Eroii Hermannstadt-ului explică succesul cu FCSB. Rusu: „Puteam să le dăm și 5-0”. Blănaru: „Ne mulțumeam și cu 1-0, iar 3-0 era de inimaginat”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2018, 17:21 Cupa

FC Hermannstadt a obținut o calificare spectaculoasă în semifinalele Cupei României după ce a învins, astăzi, pe teren propriu, vicecampioana FCSB, scor 3-0. Golurile echipei sibiene au fost reușite de Bogdan Rusu (dublă) și Ștefan Blănaru.

Rusu: „Știam că au puncte slabe în apărare”

Atacantul Bogdan Rusu, autor a două goluri în succesul obținut de sibieni cu FCSB, a spus la finalul meciului că el și coechipierii săi erau la curent cu problemele din defensiva adversarilor și a precizat că scorul putea fi mai mare.

„Cred că a fost mai multă dorință din partea noastră. Ei au venit relaxați și de aceea am putut să câștigăm azi. Noi știam că au puncte slabe în apărare, că nu au viteză fundașii lor și am jucat pe contraatac. Puteam să le dăm și 4-0 și 5-0. Îmi pare rău că nu s-a jucat aseară, pentru suporterii care au venit pe stadion, pentru că știu că și-au dorit foarte mult să vină să vadă Steaua în nocturnă, să jucăm cu ei, să vadă Sibiul în nocturnă. Așa a fost să fie. Terenul înghețase și nu cred că se putea practica fotbal”, a spus Bogdan Rusu, la TelekomSport.

Blănaru: „Antrenorul ne-a spus că putem învinge Steaua”

De partea cealaltă, celălalt marcator din acest meci, Ștefan Blănaru, considerând că echipa sa s-a adaptat mai repede la condițiile de joc.

„A fost un meci greu, pe un teren greu și cred că noi ne-am adaptat mai repede la condițiile de joc. Suntem bucuroși că am eliminat cea mai bună echipă din Liga 1, după părerea mea, cu cel mai mare buget și cu un prim 11 alcătuit cu jucători de bază, care joacă aproape meci de meci. Înseamnă foarte mult pentru mine golul cu FCSB. Să fi un jucător din Liga 2 și să marchezi într-un meci așa important împotriva celei mai importante echipe din România mă face foarte bucuros. Noi ne mulțumeam și cu 1-0 și, credeți-mă, 3-0 era de inimaginat. Antrenorul ne-a spus că putem învinge Steaua București. Înainte de meci, dacă ne spunea cineva că putem să ajungem în prelungiri, acceptam și această opțiune, dar, văzând cum am început meciul, ne-am dat seama că putem învinge în timp regulamentar. Pentru noi calificarea reprezintă un bonus. Noi ne axăm pe campionat. Vrem să promovăm în Liga 1 și să jucăm mai des asemenea meciuri, cu Steaua, Dinamo, Craiova și Cupa o luăm ca un premiu. Dacă stăm să ne gândim un pic, suntem la trei meciuri de câștigarea Cupei. Un meci în semifinale se joacă tur, retur. Atunci sibienii vin la stadion și le place fotbalului. Într-un fel e bine că am jucat astăzi, pentru că aseară, la 18, când am ieșit pe teren la încălzire, gazonul se prezenta acceptabil, dar când am mers la cabine pentru a ne schimba și a reveni pe teren deja îngheța și temperatura scădea pe timp ce trecea”, a spus Blănaru, la DigiSport.

FC Hermannstadt a devenit a doua semifinalistă a acestei ediții a Cupei României, după ce a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa FCSB, în sferturile de finală ale competiției. Prima a fost Gaz Metan Mediaș.

Foto: Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 01 Mar. 2018, 17:21 Cupa
Pe aceeași temă