Dacă nici acum, atunci când? FC Brașov țintește cu Astra prima victorie acasă în 2022. Călin Moldovan: ”În primul rând trebuie să ne respectăm pe noi”

Adi MARICA 06 May. 2022, 12:34 Liga 2

FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului, cu Astra, în ultima rundă din play-out-ul Ligii 2, Grupa B, însă nu va fi și finalul sezonului.

Fără victorie pe teren propriu în 2022, elevii lui Călin Moldovan au șansa primului succes acasă din acest an, în fața unui dintre cei mai modești adversari din campionat.

Călin Moldovan, înaintea jocului cu Astra: ”Suntem, în primul rând, datori nouă, cu o victorie acasă”

Dacă FC Brașov mai are șansa unui baraj de menținere în Liga 2, contra Politehnicii Timișoara, Astra este retrogradată, iar meciurile din acest play-out au însemnat înfrângeri pe linie.

”E ultimul meci din play-out înaintea celor două jocuri de baraj. E un meci oficial pe care dorim să-l câștigăm. Suntem, în primul rând, datori nouă, cu o victorie acasă. Vom face tot posibilul să câștigăm. Jucăm cu Astra, echipa de pe ultimul loc și cu mari probleme financiare. Trebuie să fim cât se poate de serioși. Poate apărea o stare de relaxare, am avut discuții zilnice cu băieții și ei sunt conștienți că este un meci pe care trebuie să-l câștigăm. Trebuie să ne respectăm în primul rând pe noi, să ne respectăm meseria și să ne facem treaba de profesioniști. Încercăm să rămânem într-un ritm de joc pentru meciurile de baraj. Cum i-am simțit pe jucători la antrenamente eu sper că au înțeles mesajul și vor fi concentrați. Nu vom menaja jucători la acest meci, vor juca cei care sunt în formă”, a spus Călin Moldovan înaintea acestui joc.

Pentru meciul cu Astra, stafful tehnic al echipei brașovene nu va putea conta pe Luka Maric și Vlad Boția, accidentați.

Astra, echipa nimănui

Fosta campioană a României se confruntă cu o situația de-a dreptul dramatică. La ultimele trei meciuri, echipa nu a mai avut antrenor principal!

Până și antrenorul cu pregătirea portarilor, care a fost trecut în raportul de arbitraj la aceste ultime trei jocuri, a dat bir cu fugiții.

Mai mult, în această săptămână, fotbaliștii Astrei au făcut miercuri și joi antrenament singuri, la Ploiești, pe un stadion rămas fără utilități!

Înaintea ultimului meci din acest sezon, Astra e pe locul 7, ultimul, în Grupa B a play-out-ului, cu -1 punct, în timp ce FC Brașov se află pe poziția a 5-a, de baraj de menținere, cu 23 de puncte.

Declarațiile date de Călin Moldovan înainte de FC Brașov – Astra:

Foto și video: FC Brașov

Adi MARICA 06 May. 2022, 12:34 Liga 2
Pe aceeași temă