Rapid se califică mai departe în cupă, însă jocul echipei nu e pe placul lui Daniel Pancu: „Letargie, lipsită de energie, de idei de joc. E nevoie de spirit, de mult sânge”

Marius ANGHEL 29 Aug. 2019, 16:02 Cupa

Rapid a trecut, miercuri după-amiază, cu 2-1 de Daco-Getica București în Faza a III-a a Cupei României și a obținut calificarea în turul următor, însă antrenorul Daniel Pancu nu a fost deloc mulțumit de evoluția echipei sale, în foarte puțin momente jucând așa cum își dorește fostul atacant.

Pancu a făcut un prim „11” mixt, combinând titulari și jucători care au evoluat mai puțin în campionat, iar prima repriză l-a dezamăgit crunt. „Letargie, lipsă de energie, de idei de joc” au fost cuvintele folosite de antrenor la finalul partidei pentru a descrie repriza în care Rapid a și primit gol și a fost condusă la pauză. Fără un lider care să îi împingă de la spate pe teren și fără indicații de la margine, Pancu spune că jucătorii săi nu se implică și nu se ridică la nivelul clubului.

„Am abordat meciul în primul rând cu jucătorii care au jucat mai puțin până acum. Trebuia să le dau șanse. Am odihnit unii jucători care, normal, ar fi în primul „11”. A fost o primă repriză slabă, de letargie, lipsită de energie, de idei de joc. Ne-am creat foarte puține ocazii, iar la o fază banală am primit și un gol, caracteristic nouă. A trebuit să intervin puțin la pauză, zece minute ne prezentăm foarte bine, cum trebui să arate o echipă cum e Rapidul pe teren propriu, după care avem, iarăși, o cădere. Nu știu, astăzi nu a fost, de exemplu, Voicu pe teren. Eu am făcut perfuzii două zile, pentru că am avut probleme cu spatele, am fost blocat, iar astăzi a trebuit să mă mișc pe margine. Nu se poate. În lipsa unui lider sau a energiei antrenorului… Nu se poate să jucăm cum am făcut-o în multe momente astăzi, pentru că, mă repet, pentru a juca la Rapid e nevoie de spirit, de mult sânge. E presiune mare, sunt jucători care azi au jucat pentru prima oară în acest campionat. Până la urmă, rămâne victoria și calificarea mai departe. Nu e un obiectiv, recunosc. Obiectivul ar fi să jucăm și noi un meci oficial cu un o echipă de Liga 1, să vedem exact care ne este nivelul”, a spus Daniel Pancu la finalul jocului cu Daco-Getica, la microfonul DigiSport.

Apoi, antrenorul Rapidului a spus și de ce lucrurile nu sunt în acest moment așa cum își dorește el. „Sunt și situații speciale. E accidentarea lui Cârstocea din pregătire, care mi-a dereglat tot sistemul. Era un jucător esențial la mijlocul terenului. Sunt cei noi, care au nevoie de adaptare. Mă bucur pentru ei. Dodoi a jucat 90 de minute, Roskopf a intrat și a marcat primul gol pentru Rapid. Sunt și lucruri bune. S-a accidentat din nou și Drăghiceanu. Sper să nu fie ceva foarte serios. E o entorsă. E și foarte cald. Nu mai spun de teren, ați văzut cum arată. Gazonul nu e pentru un club cum e Rapid. Suferim foarte mult din punctul ăsta de vedere”, a mai spus Daniel Pancu.

După reușita frumoasă a lui Gabriel Răducan (37) din prima repriză, pentru Daco-Getica, în partea secundă, Rapid a punctat prin Amir Jorza (49) și Matias Roskopf (66) și a obținut calificarea în Faza a IV-a a Cupei României.

Daniel Pancu a vorbit la finalul jocului cu Daco-Getica și despre cei cinci jucători pe care nu-i mai vrea la Rapid, dar și ce achiziții își mai dorește.

Rapid, cu Daco-Getica: Al. Tătaru – Băjan (Hlistei 67′), Mallo (cpt.), Bg. Manole, Oanea – Goge, Jorza – Sefer, Drăghiceanu (Pănoiu 11′), Al. Dulca (Roskopf 62′) – Dodoi
Rezerve neutilziate: Achiriloaie – Babaua, Vadasis, Djuric.

În campionat, Rapid joacă duminică, de la ora 13:30, în deplasare, la CSM Reșița. Cele două echipe sunt la egalitate după primele patru etape din Liga 2, cu 7 puncte, însă reșițenii sunt pe locul 5, iar giuleștenii pe 6, datorită golaverajului: 6-3 față de 5-4.

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 29 Aug. 2019, 16:02 Cupa
Pe aceeași temă