CCA susține că al treilea gol înscris de CFR Cluj în meciul cu CS Mioveni este valabil: „Jucătorii care trimit mingea în afara terenului de joc nu trebuie să se aștepte ca mingea să le fie returnată”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2014, 11:46 Cupa

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, că golul al treilea înscris de CFR Cluj în meciul cu CS Mioveni din Cupei României este valabil, precizând că regulamentul UEFA nu obligă o echipă să returneze mingea după oprirea jocului pentru un fotbalist accidentat, scrie MEDIAFAX.

„Deoarece Legile Jocului reglementează în mod explicit doar procedura ce trebuie urmată în cazul jucătorilor accidentați (Legea 5 Arbitrul, Competențe și îndatoriri – jocul trebuie oprit doar dacă un jucător este accidentat grav) UEFA a stabilit și a comunicat prin Ghidul Practic cu instrucțiuni suplimentare pentru arbitri și observatori de arbitri, următoarele: În situația în care consideră că un jucător este grav accidentat «arbitrul trebuie să-și asume responsabilitatea pentru oprirea jocului, iar jucătorii nu trebuie să fie încurajați să trimită mingea în afara terenului de joc. Jucătorii care trimit mingea în afara terenului de joc nu trebuie să se aștepte ca mingea să le fie returnată de către jucătorii echipei adverse la reluarea jocului»”, menționează CCA în comunicatul publicat pe site-ul oficial.

În consecință, conducerea CCA consideră că arbitrul Dragoș Istrate (foto mic) nu avea temei regulamentar pentru oprirea jocului, pentru a sancționa tehnic sau disciplinar jucatoruii implicați. „Respectarea și aplicarea Fair Play-ului este la discreția jucătorilor și nu a arbitrilor. În final dorim să reamintim tuturor că CCA acordă o mare importanță conceptului de Fair Play pe care îl susține și îl promovează, inclusiv lupta împotriva rasismului și discriminării”, mai precizează CCA.

Comisia Centrală a Arbitrilor a făcut aceste precizări în urma comentariilor apărute cu privire la situația petrecută înainte de marcarea golului trei al echipei CFR Cluj, în meciul cu CS Mioveni din sferturile de finală ale Cupei României din 2 decembrie. La scorul de 3-2 pentru CS Mioveni, un jucător al echipei din Liga a II-a a trimis în mod voluntar mingea în afara terenului pentru ca un coechipier să primească îngrijiri medicale, însă la reluarea jocului fotbaliștii formației CFR Cluj nu au returnat adversarilor balonul înscriind golul de 3-3. Ulterior, CFR Cluj a marcat încă un gol, obținând calificarea în semifinalele Cupei României, cu scorul de 4-3.

Miercuri, conducerea clubului CS Mioveni i-a cerut președintelui FRF, Răzvan Burleanu, printr-o scrisoare deschisă, rejucarea meciului cu formația CFR Cluj, din sferturile de finală ale Cupei României, în spiritul fair-play-ului.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)
Foto: ziarulargesul.ro

Marius ANGHEL 05 Dec. 2014, 11:46 Cupa
Pe aceeași temă