Alin Pînzaru își face mea culpa după eliminarea echipei UTA din Cupa României: ”Poate nu am reușit să-i motivez ca și Gyuszi. Cred că am așteptat ca ei să se dea la o parte…”

Călin MNERIE 10 Feb. 2021, 21:37 Cupa

UTA a pierdut primul meci în deplasare în anul 2021 și spune adio Cupei României în faza optimilor de finală. Eliminarea din competiție e cu atât mai dureroasă cu cât ea s-a conturat în fața unei divizionare secunde, rivală a arădenilor, Universitatea Cluj.

Trupa gazdă a profitat de ziua slabă, chiar mizerabilă, a „roș-albilor” și s-a impus cu 2-1. Probabil, absența de pe bancă a „principalului” Laszlo Balint (aflat în izolare după ce a fost confirmat cu COVID-19) a contat și ea, însă, chiar și așa, „roș-albii” nu aveau voie să se prezinte atât de rău în fața formației de pe locul 6 în Liga 2.

Motivațional, îmi asum eșecul, pentru că nu am reușit să motivez echipa cum o făcea Gyuszi (n.r. – Laszlo Balint). Din păcate, situația o impune și poate ne revenim în meciurile următoare după palma încasată azi. Nu am reușit să învățăm din experiența fazelor trecute, când echipe de liga întâi au fost eliminate, dar nici meciul de aseară, când Petrolul a eliminat Poli Iași, a spus Alin Pînzaru, unul dintre „secunzii” UTA-ei la finele meciului de pe Cluj Arena.

Alin Pînzaru: ”Noi am intrat în joc la 1-0, până atunci am fost inexistenți din toate punctele de vedere”

Referindu-se strict la desfășurarea partidei, fostul tehnician al Brăilei consideră că jocul echipei arădene a fost lent.

”Cred că am avut o răbufnire de orgoliu doar după 1-0. Am început jocul foarte prost, am avut o lentoare în tot ce a însemnat fază de construcție. În plus, am avut o foarte mare neatenție pe prevenție, pe atacul adversarilor. Cred că am așteptat cumva ca ei să se dea la o parte sau să ne ofere nouă oportunitatea de a înscrie, să jucăm la o singură poartă, astea păreau așteptările noastre. Dar, am întâlnit o echipă care și-a văzut interesul, echipă cu calitate. Repet, noi am intrat în joc la 1-0, până atunci am fost inexistenți din toate punctele de vedere”, a adăugat Pînzaru.

”Nu știu dacă jucătorii noștri s-au menajat, noi ne-am exprimat foarte clar pentru obținerea victoriei”

Laszlo Balint a vorbit în diferite rânduri despre un parcurs cât mai lung al echipei sale în Cupa României, dar ca și în 2006 cu el pe teren UTA s-a oprit în faza optimilor de finală.

Pentru UTA orice trofeu accesibil se joacă și se ia în calcul. Cupa era un obiectiv important pentru noi, dar… Eu am avut experiența asta pe viu în anii trecuți, când echipele de eșalon inferior au dat o replică bună celor dintr-un eșalon superior. S-a întâmplat și azi, din păcate. Nu știu dacă jucătorii noștri s-au menajat, noi ne-am exprimat foarte clar pentru obținerea victoriei. Chiar și mixul acesta, format dintre jucători cu minute mai multe cei cu minute mai puține ar fi trebuit fie unul compact și bun. Dar, s-a dovedit că suferim la partea de abordare și trebuie să lucrăm mai mult la asta”, a fost concluzia lui Alin Pînzaru.

  • Derick Ogbu (32), Sergio Ribeiro (73), respectiv Adrian Petre (90+5) au înscris golurile în meciul ”U” Cluj – UTA.

UTA s-a prezentat la Cluj fără Iacob, Tomozei sau Albu, în timp ce fundașii Erico și Benga au rămas pe bancă. În rest, până la final fiecare utist obișnuit cu minutele în Liga 1 a intrat în luptă. Arădenii revin în această seară acasă, iar de mâine pregătesc deplasarea de la Ploiești, cu Chindia, echipă ce a evitat surpriza neplăcută în fața celor de la Farul Constanța.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/srgian-luchin-ferm-dupa-ce-u-cluj-a-eliminat-uta-din-cupa-romaniei-ne-a-iesit-exact-asa-cum-am-dorit-am-avut-o-atitudine-exemplara-derick-ogbu-debut-cu-gol-la-19168992

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/costel-enache-si-u-cluj-au-produs-surpriza-in-compania-uta-ei-am-fost-putin-circumspect-nu-stiam-unde-sa-mi-evaluez-echipa-veneam-cu-un-handicap-fata-de-adversar-19169020

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/srgian-luchin-ferm-dupa-ce-u-cluj-a-eliminat-uta-din-cupa-romaniei-ne-a-iesit-exact-asa-cum-am-dorit-am-avut-o-atitudine-exemplara-derick-ogbu-debut-cu-gol-la-19168992

Călin MNERIE 10 Feb. 2021, 21:37 Cupa
Pe aceeași temă