Rusu și râșii! Hermannstadt – FCSB 3-0, un meci în care atacantul gazdelor și-a bătut joc de echipa lui Nicolae Dică

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Mar. 2018, 16:09 Actualizat: 01 Mar. 2018, 18:47 Cupa

În timp ce alții dau reluări cu super slow motion, joacă pe un gazon pe care și Ronnie O’Sullivan și-ar putea aduce tacul pentru „una mică” și oferă spectatorilor condiții de lux, noi încă facem băi de nămol. Jucăm fotbal forțat pe un maidan glorificat, ne zbatem să găsim combinația potrivită de crampoane și obligăm Sibiul să stopeze „câmpul muncii” joi la prânz. Ă‚știa suntem! 

Sigur, românii n-au un handicap doar când vine vorba despre organizare, ei au probleme și la înțelegerea jocului de fotbal. Să îl luăm pe Dică, de exemplu, antrenor promovat din liga a treia direct pe banca vicecampioanei, „tehnician” care vrea să combine încă din primul minut pe un teren pe care amatorii din Anglia ar refuza să joace. Noroc cu FC Hermannstadt, echipă care știe cum funcționează râul, ramul, și profită de asta. Mai întâi Tătar șutează pe scurt atât de tare încât Bălgrădean respinge cu recul. Apoi Bălașa, fotbalist care încasează pe lună cât încasează primul „11” al gazdelor îi face stop cu tot cu preluare lui Rusu, atacantul îl păcălește pe Larie și execută elegant, la colțul lung. FCSB continuă să nu înțeleagă cum se joacă fotbalul pe teren greu și, după ce Bălașa trimite cu capul pe lângă, o degajare a portarului duce la 2-0. Filip și Larie se invită reciproc să îl atace pe Blănaru, iar jucătorul gazdelor profită și înscrie.

Poza lotului FCSB candidează pentru ilustrarea cuvântului „risipă” în DEX. Hergheligiu se distrează cu Jorge, iar pasa ajunge la Blănaru, cel care îl remarcă pe „Pufi”. Pe final de repriză avem și un mic scandal, atunci când Popa Cătălin, vorba lui Mititelu, dictează penalty pentru un henț la Danci, însă e atenționat de tușier că Filip făcuse și el henț cu o secundă mai devreme, așa că anulează lovitura de pedeapsă.

Sibiul, spectacol până în ultimul minut

Probabil că un antrenor profesionist și-a făcut pomană, așa cum se spune-n popor, și i-a dat un SMS la pauză lui Dică. A intrat Gnohere, vârf clasic, a ieșit Nedelcu. Dar tot gazdele joacă: Tătar și Rusu se implică într-un un-doi, iar șutul primului îl întinde pe Bălgrădean. N-a trecut mult până când meciul s-a terminat. Un corner bătut cu schemă, așa cum FCSB n-a avut sub conducerea lui Dică, pune mingea pe fruntea lui Rusu, iar atacantul face 3-0. Gazdele zburdă în noroi, joacă de parcă e meciul vieții și bine fac. Cei peste 10.000 de spectatori meritau asta, chiar dacă probabil au venit să vadă fotbal de la București. 

Orice speranță, fie ea greu de justificat de fotbalul prestat, e spulberată în minutul 75. Blănaru se distrează pe dreapta, iar Ovidiu Popescu, fotbalist care arată de parcă a lăsat lopata de la deszăpezire și s-a îmbrăcat în roșu, îl doboară. Al doilea cartonaș galben, roșu! Rușinea continuă, ardelenii ratează ocazie după ocazie și lasă impresia solidă că n-au câștigat cu noroc, ci pentru că au jucat un fotbal net superior adversarei.

FC Hermannstadt merge în semifinalele Cupei României, iar Nicolae Dică continuă să se târâie în Liga 1, într-un play-off în care se anunță vremuri grele.

FC HERMANNSTADT – FCSB  3-0
Bogdan Rusu 11′, 62′, Ștefan Blănaru 29′

Căbuz – Al. Coman, Ionuț Stoica, Ct. Pîrvulescu, Tătar – Dâlbea (cpt.), Danci – P. Petrescu (S. Lupu 68′), Bg. Rusu, Hergheligiu (C. Neagu 85′) – Șt. Blănaru (Târnovan 82′)
Rezerve neutilizate: Baumann – R. Crișan, Boboc, Mih. Stancu
Antrenor: Alexandru Pelici

Bălgrădean – A. Jorge (Ianis Stoica 66′), Bălașa, Larie, L. Filip – Ov. Popescu, Nedelcu (Gnohere 46′) – Man, Budescu, Fl. Coman – Fl. Tănase (cpt.)
Rezerve: Andr. Vlad – Ov. Horsia, Cană, A. Dinu, R. Ion
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Municipal (Sibiu); Spectatori: 10.000; Arbitru: Cătălin Popa (Pitești); Asistenți: Daniel Mitruți (Craiova) și Gabriel Sabin Stroe (Pitești).

Articol scris de Cristian SCUTARIU
Foto: Lucian DANCIU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Mar. 2018, 16:09 Actualizat: 01 Mar. 2018, 18:47 Cupa
Pe aceeași temă