Cu un start impecabil de sezon, FC Hermannstadt se teme de o echipă cu mari probleme, Poli Iași. Marius Măldărășanu, strategie sau opinie sinceră? ”Poate cel mai greu meci de până acum”

Răzvan STÎNGĂ 11 Aug. 2021, 16:38 Liga 2
Cu un start impecabil de sezon, FC Hermannstadt se teme de o echipă cu mari probleme, Poli Iași. Marius Măldărășanu, strategie sau opinie sinceră? ”Poate cel mai greu meci de până acum”

FC Hermannstadt este una dintre cele șase echipe care au șase puncte după primele două etape scurse din Liga 2. Sibienii vor să mențină ritmul de victorii la rând și în confruntarea din runda a 3-a, cu Poli Iași, de miercuri de la ora 18:30.

Marius Măldărășanu, surprinzător înaintea partidei cu Poli Iași: ”Va fi un meci crâncen, poate mai greu ca precedentele două” 

Ambele echipe sunt recent retrogradate în Liga 2 și se află în reorganizare. Marius Măldărășanu, antrenorul formației din Sibiu, se așteaptă la un meci complicat pentru echipa sa, chiar dacă Poli Iași se află la polul opus după două runde din campionat, neacumulând vreun punct până în acest moment.

Poate și pentru a-și ține jucătorii motivați, Măldărășanu a afirmat că duelul cu moldovenii e mai dificil decât precedentele două, cu FC Buzău și Unirea Constanța, câștigate cu 2-1 și 2-0.

Am început bine, am luat punctele puse în joc, acesta a fost obiectivul principal, dar pun accent și pe calitatea jocului și au fost momente bune. Dar asta nu înseamnă că sunt un antrenor mulțumit total, e loc și de mai bine. Privind meciul cu Iași, e un meci între două echipe care anul trecut erau în Liga 1.

Din păcate, anul acesta ambele echipe se bat să revină cât mai repede. Știu că acesta e și obiectivul Iașiului. Nici nu știu ce să cred în ceea ce privește situația lor, pentru că din câte am urmărit, au avut două meciuri bune, dar au zero puncte. Va fi un meci crâncen, poate mai greu decât celelalte două de până acum”, a declarat Marius Măldărășanu la conferința de presă.

Marius Măldărășanu poate modifica primul 11 

Sezonul nici nu a început bine, dar deja oboseala se simte. Cel puțin în tabăra celor de la FC Hermannstadt a intervenit o oarecare uzură fizică, în principal din pricina temperaturilor ridicate la care se dispută partidele, dar și din cauza faptului că etapa trecută au avut o deplasare lungă, la Constanța.

Marius Măldărășanu a declarat că lotul este complet înaintea startului meciului cu Poli Iași, dar dacă vor interveni probleme e gata să schimbe câțiva jucători.

Din punctul de vedere al lotului suntem bine. A apărut oboseala, chiar dacă abia a început campionatul. Nu există ritm, au fost probleme cu căldura, plus întoarcerea de la Constanța. A fost o deplasare lungă, să sperăm că vom reface jucătorii până la ora meciului cu Iași. Dacă nu, vom face două-trei schimbări, vom vedea.

Avem un lot bun, am încredere în toți jucătorii, iar atunci trebuie să joace bine cine intră. Pe început jucăm cu 11 jucători și atunci pot apărea nemulțumirile dacă aș folosi un prim 11 câteva etape la rând. Aș rica să fie mulți fotbaliști obosiți cândva și să nu ne ajute. Totodată, jucătorii care joacă mai puțin sau deloc, să nu aibă ritm de joc.

Încerc să fac această rotație, să sperăm că îmi iese. Este vorba de inspirație, dar țin cont și de modul jucătorilor de a se reface. Dacă apar probleme e clar că voi schimba. Vom vedea, să sperăm că de la meci la meci va fi bine. Cele mai importante sunt rezultatele”, a mai afirmat Măldărășanu.

Marius Măldărășanu a analizat partida și din perspectiva antrenorilor, el contra lui Constantin Enache, din care speră să iasă învingător:

Presa tot vorbește de astfel de dueluri, dar până la urmă duelurile sunt între Hermannstadt și Iași. Ne cunoaștem, am fost adversari ca jucători, am fost adversari ca antrenori în momentul în care eu eram la Metaloglobus, iar el era la Petrolul. Pe teren joacă alți jucători. Noi pregătim tactic în funcție de adversari și să sperăm că voi surpride eu”.

 Ionuț Pop: ”Vrem să revenim cât mai repede în Liga 1” 

La conferința de presă premergătoare jocului cu Poli Iași, din tabăra sibienilor au participat și portarul Ionuț Pop și fundașul Alexandru Pantea.

Ionuț Pop: ”Sunt foarte bucuros pentru începutul pe care l-am avut în primele două meciuri. Au fost două meciuri destul de grele, mai ales cu Buzău, când am fost conduși cu 1-0. Cred că suntem o echipă bună, cu un obiectiv fixat, promovarea. Eu lucrez în fiecare zi ca să fiu tot mai bun, ca să fiu cea mai bună versiune a mea pentru a ajuta FC Hermannstadt.

Vrem să revenim cât mai repede în Liga 1. Cu siguranță în acest sezon se va și întâmpla acest lucru. Cu siguranță meciul cu Poli Iași va fi unul dintre cele mai grele din acest campionat. Cu siguranță ne vor pune probleme, dar până la ora meciului vom fi pregătiți atât din punct de vedere tactic cât și tehnic, așa că nu am nici o emoție”.

Alexandru Pantea: ”Cred că va fi un meci bun” 

Alexandru Pantea: ”Mă simt foarte bine la FC Hermannstadt. Grupul m-a primit foarte bine aici, la Sibiu. Aștept să revenim pe prima scenă a fotbalului românesc. Obiectivele mele sunt să îmi fac treaba cât mai bine, iar când mă voi întoarce la FCSB, cei de acolo să se poată baza mereu pe mine. Nu îmi place să pierd, îmi place să câștig. Așa este firea mea.

Și Poli Iași a retrogradat anul acesta și vor să se întoarcă înapoi în prima ligă. Cred că va fi un meci bun, dar grupul nostru ar trebui să se gândească la cum să ne întoarcem cu toții cu cele trei puncte”.

După cum bine se știe, FC Hermannstadt dispută meciurile de acasă la Mediaș. Clubul a pus de câteva zile în vânzare biletele pentru partida cu Poli Iași, iar prețul unui tichet este cinci lei.

 

Foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-si-braila-au-meciurile-din-cupa-romaniei-amanate-cu-o-saptamana-modul-controversat-in-care-frf-gandeste-introducerea-echipelor-in-competitia-ko-nou-promovatele-in-liga-2-sunt-discriminate-fat-19195475

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-are-meci-greu-si-in-etapa-a-3-a-cu-fc-hermannstadt-costel-enache-merg-cu-incredere-si-optimism-la-medias-trebuie-sa-fie-un-restart-pentru-noi-ce-le-a-cerut-jucatorilor-19195480

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-rasdan-eroul-stelei-de-la-targu-jiu-a-marcat-ambele-goluri-cu-viitorul-pandurii-si-le-a-dedicat-victoria-lui-daniel-oprita-si-fanilor-speram-sa-terminam-cat-mai-sus-campionatul-19195481

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Aug. 2021, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă