Viorel Moldovan, ”un pic supărat și dezamăgit” după umilința suferită de Petrolul cu Astra, pe ”Ilie Oană”: ”Concluzia e foarte simplă.” Antrenorul spune despre jucătorii echipei din Liga 1 că ”trebuie să-și justifice banii”, însă alor săi le ascunde câștigurile

Marius ANGHEL 04 Mar. 2021, 00:07 Cupa

Petrolul și-a încheiat parcursul în această ediție a Cupei României cu o înfrângere la scor în fața unei echipe care altădată îi era rivală în Ploiești. Astra a câștigat cu 3-0 pe ”Ilie Oană”, fără mari probleme, și a urcat în semifinalale competiției, acolo unde s-a calificat, momentan, și o echipă din Liga 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Viorel Moldovan, după eșecul Petrolului cu Astra: ”Trebuie să uităm cât mai repede acest joc și să ne întoarcem la ceea ce avem noi de făcut”

După înfrângerea fără apel suferită cu prim-divizionara care se antrenează la Ploiești și joacă la Giurgiu, Viorel Moldovan a tras concluziile. S-a declarat ”un pic dezamăgit” de gafele făcute de jucătorii săi, însă vrea să se treacă repede peste, fiindcă adevăratul obiectiv al Petrolului rămâne accederea în play-off-ul de promovare în Liga 1.

”Concluzia e foarte simplă: trebuie să uităm cât mai repede acest joc și să ne întoarcem la ceea ce avem noi de făcut, și mă refer aici la campionatul Ligii a 2-a. Trebuie să ne concentrăm să intrăm în acest play-off. Din punct de vedere al jocului, astăzi sunt un pic dezamăgit, dar s-a văzut o diferență de valoare și de nivel, totuși, între cele două echipe. Cred că am fost puțin cam timorați și nu mi-a plăcut acest lucru din partea băieților mei. Parcă, după ce am primit gol, am reacționat și am încercat să urcăm liniile mai sus. Asta le-am și spus-o la pauză. Am lăsat, bineînțeles, și forțați inițiativa adversarului, care a controlat jocul. Totuși, să faci trei cadouri unui adversar de Liga 1, care are calitate, are o viteză în plus, alt nivel, s-a văzut acest lucru, și am mai făcut și noi trei cadouri, ca să primim trei goluri. Sunt un pic supărat, așa, dezamăgit, dar trebuie să ne regrupăm și să ne concentrăm pe ceea ce avem noi de făcut în campionat”, a spus Viorel Moldovan, la microfonul DigiSport.

Viorel Moldovan: ”Este istorie acest joc și trebuie să recunoaștem superioritatea adversarului”

Replica Petrolului a fost ceva mai bună în repriza a doua, însă tot atunci a primit și cele trei goluri.

”Nu am înțeles de ce această teamă la unii jucători. Le-am și spus-o că trebuie să jucăm, să punem probleme pe faza ofensivă și să avem posesie atunci când recuperăm mingea, să nu o pierdem ușor, să alergăm după minge. Nu am reușit să facem acest lucru, am pierdut foarte ușor mingiile când le-am recuperat, nu am ajuns să punem și noi mai multe presiune pe poarta adversarului. A doua repriză parcă am mai ieșit, așa, din cochilie și am reușit să ne creăm câteva situații. Păcat că nu am reușit să marcăm și noi măcar un gol după acel penalty pe care l-a ratat Armando. Dar, este istorie acest joc și trebuie să recunoaștem superioritatea adversarului”, a mai declarat antrenorul echipei ploieștene.

  • George Merloi (50), Sulejman Krpic (61 – penalty) și Sebastien Wuthrich (81) au înscris pentru Astra, în timp ce pentru Petrolul a ratat din penalty Armando Vajushi (86), poate cel mai bun jucător al ei.

Moldovan laudă Astra, dar spune despre jucători și că ”trebuie să-și justifice banii pe care îi câștigă”

Întrebat dacă Astra are forță să câștige trofeul Cupei României în acest sezon, Viorel Moldovan a lăudat echipa lui Eugen Neagoe, despre care crede că poate prinde și play-off-ul în Liga 1. Antrenorul Petrolului chiar și-a permis să vorbească despre salariile jucătorilor Astrei.

”Are jucători de calitate. S-a văzut acest lucru. Au o viteză în plus față de nivelul Ligii a 2-a. Întotdeauna este foarte complicat. E dificil când vii de la Liga a 2-a, unde este un nivel inferior și un ritm de joc inferior, e dificil la Liga 1. Sunt jucători de calitate, jucători care câștigă 10, 12 mii, 8 mii de euro salariu. Deci trebuie să-și justifice banii pe care îi câștigă. Au adus foarte mulți jucători, jucători excelenți. Așa, la televizor, câteodată nu îți dai seama, dar când te lovești de ei vezi, într-adevăr, că au calitate și au valoare. O echipă foarte bună, care cred eu că putea să obțină mult mai mult și s-ar putea să obțină cu Eugen Neagoe la timonă. Chiar dacă au plecat foarte greu în acest sezon, sunt acolo. Încă mai sunt jocuri și cred că mai au șanse la play-off”, a spus Viorel Moldovan.

Media salarială la Petrolul, subiect tabu pentru Moldovan: ”Nu pot să vă spun”

Dacă despre jucătorii Astrei a spus că primesc mii de euro salarii și trebuie să-și justifice banii, Viorel Moldovan nu a dorit să comenteze nimic despre media salariilor de la Petrolul. Fostul internațional nu a dorit să facă o comparație între cele două echipe în privința acestui aspect, poate tocmai pentru a nu spune sumele foarte mari pe care le câștigă jucătorii săi, la un club din Liga 2, și pe care, inclusiv ei trebuie să le justifice prin rezultate.

”Eee, este o chestiune de intern și nu pot să vă spun care este media. Nu mă întrebați de acest nivel, pentru cu nu am să vă răspund”, a spus, pe un cu totul alt ton, mult mai jos, Viorel Moldovan, surprins de întrebarea reporterului.

Despre Petrolul, zvonurile sunt că are poate cel mai mare buget din Liga 2, cum nici unele echipe din Liga 1 nu au. Cu toate acestea, clubul tremură pentru accederea în play-off-ul de promovare, după ce în precedentele două sezoane a ratat accederea în primul eșalon.

Refuzul lui Moldovan de a răspunde la această întrebare alimentează aceste zvonuri și nu poate crea o imagine reală asupra adevăratei diferențe între Petrolul și Astra, pornind de la salarii.

Petrolul stă în etapa a 18-a, iar apoi are trei meciuri infernale

Petrolul rămâne acum doar cu obiectivul de a obține calificarea în play-off-ul de promovare, iar în acest moment ocupă locul 3, cu 27 de puncte acumulate în 16 meciuri desfășurate în 17 etape, devansând la golaveraj Dunărea Călărași și Rapid, care au un joc mai puțin disputat.

În etapa a 18-a Petrolul stă, iar în ultimele runde din sezonul regular va mai întâlni Concordia Chiajna (deplasare), CS Mioveni (acasă) și Universitatea Cluj (deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/sferturi-cupa-romaniei-petrolul-astra-se-joaca-de-la-ora-2030-fostele-echipe-ale-ploiestiului-se-intalnesc-pe-ilie-oana-19172331

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/a-trecut-de-petrolul-iar-acum-astra-se-gandeste-la-finala-cupei-romaniei-eugen-neagoe-ne-dorim-sa-ajungem-acolo-problemele-financiare-incep-sa-se-rezolve-restantele-salariale-se-19172525

Marius ANGHEL 04 Mar. 2021, 00:07 Cupa
Pe aceeași temă