Situație explozivă la Dacia Unirea! Jucătorii au refuzat să se antreneze în ultimele două zile. Conducerea clubului spune că nu poate face nimic

Marius ANGHEL 10 Oct. 2017, 14:03 Campionat

Situația financiară extrem de dificilă a clubului Dacia Unirea Brăila a devenit explozivă la începutul acestei săptămâni.

După 10 luni de așteptare în care nu au primit niciun salariu, sătui de promisiuni, jucătorii formației brăilene din Liga 2 au dorit să tragă un semnal de alarmă. Luni după-amiază s-au prezentat la stadionul Municipal pentru primul antrenament al acestei săptămâni, însă nu au ieșit pe teren, ci, în semn de protest față de incertitudinile din punct de vedere financiar care plutesc asupra clubului de fotbal, au rămas în vestiar. Marți dimineață situația s-a repetat. Au refuzat să se antreneze.

Fotbaliștii Daciei Unirea au discutat cu antrenorul Alin Pânzaru, însă au decis să nu iesă nici de această dată pe teren să se pregătească. Protestul e un prim semnal la adresa oficialităților locale, următorul putând fi mult mai grav, neprezentarea la partida care va avea loc sâmbătă în etapa a 12-a, în care Dacia Unirea o va întâlni pe teren propriu cu CS Mioveni.

„Jucătorii au recurs la această soluție pentru că trebuie să-i ia și pe ei cineva în seamă. Într-adevăr, situația este explozivă. Conducerea clubului este, ca de obicei, alături de jucători, dar rezolvarea problemelor nu depinde de noi. Partea de organizare am dus-o până acum noi, despre salarii nu avem ce să le spunem jucătorilor. Conducerea Daciei Unirea este la mijloc în această situație, între jucători și oficialitățile locale. Este un moment delicat. Domnește incertitudinea în privința finanțării echipei de către oficialitățile locale și nu știm cum și când se va rezolva această problemă. Detensionarea situației nu depinde de conducerea clubului. Primarul Marian Dragomir le-a promis jucătorilor că în septembrie vor avea banii virați, iată suntem la mijlocul lunii octombrie și nu avem nicio certitudine în acest sens. În acest moment, Dacia Unirea este clubul cu cea mai gravă situație de acest fel din Liga a 2-a”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Valentin Avramescu, președintele Consiliului Director al Daciei Unirea.

Alin Pânzaru: „Toată lumea de la club gâfâie la propriu”

Prezent, de asemenea, la stadion, antrenorul Alin Pânzaru a ținut să precizeze că, atât luni, cât și marți, a vorbit cu jucătorii și a încercat să-i determine să se antreneze, dar de fiecare dată s-a lovit de refuzul lor.

„Eu mi-am făcut datoria, mi-am pregătit temele de antrenament, am discutat cu jucătorii, dar ei nu au vrut să se antreneze nici luni și nici marți. Din punct de vedere sportiv, nimeni nu are ce le reproșa acestor fotbaliști. Unii au intrat în luna a 10-a în care nu au primit niciun leu, cei care au venit în vară au deja trei luni. Toată lumea de la club gâfâie la propriu. Unii nu au nici după ce bea apă, cum să-i mai motivez? Noi încă speră să se accelereze lucrurile și situația să se îmbunătățească”, a explicat antrenorul Alin Pânzaru.

Dacia Unirea Brăila vine după o înfrângere înregistrată în etapa a 11-a, 1-2 la Clinceni cu Academica, iar în acest moment se află pe locul 11 în clasament, cu 14 puncte. Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 11:00, Dacia Unirea joacă pe teren propriu cu CS Mioveni.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 10 Oct. 2017, 14:03 Campionat
Pe aceeași temă