Dan Alexa, despre speranțele Brașovului la play-off: ”Mai avem doar 3 la sută șanse. Se poate întâmpla orice”

Adi MARICA 08 Mar. 2023, 14:58 Liga 2
Dan Alexa, despre speranțele Brașovului la play-off: ”Mai avem doar 3 la sută șanse. Se poate întâmpla orice”

Antrenorii Dan Alexa și Ștefan Grigorie, dar și președintele Marin Mitran s-au deplasat, marți seara, la Buzău, pentru a vedea pe viu ultimul meci al etapei a 18-a din Liga 2, cel dintre Gloria Buzău și Unirea Slobozia. În ultima etapă a sezonului regular, duminică, FC Brașov va juca în deplasare la Slobozia.

Dan Alexa a spionat Unirea Slobozia în meciul de la Buzău

Alexa nu a fost suprins de victoria buzoienilor (scor 3-1) lui Adrian Mihalcea în meciul cu fosta sa echipă, Slobozia.

”Am ținut să văd meciul, în ultima etapă noi jucăm la Slobozia și am vrut să îi văd la lucru. Nu m-a surprins absolut deloc victoria Buzăului, știam forța lor din meciul cu noi. Rezultatul, victoria Buzăului, e fost unul bun pentru noi, chiar dacă șansele de a prinde play-off- ul rămân reduse”, a comentat antrenorul principal al FC Brașov prezența sa la Buzău.

FC Brașov are nevoie de victorie și de rezultate favorabile de la Minaur și Metaloglobus

Dan Alexa spune că o victorie a echipei sale la Slobozia este obligatorie, dar o accedere miraculoasă în play-off depide și de jocul rezultatelor Concordiei Chiajna și Gloriei Buzău.

”Eu spun că mai avem 3 la sută șanse să intrăm în play-off. În primul rând trebuie să câștigăm noi la Slobozia. De aici plecăm, și apoi să așteptăm celelalte rezultate. Baia Mare e la retrogradare și va întâlni Buzăul, Metaloglobus, la fel, și întâlnește Chiajna. Sunt meciuri de care pe care. Din păcate, noi nu depindem doar de un meci, ci de un lanț de meciuri, de Metaloglobus – Chiajna și Minaur – Gloria Buzău. Pentru noi varinta ideală ar fi un egal al Chiajnei la Metaloglobus și o înfrângere a Buzăului la Baia Mare. Într-un clasament în patru, cu noi, Slobozia, Chiajna și Buzău la egalitate de puncte, 30, noi am fi în avantaj. Se poate întâmpla orice”, spune Alexa.

În sezonul trecut, într-o situație asemănătoare se afla Unirea Slobozia, cu șanse minuscule de calificare. Iar miracolul s-a produs, inclusiv FC Brașov contribuind la el, prin egalul obținut în deplasare la FK Miercurea Ciuc.

Trei echipe sunt sigure de participarea în play-off

În acest moment, cu o rundă înainte de final, sunt calificate matematic în play-off echipele Steaua, Poli Iași și SC Oțelul Galați, iar pentru celelalte trei poziții sunt în luptă Unirea Dej, Unirea Slobozia, Dinamo, Gloria Buzău, Concordia Chiajna și FC Brașov.

În ultima etapă a sezonului, FC Brașov va juca duminică, în deplasare, de la ora 13:00, cu Unirea Slobozia. Este singurul joc între două echipe aflate în lupta pentru play-off.

FC Brașov ocupă locul 9, cu 27 de puncte, iar Unirea Slobozia se află pe poziția a 5-a, cu 30 de puncte. Gloria Buzău are tot 30 de puncte, iar Concordia Chiajna are 29.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-meciurile-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-au-loc-in-aceeasi-zi-la-aceeasi-ora-nicio-echipa-nu-este-sigura-de-pozitia-sa-finala-din-clasament-19262466

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-santa-academia-de-portari-a-brasovului-legendarul-antrenor-schimba-prefixul-imi-doresc-doar-sa-fiu-sanatos-si-sa-ma-mai-tina-betele-19262424

Adi MARICA 08 Mar. 2023, 14:58 Liga 2
Pe aceeași temă