Pustai a tunat la finalul meciului de la Sibiu la adresa arbitrului: „Nici măcar nu am avut dialog cu el. Îmi obstrucționează munca fără să îmi dea nicio explicație”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Apr. 2018, 14:45 Cupa

La finalul meciului tur al semifinalei Cupei României cu FC Hermannstadt, disputată marți seară și pierdută cu 0-1, antrenorul echipei Gaz Metan Mediaș, Cristian Pustai, și-a început discursul în conferința de presă cu reproșuri față de arbitrul Sebastian Colțescu. Tehnicianul era extrem de supărat pe decizia centralului de a-l elimina chiar din startul jocului. Pustai îi reproșează arbitrului craiovean că l-a eliminat degeaba și că nu i-a spus motivul pentru care l-a trimis în tribună.

„Nu am protestat, nu am înjurat. Nici măcar nu am avut dialog cu el, el fiind cu spatele. Am stat acolo și i-am explicat: «Măi omule, am strigat bravo meseriașule jucătorului care a scos faultul cauzator de cartonaș roșu (n.r. – către Răzvan Dâlbea, jucător călcat pe gleznă de Joao Diogo)». Eu nu am contestat decizia arbitrului de a acorda cartonașul roșu. El a fost acolo, ce puteam eu să fac? Mă tot gândesc și nu știu ce cale de atac să folosesc ca să mă apăr. Când i-am cerut explicații a zis că mai sunt trei minute și că trebuie să părăsesc suprafața de joc. Nu că să-mi zică: «Nu, domnule, mă simt ofensat». Voiam o explicație, să-mi spune de ce m-a trimis în tribună. Și eu muncesc, și eu am un contract, și eu depind de niște rezultate și el îmi obstrucționează munca fără să îmi dea nicio explicație. Nu, treci în tribună. Pentru ce?”, a spus Pustai, care a gesticulat continuu, arătând în toate direcțiile.

În minutul 10 am meciului, Cristian Pustai a fost trimis în tribună de arbitru, la câteva minute după ce spiritele se încinseseră după eliminarea lui Joao Diogo pentru o intrare dură, la mijlocul terenului, asupra lui Răzvan Dâlbea.

„1-0 este un rezultat foarte bun pentru o competiție în care se joacă tur / retur”

Antrenorul echipei medieșene remarcă rezultatul bun scor de FC Hermannstadt și anunță că returul va fi altfel, însă spune că sibienii pornesc cu șase mai mare de 50 la sută, așa cum transmitea omologul său, Alexandru Pelici.

„Am avut situații destul de clare să înscriem. Așa, la modul cum a rămas, 1-0, este un rezultat foarte bun pentru o competiție în care se joacă tur / retur. Este un rezultat pe care oricine și l-ar fi dorit, pentru că nu au primit gol, au și înscris. Deci, meciul de la Mediaș va fi… Se va juca cu siguranță altfel. Noi suntem obligați să dăm gol. Eu zic să ei au trecut peste cele 50 la sută șanse de calificare, pentru că au obținut un rezultat foarte bun”, a spus Cristian Pustai la finalul jocului în care Gazul a pierdut la Sibiu cu 1-0, după reușita lui Bogdan Rusu din minutul 39.

„E greu să remarc un lucru bun după meciul ăsta. Am arătat destul de bine și în 10 oameni, am avut potență fizică, am venit cu jocul în careu, am avut situații bune de a înscrie. Acum, că nu am dat gol, nu mă pot spun ceva, nu poți să ai o explicație. Până la urmă, fotbalul se joacă pe goluri. Astăzi meritam să înscriem. Multe plusuri nu sunt de spus. Echipa nu a acuzat starea aceea de oboseală, dar am pierdut un jucător. Să vedem ce are și Pîrvulescu. Mergem acasă, vedem ce răniți avem și nu avem ce face, mergem la luptă mai departe”, a mai spus antrenorul Gazului, care are două obiective penru acest final de sezon: „Să evităm retrogradarea și să câștigăm cupa, sau să jucăm finala”.

Manșa retur a semifinalei cupei are loc în jurul datei de 9 mai.

În această ediție a competiției, Gaz Metan Mediaș a trecut de echipele: Metaloglobus București (2-1), CS Mioveni (1-0) și Astra Giurgiu (1-0).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Lucian DANCIU
Video: FC Hermannstadt

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Apr. 2018, 14:45 Cupa
Pe aceeași temă