Pelici compară semifinala Cupei cu Mediașul cu o piesă de teatru. „Ieșim câștigători din primul act”. Ce l-a nemulțumit, surprins și care crede că sunt șansele de calificare în finală

Marius ANGHEL 18 Apr. 2018, 13:50 Cupa

Alexandru Pelici, antrenorul echipei FC Hermannstadt, a comparat semifinala Cupei României contra prim-divizionarei Gaz Metan Mediaș cu o piesă de teatru în două acte. Prima a fost câștigată de gruparea din Liga 2, cu 1-0, după reușita lui Bogdan Rusu din minutul 39. Sibienii au jucat însă în superioritate numerică încă din minutul 8, atunci când Juao Diogo a fost eliminat direct pentru un fault dur asupra căpitanului Răzvan Dâlbea. Returul are loc în jurul datei de 9 mai și, în ciuda avantajului minim luat după partida tur, Pelici consideră că echipele au șanse egale la calificarea în finala competiției.

„Suntem la un prim act dintr-o piesă de teatru de două acte. Ieșim câștigători din acest prim act, dar asta nu înseamnă că plecăm favoriți la Mediaș. Cred că șansele sunt de 50-50 la sută. Am reușit să câștigăm astăzi împotriva unei echipe bune. S-a simțit faptul că am jucat acum 72 de ore, la fel ca și Mediașul, de altfel. Dar s-a simțit în exprimarea jucătorilor, în raporturile unu contra unu. Am suferit puțin aici. Am avut noroc că am avut a plasare bună, ne-am dublat bine și am reușit până la urmă să câștigăm, să păstrăm avantajul pe care l-am luat în prima repriză. Am avut șansa să jucăm atâta timp în superioritate și asta cred că a contat, pentru rezultatul final. Mă bucur în primul rând că nu am luat gol și vom merge la Mediaș să facem tot ce ține de noi să ne calificăm. Știam că ne așteaptă un meci greu, chiar dacă este o altă competiție, chiar dacă Mediașul nu trece printr-un moment foarte bun în campionat. Știam că va aborda pentru calificare această dublă. Rămâne să vedem ce se va întâmpla în returul de pe 9 mai”, a spus, la conferința de presă, Alexandru Pelici.

„Ne dă speranțe să credem că în Liga 1, cu această echipă, nu vom face figurație”

Antrenorul divizionarei secunde scrie istorie la Sibiu, acolo unde echipa de pe locul 2 din Liga 2 e la 90 de minute de o calificare în finala Cupei României. Până acum, FC Hermannstadt a produs patru surprize, dacă luăm în calcul și această victorie cu 1-0 din manșa tur. Pentru a ajunge în această fază a competiției, alb-negrii au trecut de Industria Galda (3-1), FC Voluntari (1-0, după prelungiri, 0-0 după 90 de minute), Juventus București (2-0) și FCSB (3-0).

„Când joci 80 de minute cu un om în plus, sigur că a contat. Și chiar și așa, am avut momente în care am suferit. Nu am găsit întotdeauna cea mai bună soluție. Chiar dacă am mai avut una-două situații de a marca, a avut și Mediașul. Ne-a surprins pe tranziția pozitivă, unde știam că sunt foarte periculoși, dar e bine că am reușit să câștigăm până la urmă. Este al patrulea joc pe care îl câștigăm împotriva unei echipe de Liga 1, ceea ce ne dă speranțe să credem că în Liga 1, cu această echipă, nu vom face figurație”, a mai declarat Pelici.

Principalul obiectiv al echipei FC Hermannstadt este promovarea în Liga 1. Cupa României este considerată un bonus.

Foto și video: FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 18 Apr. 2018, 13:50 Cupa
Pe aceeași temă