Ripensia a simțit dur contactul cu solul, la Biled! După un început perfect de sezon, fostul lider al Ligii 2 e în picaj și a fost surpriza negativă a turului 3 al Cupei

Marius ANGHEL 14 Sep. 2017, 17:30 Cupa

Startul entuziasmant de sezon al Ripensiei Timișoara s-a stins după doar șapte meciuri. Echipa bănățeană nou-promovată în Liga 2 a revenit cu picioare pe pământ după ce în primele cinci runde a fost lider, iar miercuri chiar a simțit impactul dur cu solul, la capătul partidei de debut în această ediție a Cupei României, faza națională 2017-2018. Cele patru victorii consecutive ale ripensiștilor au fost urmate apoi de două remize și în weekendul trecut de înfrângerea de la Târgoviște, prima din acest sezon. Iar evoluția slabă a elevilor lui Remus Steop a continua miercuri, atunci când echipa de „județ” Voința Biled a câștigat meciul din turul 3 al Cupei.

Într-o formulă de echipă alcătuită dintr-un mix de titulari, jucători care au evoluat mai puțin în acest start de campionat al Ligii 2 și câteva nume noi, Ripensia nu a reușit să își demonstreze superioritatea în fața Voinței Biled, o grupare care se află abia pe locul 7 în Liga a 4-a Timiș și care până acum a mai eliminat din Cupă pe Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (6-1) și CSM Lugoj (2-1).

După o primă repriză slabă, desfășurată pe un teren prost, cu un lan de porumb în loc de tribuna a doua, Ripensia a trăit șocul în startul părții a doua a jocului. Biledul a jucat mai curajos și a reușit să marcheze, cu toate că timișorenii făcuseră deja trei schimbări și aveau pe teren încă trei dintre titulari, pe Dumiter, Zaluschi și Mediop. În minutul 65, Robert Paulevici a trimis direct în vinclu și l-a învins pe Munteanu. Apoi eliminarea lui Cătălin Horcea (85) a redus orice speranță a Ripensiei de a evita rușinea și de a fi eliminată încă de la primul meci din acest sezon al Cupei.

Voința Biled a fost, de altfel, și singura echipă care a înregistrat marea surpriză în acest tur 3 al Cupei României.

Voința Biled: Bogdan – Drăguș (cpt.), Nohai, Piloiu, Burusteanu – Nemițeanu (A. Tudor 20), Tomescu, Mihalache (Fl. Sandu 74), Meltiș – Paulevici
Antrenor: Iulian Tăut

Ripensia: D. Munteanu – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, Vasiliu, Horcea – Semeniuc (Dumiter 62′), L. Tudor, Ad. Ungureanu, Codrean – Golda (Zaluschi 62′), Neamțu (Mediop 62′)
Antrenor: Remus Steop

Steop: „Nu am fi avut voie să terminăm cu acest rezultat”

La final de meci, vizibil dezamăgit de eliminarea echipei sale din Cupa României, antrenorul Ripensiei, Remus Steop, a vorbit despre înfrângerea cu Voința Biled și și-a asumat tactica de a odihnii o parte dintre titulari.

„Într-un meci de Cupa României se poate întâmpla orice. Nu am fi avut voie să terminăm cu acest rezultat. Sperăm să ne revenim și să recuperăm jucătorii accidentați care nu au evoluat astăzi. Până la meciul de sâmbătă, să putem câștiga meciul de campionat. Felicit echipa-gazdă pentru determinarea cu care au jucat astăzi și le doresc mult succes în continuare. Înaintea jocului asta am decis, să joace și cei care au jucat mai puțin, am menajat câțiva jucători. Am avut și trei accidentați de la ultimul joc. Nu am un lot atât de mare încât să-mi permit să duc cu același număr de jucători ambele competiții. Au avut prilejul să joace majoritatea dintre ei, din păcate, s-a terminat cum s-a terminat. Chiar și așa, am avut câteva ocazii pe care nu ar fi trebuit să le ratăm. Pentru mine fiecare meci trebuie câștigat, nu am reușit, asta e”, a spus, citat de TMsport.ro, Remus Steop.

Foto: TMsport.ro

Marius ANGHEL 14 Sep. 2017, 17:30 Cupa
Pe aceeași temă