reșița a dat semne de slăbiciune. După un 1-0 obținut pe final în jocul tur cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii (locul 2, Seria 8), în deplasare, rosso-nerri au fost conduși acasă în retur și au egalat spre final și evitat reprizele de prelungiri (scor 1-1).

În barajul decisiv de promovare, echipa lui Dan Alexa, suspendat pentru ambele jocuri din cauza injuriilor adresate arbitrului la returul cu Ghiroda, a scos doar un 0-0 în deplasare la CSC Dumbrăvița (locul 1, Seria 8). În retur, pe teren propriu, cu o atmosferă spectaculoasă pentru acest nivel, CSM Reșița a comis-o inexplicabil. A fost condusă din minutul 50, a egalat abia în minutul 86, iar la loviturile de departajare au ”trădat-o” două dintre vedetele sale: Călin Cristea și Valentin Munteanu.

”Din păcate, am pierdut un an de zile. N-am reușit să promovăm. Am ratat situații incredibile, am lovit bara și am ratat de trei ori singuri cu portarul. Un an de zile n-am pierdut un joc, nici acum nu am pierdut în timpul regulamentar, dar formatul este de așa natură încât poți să nu promovezi. Felicit Dumbrăvița pentru efortul de depus și pentru promovare. Nu știu ce urmează pentru noi. Este un moment greu, jucătorii au plâns în vestiar. Din punctul meu de vedere, am fi meritat să promovăm”, a declarat, citat de Caraș Online, Dan Alexa, la finalul jocului desfășurat în Valea Domanului.

Dan Alexa nu mai continuă cu CSM Reșița

În vara trecută, Dan Alexa (42 de ani) a surprins prin decizia sa de a coborî tocmai în Liga 3 pentru a antrena, ținând cont de faptul că în cariera sa a condus mai multe echipe în Liga 1 și a reușit promovări din Liga 2 cu ACS Poli Timișoara, Rapid și Dunărea Călărași.

Ratarea promovării din Liga 3 cu CSM Reșița reprezintă cel mai mare eșec din cariera sa de antrenor. Lui Alexa i-a expirat contractul, însă în actualele condiții, în care echipa va continua în cel de-al treilea eșalon, acesta nu mai dorește să continue, chiar dacă va sta pe tușă și nu va prelua vreo altă formației.

”Contractul lui Dan Alexa cu CSM Reșița a expirat! Dan nu se leagă de contract și este clar faptul că dacă nu a promovat nu va mai rămâne la CSM Reșița. Și el este foarte dezamăgit de ratarea obiectivului. Alexa a avut la Reșița un contract pe doi ani. Dacă am fi promovat, contractul lui de un an s-ar fi prelungit automat cu încă unul. În momentul de față nici nu s-a mai pus problema contractului. Este foarte devreme să ne gândim la un alt antrenor. Au trecut abia câteva zile de la ratarea obiectivului și vom vedea ce se va întâmpla. Se va face o analiza la întreg clubul CSM Reșița”, a anunțat președintele Cristian Bobar, care va continua la club.

Cristian Bobar: ”Este frustrant să nu pierzi niciun meci un an de zile și să pierzi o promovare la loviturile de la 11 metri”

Bobar a vorbit și despre dezamăgirea ratării promovării după un sezon în care CSM Reșița nu a pierdut niciun meci din cele 31 disputate în Liga 3 sau la baraj. Președintele pune neîndeplinirea obiectivului pe destin.

”Este o dezamăgire foarte mare și este frustrant să nu pierzi niciun meci un an de zile și să pierzi o promovare la loviturile de la 11 metri. Penalty-urile sunt o loterie și nu mă așteptam să ratăm promovarea. Poate am fost prea siguri pe promovare, dar nu avem ce face. Trebuie să acceptăm realitatea. Din punctul meu de vedere va fi o perioadă un pic mai dificilă. S-au oferit de către primarul Ioan Popa, club și Consiliul Local toate condițiile jucătorilor, care au fost clar de Liga 2. Am adus un antrenor experimentat, cu promovări, am adus jucători cu experiență, dar ca și președinte de club nu pot să bag mingea în poartă. Am avut la scorul de 1-1 cu Dumbrăvița câteva ratări extraordinar de mari. Mă așteptam la mai mult de la jucătorii cu experiență și acesta cred că a fost destinul nostru, adică să nu promovăm. Îmi pare foarte rău pentru cei 6000 de suporteri care au venit la stadion, care au amintit de Liga 1, de pe vremea când Reșița juca în prima divizie. Suporterii ne-au arătat cât de iubită este echipa”, a declarat conducătorul CSM Reșița, citat de Caraș Online.

Bugetul întregului club a fost de 1.000.000 de euro, 600.000 de euro fiind destinați secției de fotbal. Un buget cum nici în Liga 2 nu au avut la dispoziție multe echipe.

Echipa masculină de handbal a Reșiței, una cu tradiție, cu finale de cupe europene jucate, nu a fost înscrisă în Liga Zimbrilor după ce a obținut promovarea directă. Se aude că un motiv ar fi fost ca echipa de fotbal să aibă forță financiare mai mare în Liga 2, fiindcă la Reșița se considera promovarea că și obținută.

”Este adevărat că cea mai mare parte a bugetului s-a dus către secția de fotbal, deoarece fotbalul este un fenomen social și peste tot în lume în acest sport se investesc cele mai mari sume. În opinia mea, acest aspect nu este foarte corect față de alte sporturi. Acesta este fotbalul”, a mai spus Cristian Bobar.

Foto: Miruna Maria Mihancea

Marius ANGHEL 10 Jun. 2022, 18:52 Liga 3
Pe aceeași temă