”U” Cluj va avea echipament ediție limitată la meciul de cupă cu UTA, unul ”vintage”, cu mesaje din Peluza Șepcile Roșii. Tricourile vor fi date apoi suporterilor, care sunt încurajați să parieze pe joc!

Marius ANGHEL 26 Jan. 2021, 18:36 Diverse
”U” Cluj va avea echipament ediție limitată la meciul de cupă cu UTA, unul ”vintage”, cu mesaje din Peluza Șepcile Roșii. Tricourile vor fi date apoi suporterilor, care sunt încurajați să parieze pe joc!

”U” Cluj își face echipament special de joc pentru duelul din optimile Cupei României cu UTA Arad, meci programat să aibă loc în data de 10 februarie, de la ora 17:15, pe Cluj Arena.

Ardelenii spun eronat despre arădeni că sunt din Banat, își amintesc de multele partide directe din trecut și scot la vânzare ”bilete de solidaritate”, pe baza cărora suporterii pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre cele 20 de tricouri ediție limitată care vor fi purtate de jucătorii lui Costel Enache.

Incredibil! ”U” Cluj își pune suporterii să parieze pe meci, pentru a se simți precum jucătorii!?

Însă, poate și mai interesant, Universitatea Cluj își îndeamnă suporterii să meargă să pună la pariuri pe meciul cu UTA! ”U”, sponsorizată de o casă de pariuri, la fel și UTA, de o alta, probabil știu ele ceva! Clujenii le transmit fanilor că în acest mod, plasând măcar un pariu, vor trăi meciul așa cum o fac jucătorii de pe gazon. Oare și jucătorii vor paria? ”Pasionații de pariuri sportive pot susține echipa U și prin biletele plasate”, scrie ”U” Cluj în comunicatul ei halucinant.

Revenind la cele 20 de tricouri ediție limitată pe care jucătorii echipei ”U” Cluj le vor îmbrăca la meciul cu UTA, acestea au un design ”vintage”, sunt integral alb-negru și sunt individualizate cu mesaje cunoscute din Peluza Șepcile Roșii, printre care: ”Cluj-Napoca suntem noi”, ”De su’ Feleac noi venim” sau ”Mamă, te iubesc, dar nu ca pe U”.

Iată comunicatul clubului Universitatea Cluj:

”Faza optimilor din Cupa României vine cu un duel de tradiție pentru echipa noastră, împotriva celor de la UTA Arad. Partida va fi evidențiată și de echipamentele de joc în ediție limitată, realizate de clubul nostru împreună cu partenerul principal Superbet, pe care fotbaliștii le vor purta în teren și care, apoi, vor ajunge în colecțiile celor mai fideli suporteri ai Universității.

Cele două formații s-au întâlnit pentru prima dată în sezonul 1946-1947 din Divizia A, primul campionat național organizat după Al Doilea Război Mondial. La acea vreme, echipa noastră revenise acasă, după cinci ani petrecuți departe de casă, în dureroasa bejenie de la Sibiu.

În dublă manșă, recent înființata UTA (I.T.A. la acea vreme, după inițialele întreprinderii Întreprinderii Textile Arad) câștiga în fața „studenților” cu 4-0 pe teren propriu și 5-3 la Cluj-Napoca.

Trecută prin atâtea greutăți, dar cu o frumoasă poveste deja în spate, despre sacrificiu, patriotism și curățenie sufletească, boema echipă a studenților din Cluj crescuse deja în inimile tuturor ardelenilor și a fost adoptată de mulți ca fiind echipa lor de suflet. De partea cealaltă, mai tânără cu 26 de ani, UTA a devenit în timp una dintre emblemele fotbalistice ale Banatului.

S-au scris 91 de capitole până acum în istoria înfruntărilor dintre FC Universitatea Cluj și UTA Arad și au fost marcate 256 de goluri. ”U” a înscris de 127 de ori în poarta arădenilor, primind 129 de goluri, și a câștigat 34 de meciuri. 16 jocuri s-au încheiat la egalitate iar e 41 de ori balanța s-a înclinat în favoarea arădenilor.

Cele două formații s-au întâlnit de 63 de ori la nivel de primă ligă. Din acestea, doar cinci partide s-au încheiat cu un scor alb. Cele mai facile victorii pe care le-am reușit în fața UTA-ei în primul eșalon au fost un 5-1 în stagiunea 1959/1960 și un 4-1 în 1962/1963. În istoria recentă, echipa noastră a reușit câteva victorii la scor în fața arădenilor și în Liga a II-a. ”U” se impunea cu 4-0 pe teren propriu în sezonul 2008/2009 și repeta același scenariu, în deplasare, la sfârșitul lui 2018.

În Cupa României, ”U” a dat de patru ori peste UTA. Prima întâlnire din Cupă nu a fost una de bun augur pentru „studenți”, care erau eliminați în a doua fază a competiției, după un 2-3 în 1948. În 1950 și 1953 tot Bătrâna Doamnă a avut câștig de cauză. Echipa noastră a triumfat pentru prima dată în Cupă contra arădenilor în 1971. Pe 24 martie a acelui an, ”U” se impunea cu 2-0 pe vechiul „Ion Moina” și trecea în faza sferturilor de finală.

Acestea sunt principalele cifre ale unui duel istoric desfășurat pe parcursul a 75 de ani. Cu trecerea timpului, rivalitatea dintre ”U” și UTA a crescut pe toate fronturile. Fotbalistic, meciurile dintre cele două rivale au produs scântei și au fost spectaculoase din punct de vedere al determinării. Pe lângă desfășurarea evenimentelor de pe gazon, ”U” – UTA a devenit un duel al blazoanelor, al importanței și al încărcăturii din spatele numelor celor două cluburi.

Pentru acest meci special, am realizat împreună cu partenerul nostru principal Superbet o serie de 20 de tricouri ediție limitată, cu care fotbaliștii noștri vor intra pe teren cu UTA. Tricourile au un design “vintage”, sunt integral alb-negru și sunt individualizate cu mesaje cunoscute din Peluza Șepcile Roșii, printre care “Cluj-Napoca suntem noi”, “De su’ Feleac noi venim”, “Mamă, te iubesc, dar nu ca pe U” și altele.

Și asta nu e tot! Pentru acest derby de tradiție, FC Universitatea Cluj va pune în vânzare bilete de solidaritate, ce vor putea fi achizitionate online pe www.fcucluj.ro. Fiecare posesor de bilet va intra in tragerea la sorți pentru câștigarea unuia dintre cele 20 de tricouri ediție limitată ce vor fi purtate de fotbaliștii lui Costel Enache. În tombolă vor intra și toți cei care au achiziționat abonamente pentru sezonul 2020/2021.

De asemenea, pentru că tuturor ne plac emoțiile intense, pasionații de pariuri sportive pot susține echipa U și prin biletele plasate pe site-ul și aplicația Superbet.ro. Pasiunea și inspirația pot fi răsplătite generos cu bilete câștigătoare. Meciul cu UTA e un superduel, iar pariurile plasate pe această confruntare îi vor face pe suporteri să trăiască meciul asemeni titularilor care vor intra pe gazon.

U – UTA e un meci de supertrăit și supercâștigat!

Biletele de solidaritate se pot achiziționa accesând următorul link: https://bit.ly/369YWT6

Acestea pot fi achiziționate și fizic din magazinul de la Cluj Arena, dar și de la standul din incinta Iulius Mall.”

 

Marius ANGHEL 26 Jan. 2021, 18:36 Diverse
Pe aceeași temă