Dan Alexa, extrem de dezamăgit după eșecul cu Dinamo: ”Nu aveam voie să facem astfel de greșeli.” Mesajul antrenorului de la FC Brașov către fanii ”câinilor”

Adi MARICA 04 Dec. 2022, 00:46 Liga 2

FC Brașov a pierdut meciul cu Dinamo, ultimul programat în Liga 2 în 2022, după prestație slabă a elevilor lui Dan Alexa.

Vasile Buhăescu (15′ – penalty) și Iulian Roșu (63′) au înscris golurile bucureștenilor pe stadionul Tineretului, în succesul cu 2-0, în cadrul etapei a 16-a a Ligii 2.

Dan Alexa, după eșecul cu Dinamo: ”Echipa care a greșit mai puțin a câștigat azi”

Pentru FC Brașov, acesta a fost primul eșec pe teren propriu în acest sezon. Totodată, a pus capăt unei serii de patru jocuri consecutive fără înfrângere pentru trupa lui Dan Alexa și a împiedicat-o să egaleze ultima clasată pe locurile de play-off.

”Aveam mari speranțe de la jocul de azi, mai ales că veneam după o perioadă foarte bună în campionat. Știam că Dinamo are o echipă bună, foarte organizată, care venea după o serie bună de șapte meciuri în care au pierdut un singur joc. Două momente, două greșeli individuale au decis un meci echilibrat. Noi am presat mai mult, dar fără ocazii importante. Echipa care a greșit mai puțin a câștigat azi. Dinamo s-a apărat bine, cu cinci jucători foarte puternici, iar noi nu am găsit variante și nu am reușit să le punem probleme. Am dus mingea în fața careului, dar acolo ne-a lipsit ceva”, a spus Alexa.

Urmează ședința cu conducerea clubului

Deși a solicitat un penalty după un duel între Lazăr și Amzăr, petrecut în minutul 69, la 2-0 pentru Dinamo, Alexa spune că echipa sa nu a pierdut jocul din cauza arbitrajului lui Viorel Cojocaru.

”Cred că a fost penalty, dar azi nu am pierdut că am greșit arbitrul. Nu aveam voie să facem astfel de greșeli. Îl felicit pe Ovidiu Burcă pentru modul în care a pregătit jocul și îi doresc multă baftă”, a mai spus Alexa, care a declarat că va avea o discuție cu șefii clubului pentru a face strategia pentru partea a doua a campionatului: ”Urmează o perioadă în care vom vedea exact ce ne propunem, dacă mai avem sau nu șanse la play-off. Șansele nu au scăzut azi considerabil, au scăzut la începutul campionatului, când am făcut mulți pași greșiți. Vom vedea ce este de făcut pentru partea a doua a campionatului, după ce voi discuta cu cei din conducere.”

Alexa a primit în minutul 71 încă un cartonaș galben în acest sezon în care a fost suspendat deja de două ori.

Suporterii dinamoviști ”să fie sănătoși!”

La meciul de la Brașov au asistat circa 1.000 de fani ai echipei Dinamo. Fanii trupei bucureștene au avut pe parcursul meciului războiul lor cu antrenorul Brașovului.

”Meciul cu fanii lui Dinamo este din 2006. Să fie să sănătoși!”, a spus Dan Alexa.

FC Brașov este pe locul 10 în Liga 2, cu 23 de puncte, la trei puncte de poziția a 6-a, ultima care duce în play-off, ocupată de Gloria Buzău. Campionatul se va relua în ultimul weekend din luna februarie a anului 2023, iar echipa lui Alexa mai are meciuri în sezonul regular cu Gloria Buzău (deplasare), Unirea Constanța (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nu-te-supara-frate-ovidiu-burca-dupa-ce-l-a-invins-pe-dan-alexa-cu-un-ochi-rad-cu-altul-plang-pentru-el-ce-a-spus-antrenorul-dinamovist-dupa-succesul-de-la-brasov-19255867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-picat-examenul-final-cu-dinamo-iulian-rosu-jucatorul-meciului-de-pe-tineretului-19255844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1315-e-meci-important-pentru-ambele-echipe-in-mentinerea-sperantelor-de-accedere-in-play-off-19255588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-2022-sapte-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-podiumul-poate-suferi-modificari-dar-vor-fi-schimbari-si-pe-celelalte-locuri-de-play-off-19255585

Adi MARICA 04 Dec. 2022, 00:46 Liga 2
Pe aceeași temă