„Să vedem dacă jucăm și dacă avem cu cine. Nu știm dacă vom rezista până atunci”. Brăilenii au picat cu o echipă din Liga 1 în 16-imile Cupei, însă s-ar putea desființa între timp

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 17:41 Cupa

Miercuri, la FRF, s-a alcătuit țintarul meciurilor din șaisprezecimile Cupei României la fotbal, fază în care Dacia Unirea o va avea ca adversară pe Juventus București, formație care activează în prima ligă. Meciul care ar trebui să se desfășoare în perioada 24-26 octombrie, într-o sigură manșă, nu e sigur că va avea loc, asta deoarece echipa brăileană trece printr-o perioadă extrem de delicată din punct de vedere financiar și nu e sigură că își va continua activitatea.

Contactat telefonic după tragerea la sorți a meciurilor, președintele Consiliului de Administație al Daciei Unirea, Valentin Avramescu, a dat o declarație scurtă: „Să vedem dacă jucăm și dacă avem cu cine. Avem o situație dificilă la club. Nu se impune să comentez mai mult referitor la acest subiect pentru că nu știm dacă vom rezista până atunci sau nu în Liga a 2-a”.

Calificarea în șaisprezecimile Cupei României a fost unul dintre obiectivele pe care formația brăileană și l-a îndeplinit deja, cel de-al doilea, un loc în prima jumătate a clasamentului Ligii a 2-a este, de asemenea, posibilă și asta în condițiile în care jucătorii pregătiți de Alin Pânzaru nu au mai fost remunerați de 10 luni.

Până la meciul din Cupă cu Juventus, Brăila ar trebui să mai joace cu CS Mioveni, acasă, și cu AFC Hermannstadt, în deplasare, însă elevii lui Alin Pânzaru au amenințat că dacă nu își vor primi din restanțe ar putea protesta prin a nu se prezenta la meciuri. Luni și marți, brăilenii au refuzat să se antreneze, deoarece unii dintre ei sunt neplătiți de 10, cei vechi, respectiv trei luni, cei aduși în vară.

Caravana Fotbalului Brăilean a ajuns la Berteștii de Jos și Spiru Haret

În altă ordine de idei, cu toate că jucătorii echipei de seniori sunt în grevă, deoarece nu și-au mai primit de 10 luni drepturile salariale, ei continuă să facă lobby pentru mișcare și mai precis pentru fotbal. Câțiva dintre titularii echipei fanion a orașului Brăila au fost prezenți la cea de a doua etapă din cadrul „Caravanei Fotbalului Brăilean – 2017”,  acțiune organizată de clubul ACS Dacia Unirea în cadrul proiectului „Împreună pentru viitorul fotbalului brăilean”, finanțat de Consiliul Județean Brăila în baza Legii 305/2005, care are drept scop principal promovarea imaginii finanțatorului și a clubului de fotbal brăilean în teritoriu.

Luni, 9 octombrie, „Caravana Fotbalului Brăilean” a ajuns în județ la Berteștii de Jos și Spiru Haret. Iar copiii din cele două unități școlare au avut ocazia să discute cu o parte dintre componenții importanți ai echipei de fotbal seniori, printre care Laurențiu Ivan, Costel Roșu, Alexandru Niță, Bogdan Olaru, precum și cu actualul căpitan al Daciei Unirea, Sorin Frunză. Iar titularii Daciei Unirea au fost aplaudați la scenă deschisă. La acțiune au mai participat conducătorii clubului, antrenorul principal Alin Pînzaru, primarul comunei, directorul școlii Eugen Jurubiță, cadre didactice și aproximativ 150 de copii de diferite vârste. Din partea CJ Brăila a fost prezent Narcis Mândroiu.

Conducerea clubului a mulțumit gazdelor pentru primirea călduroasă, apoi s-a făcut o scurtă prezentare a proiectului și a modului în care este organizat Centrul de copii și juniori al Daciei Unirea Brăila. Au urmat jocuri demonstrative de fotbal între o echipă de juniori a clubului brăilean și cele ale școlilor vizitate.

Spre bucuria copiilor prezenți, clubul de fotbal le-a oferit elevilor echipamente de joc, mingi de fotbal, rechizite și postere cu echipa fanion a județului Brăila, iar jucătorii echipei de seniori au acordat autografe elevilor prezenți.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 12 Oct. 2017, 17:41 Cupa
Pe aceeași temă