Andrei Cristea, debut cu înfrângere drastică în postura de antrenor, 0-3 cu Petrolul: ”Ne vom linge rănile. Acest duș rece s-ar putea să fie important pentru reacția noastră.” Cum speră să salveze Poli Iași de la retrogradare și ce spune despre cariera sa de jucător

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 22:58 Cupa

Andrei Cristea (36 de ani) a avut parte de un debut cu stângul ca antrenor, la primul meci ca ”principal” Poli Iași pierzând cu 3-0 în deplasare cu Petrolul, o echipă din Liga 2. Formația din Copou părășește, astfel, Cupa României din faza optimilor, însă ceea ce îl interesează mai mult pe tânărul antrenor, încă activ și ca jucător, este parcursul din campionatul Ligii 1, acolo unde echipa sa se află pe ultima poziție după 22 de etape.

Pe stadionul ”Ilie Oană”, Poli Iași a pierdut cu 3-0 meciul cu Petrolul, după golurile marcate de Romario Moise (17), Valentin Țicu (45) și Vasile Buhăescu (55).

Andrei Cristea, după ce Poli Iași a pierdut cu 3-0 în fața Petrolului: ”Suntem foarte supărați pentru ceea ce s-a întâmplat”

La finalul jocului, proaspătul antrenor al Politehnicii Iași a vorbit despre minusurile remarcate și despre ceea ce va încerca să schimbe în scurt timp.

”Sunt foarte multe lucruri de discutat, dar, în momentul de față, suntem foarte supărați pentru ceea ce s-a întâmplat azi. Am spus-o de la început, că voi trata această partidă cu gândul la meciul cu Astra, din campionat. Am încercat să găsesc anumite variante de joc, am încercat să folosesc niște jucători pe anumite poziții, pentru a-mi face o impresie, însă se pare că și din punct de vedere fizic avem probleme. O să încerc zilele astea să recuperăm jucătorii.
Mai mult decât atât, aș vrea să îmi aduc încă un preparator fizic, italian, probabil, care va corecta ceea ce s-a întâmplat și sper ca la meciul cu Astra, la următoarea partidă din campionat, să arătăm altfel. Avem nevoie să schimbăm un pic lucrurile. Nu sunt mulțumit de ceea ce se întâmplă. Indicii, parametrii fizici nu sunt ok, dar nu vreau să mai discut despre acest lucru. Din punct de vedere mental vreau să îi aducem pe jucători într-o formă bună, să găsesc soluții pentru meciul cu Astra și să câștigăm acea partidă.

Dau șansă tuturor, și jucătorilor tineri. Indiferent de vârstă, am încercat să joc de la început până spre final cu ei. Aș fi preferat să nu mai fac schimbări atât de repede la jucătorii care sunt under pe teren, dar este devreme să facem o analiză acum. Ne vom linge rănile, cum se spune, și să nu uităm că, până la urmă, acest duș rece s-ar putea să fie important pentru reacția noastră care va veni duminică”, a spus Andrei Cristea la microfonul DigiSport.

Cristea își dorește să mai joace pentru Poli Iași: ”Este un moment greu, în care fiecare trebuie să punem umărul”

Atacantul Politehnicii Iași își mai dorește inclusiv transfeuri la echipă: Am discutat și cu cei din conducere, le-am spus pozițiile pe care noi avem nevoie și aștept răspunsul din partea lor.”

Întrebat dacă va mai continua și ca jucător, pe lângă noua sa postură, de antrenor, Andrei Cristea a spus că simte că mai poate juca și că va intra pe teren dacă va putea aduce un plus. Cristea a dat senzația, mai degrabă, că se va concentra mai mult pe partea cu antrenatul.

”Iau în calcul să mai și joc, dar, în momentul de față, mi-aș dori ca cei care vor intra să o facă cât mai bine și să câștigăm partida de acasă de duminică. Eu am trecut prin această perioadă de două săptămâni (n.r. – a fost infectat cu COVID-19 și a stat în izolare), nu am avut reacții, a fost o pauză forțată. Sunt foarte bine din punct de vedere al sănătății, am trecut peste și trebuie să ne canalizăm acum energiile pentru partida de duminică, care devine crucială. O să fie nevoie să mă pregătesc un pic, să mă prezint bine și, dacă va fi nevoie de mine pe teren, cu siguranță voi pune umărul pentru a salva situația, să ne revenim.

Nu este un moment ușor, tocmai de aia am și acceptat. Dacă eram într-o poziție liniștitoare nu m-aș fi băgat, fiindcă ceea ce am făcut toată viața a fost să joc fotbal și consider că aș mai fi putut. Dar este un moment greu, în care fiecare trebuie să punem umărul, să încercăm să readucem jucătorii accidentați, o să fie și Mihalache, și Frăsinescu alături de noi, îl mai avem și pe Platini, care este un jucător important în angrenajul nostru, și am toată încrederea că vom arăta altfel”, a spus Andrei Cristea.

Poli Iași părăsește această ediție a Cupei României din faza optimilor, după ce în 16-imi învinsese cu 1-0, în Gruia, pe CFR Cluj. Echipa din Copou se va concentra de acum pe salvarea de la retrogradare, fiindcă după 22 de etape ocupă ultimul loc în Liga 1, cu 16 puncte acumulate. În runda următoare, Poli Iași joacă pe teren propriu cu Astra, formație care are 22 de puncte și e situată puțin mai sus în clasament, pe poziția a 13-a.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/viorel-moldovan-ramane-cu-picioarele-pe-pamant-dupa-startul-ca-din-tun-al-petrolului-in-2021-victorie-clara-cu-prim-divizionara-poli-iasi-si-calificare-in-sferturile-cupei-romaniei-sa-nu-ne-19168800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/incep-8-imile-cupei-romaniei-petrolul-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1900-ce-au-spus-viorel-moldovan-si-andrei-cristea-inaintea-meciului-de-la-ploiesti-19168657

Marius ANGHEL 09 Feb. 2021, 22:58 Cupa
Pe aceeași temă