„Am făcut cinste primei ligi. Era normal să ne calificăm.” Leo Grozavu a vorbit despre victoria celor de la Sepsi cu Petrolul, relația sa cu ploieștenii și de ce l-a ajutat întreruperea meciului

Marius ANGHEL 04 Mar. 2020, 21:37 Cupa

Sepsi OSK și-a demonstrat superioritatea dată de liga în care evoluează și a învins Petrolul cu 1-0, pe „Ilie Oană”, obținând, astfel, calificarea în semifinalele Cupei României. Unicul gol al întâlnirii l-a marcat Andrei Dumiter, în minutul 35, un jucător care a fost introdus pe teren în minutul 12.

Diferența dintre cele două echipe din Liga 1, respectiv Liga 2 nu a fost însă una atât de evidentă, însă trupa din Sfântu Gheorghe s-a impus prin reușita din prima repriză, ca apoi să închidă bine jocul și să nu permită adversarului să-și mai creeze ocazii.

Leo Grozavu: „Am făcut cinste, până la urmă, primei ligi, pentru că era normal să ne calificăm”

După meci, antrenorul Leo Grozavu a spus că Sepsi a făcut cinste campionatului în care evoluează și că era normal să se califice mai departe în Cupa României.

„Băieții merită toate felicitările. A fost un meci tipic, de cupă, unde s-au egalizat valorile. De fiecare dată, în cupă nu mai contează categoria din care faci parte. Este importantă calificarea noastră, este important că am reușit să ne impunem și am făcut cinste, până la urmă, primei ligi, pentru că era normal să ne calificăm. Am făcut un pas. Dacă tot am ajuns până aici, ne dorim mai mult, pentru că istoria se scrie pentru câștigători, nu pentru cei care ajung în semifinale sau în finală.

Eu am venit mult prea târziu ca să îmi dau cu părerea despre ce obiectiv a fost primordial, play-off sau cupa. Dacă tot am ajuns până în această fază, încercăm să facem cinste aceste competiții, ne dorim să câștigăm în continuare, pentru că e normal. Ne prezentăm în această competiție ca să câștigăm. Mă bucur că Dumiter că a reușit să marcheze și și-a adus aportul la calificare”, a spus Grozavu la flash-interviu, precizând și că echipa sa va încerca să câștige competiția: „Campionatul este foarte important pentru noi în continuare, dar vom încerca și în meciule de cupă să ne prezentăm cu cea mai bună echipă și să mergem cât mai departe, cât de sus putem, ca să jucăm o finală, iar acolo se poate întâmpla orice.”

Întreruperea meciului pe motiv de scandări rasiste. „Sunt lucruri care se întâmplă pe stadioane, există multă patimă”

„Sunt lucruri care se întâmplă pe stadioane, există multă patimă. Știm cu toții ce înseamnă Petrolul, știm că au o galerie focoasă, o tribună incandescentă și atunci e normal ca fiecare să își dorește ca favoritul lui să câștige. Din acest motiv, probabil au fost ceva lucruri acolo, incidente, dar nu cred că au fost în așa fel încât să perturbe finalul jocului. A fost o mică pauză care, ca să fiu sincer, pe noi ne-a ajutat. Am reușit să calmăm spiritele, să ne reașezăm. Pentru noi a fost importantă pauza. Chiar nu e problema mea dacă a fost sau nu utilă decezia arbitrului. Eu vreau să vorbesc despre echipă, despre joc, nu despre ce s-a întâmplat în tribună, că nu știu dacă ne face cinste lucrul ăsta”, a spus Grozavu.

Grozavu a rămas într-o „relație fantastică” cu toți de la Petrolul: „Clubul, orașul merită în Liga 1”

Acum la Sepsi, echipă pe care o antrenează din luna noiembrie a anului 2019, Leo Grozavu a vorbit și despre scurtul său mandat avut la Petrolul, la începutul sezonului trecut de Liga 2, când, din cauza rezultatelor modeste, a fost demis. Grozavu a spus că a rămas într-o relație bună cu toți cu cei care a colaborat la Ploiești și că le dorește să promoveze la finalul acestui sezon.

„Din punctul meu de vedere, am avut o relație fantastică cu toți oamenii de aici. Am rămas într-o relație bună, m-au salutat și înainte de joc și păstrez legătura cu fosrte mulți dintre ei. Eu o iau ca pe o experiență pozitivă, pentru că eu nu am pățit nimic. Oamenii care n-au avut încredere până la final ei au avut de pierdut, în niciun caz eu, personal. Eu am venit aici ca să îmi fac treaba. Dacă ei nu au avut încredere sau nu au înțeles că totul se face în timp, cu acomodare, că o construcție nu poate fi de azi pe mâine, mai ales că eram o nou-promovată din Liga a 3-a. Cu toată lumea am rămas într-o relație extraordinară, iar cei care nu au avut încredere, până la urmă a fost problema lor. Ei au plătit, nu eu.

A fost un tur de campionat în care s-au pierdut foarte multe puncte. În momentul de față, la cum arată campionatul, cu multe puncte puncte pierdute și de echipele care au fost în față, de ce nu, este posibil orice. Doresc petroliștilor și tuturor celor care compun această grupare să promoveze, de ce nu, pentru că este un club care merită, este un oraș care merită, un stadion frumos și ar fi păcat să nu joace în prima ligă. Dar depinde numai de ei, bineînțeles”, a mai spus Leo Grozavu.

Sepsi OSK va juca în premieră în semifinalele Cupei României, iar în campionat va evolua pentru a prinde o clasare cât mai bună în play-out. Momentan e pe locul 2, după Viitorul.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP (Mediafax Foto) și Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ (Sport Pictures)

 

 

Marius ANGHEL 04 Mar. 2020, 21:37 Cupa
Pe aceeași temă