Dacia Unirea, bună de plată la FRF. Președintele clubului brăilean cere ajutorul suporterilor

Marius ANGHEL 27 Jan. 2016, 15:08 Liga 2
Dacia Unirea, bună de plată la FRF.** Președintele clubului brăilean cere ajutorul suporterilor

La ședința Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, din 22 ianuarie, s-a discutat și memoriul pe care Dacia Unirea l-a făcut pentru anularea amenzii primite după ultima etapă din 2015, ca o consecință a scandărilor xenofobe ale galeriei brăilene la meciul de la CS Balotești, din 5 decembrie, încheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0. Iar decizia forului de la București a rămas neschimbată, Dacia Unirea trebuie să plătească suma de 5.000 de lei din cauza suporterilor.

„O să încercăm să cerem ajutor suporterilor din cauza cărora am primit amenda. O să publicăm numărul nostru de cont și orice ajutor va fi binevenit în condițiile în care orice leu este foarte important pentru noi”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele Daciei Unirea.

Vă reamintim că un grup neorganizat de susținători ai Daciei Unirea s-au deplasat pe cont propriu și în mod neorganizat la Balotești, iar la intrarea pe stadion au declarat că reprezintă galeria Brăilei. La un moment dat suporterii brăileni au strigat lozinci xenofobe, iar FRF a amenda clubul cu 5.000 lei.

Clubul din Liga a 2-a a postat imediat pe pagina sa de facebook un comunicat prin care condamna atitudinea suporterilor: „Asociația Club Sportiv Dacia Unirea Brăila se dezice și condamnă în mod ferm acele fapte reprobabile, antisociale și antisportive, de genul celui petrecut în data de 5 decembrie 2015, când la meciul CS Balotești – ACS Dacia Unirea, un grup de susținători ai echipei oaspete au scandat în mod rușinos și fără absolut niciun motiv, lozinci xenofobe! Conducerea clubului face la acest moment toate demersurile permise de Regulament pentru a anula plata acestei amenzi, dar dacă ea va ramâne definitivă ne vom rezerva dreptul de a lua măsuri împotriva celor care s-au facut vinovați, mergând până la interdicția acestora de a mai intra la meciurile echipei pe Stadionul Municipal”.

Clubul brăilean a trimis un memoriu și la FRF, însă prima decizie dată de Comisia de Disciplină nu s-a schimbat, Dacia Unirea fiind bună de plată.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 27 Jan. 2016, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă