Cu șase puncte și 10-0 golaveraj după ultimele două meciuri, Progresul Spartac își măsoară forțele cu Concordia Chiajna. Andrei Erimia: ”Cred că ăsta e un atu și sper să se vadă și în joc”

Marius ANGHEL 21 Apr. 2023, 12:42 Liga 2
Cu șase puncte și 10-0 golaveraj după ultimele două meciuri, Progresul Spartac își măsoară forțele cu Concordia Chiajna. Andrei Erimia: ”Cred că ăsta e un atu și sper să se vadă și în joc”

Sigură de prezența cel puțin la barajul de menținere în Liga 2, Progresul Spartac mai are trei jocuri în play-out pentru a încerca să urce o poziție în clasament și să se salveze matematic de la retrogradare. Tot atâtea jocuri de disputat mai are și CSC Dumbrăvița, adversara pe care ar trebui să o depășească, însă aceasta are nu mai puțin de șapte puncte în plus, astfel că timișenii pot închide această luptă chiar din runda din weekend.

Bucureștenii au meci în deplasare la Concordia Chiajna, iar timișenii vor juca pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Atât Concordia, cât și Viitorul Pandurii, la fel ca liderul FC Brașov, sunt echipele salvate matematic de la retrogradare din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, în timp ce ultimele două clasate Unirea Constanța și Ripensia Timișoara sunt deja retrogradate.

Așteptările lui Andrei Erimia de la echipa sa înaintea jocului cu Concordia Chiajna: ”Să arate mai mult fotbal din punct de vedere ofensiv și să fie mai relaxați”

Progresul Spartac vine după două meciuri în care a câștigat, ba chiar a marcat de zece ori și nu a primit niciun gol, iar Andrei Erimia e de părere că acest lucru reprezintă un atu pentru jucătorii săi înaintea partidei cu Concordia, echipă care își are locul asigurat și în noua ediție a Ligii 2 și acum e preocupată mai mult să-și analizeze jucătorii pentru a forma lotul pentru noul sezon.

”E un meci care vine după ce ne-am asigurat locul de baraj. Din punct de vedere psihologic, cred că ăsta e un atu și sper să se vadă și în joc, sâmbătă, când mă aștept ca echipa să arate mai mult fotbal din punct de vedere ofensiv și să fie mai relaxați”, a spus antrenorul Progresului Spartac, cel care a fost întrebat și cum crede că se vor descurca jucătorii săi în fața unor fotbaliști cu mare experiență pe care îi are Concordia: ”Nu știu, nu mă gândesc la chestia asta. Aproape toate echipele au mai multă experiență decât noi și jucători care au jucat la un nivel mai ridicat. Deci nu e nimic nou din punctul ăsta de vedere. Va trebui să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut și atât.”

Antonio Preda, convocat la naționala U15 a României, adus în lotul primei echipe a Progresului Spartac

Andrei Erimia a fost pus să vorbească și despre tânărul jucător Antonio Preda, convocat la naționala U15 pentru un turneu în Italia și adus în lotul primei echipe a clubului pentru a se antrena cu seniorii. Este o decizie temporară, pentru a-l pregăti de turneu, sau prezența în circuitul echipei mari va fi des întâlnită, a fost întrebat antrenorul-manager al Progresului Spartac.

”Asta ține de el. Nu e nimic diferit față de alți colegi, sau de alte «convocări» ale juniorilor, de la grupe, la echipa de seniori. Facem asta în mod constant, aducem jucători cu potențial, sau care arată anumite abilități și încercăm să vedem ce potențiau au, de fapt, pentru că abilitatea și potențialul, din punctul meu de vedere, sunt două lucruri diferite. E o șansă pe care o are, așa cum au avut-o și alții, repet, și ține de el cât reușește să profite de această șansă”, a răspuns Erimia.

  • Odată cu meciul cu Ripensia, doi dintre jucătorii Progresului Spartac au bifat borne individuale importante la clubul bucureștean. Fundașul Dănilă Parfeon (25 ani) a ajuns la 150 de meciuri disputate pentru echipă, în timp ce mijlocașul Ionuț Costea (18 ani) a evoluat în al 50-lea meci.

Eugen Lixandru: ”Trebuie să încercăm să jucăm mai bine”

Mijlocașul Eugen Lixandru a vorbit și el despre întâlnirea cu Concordia Chiajna și cum crede că se va comporta echipa după cele două victorii consecutive care au scăpat Progresul Spartac de retrogradarea directă.

”Cred că o să fie un meci mai greu decât ultimele două partide. Trebuie să ne pregătim, să mergem să începem să ne facem jocul și să vedem ce putem obține, și dacă putem să câștigăm.

Trebuie să ne adaptăm, trebuie să încercăm să jucăm mai bine și, totuși, să păstrăm ce a fost bun de la meciul cu cei de la Ripensia și să reușim să câștigăm. Să ne adaptăm la situație și să reușim să câștigăm.

(Ce e mai important în meciul cu Concordia, defensiva sau ofensiva?) Cred că amândouă sunt la fel de importante. Cu siguranță, depinde și de parcursul jocului. Dacă vor marca primii, va fi foarte important să atacăm bine. Dacă vom reuși să marcăm primii, va trebui să ne apărăm foarte bine. Încă, ambele vor fi la fel de importante”, a spus Lixandru, utilizat în acest sezon în 18 meciuri, în toate începând ca titular și marcând două goluri.

Progresul Spartac a cedat cu scorul de 2-0 meciul din sezonul regular cu Concordia Chiajna

În etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2, Concordia Chiajna și Progresul Spartac joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren ilfovenilor. Echipa lui Eugen Trică ocupă locul 2 în Grupa B, cu 35 de puncte, iar cea a lui Andrei Erimia se află pe poziția a 5-a, cu 23 de puncte.

Ulterior, ambele echipe vor mai avea de disputat două jocuri în acest play-out, dar Progresul Spartac va mai avea, cel mai probabil, altele două, cele decisive pentru menținerea în Liga 2. Va juca barajul cu clasata pe locul 5 în Grupa A, acolo unde luptă încă este deschisă între mai multe formații, cele mai mari șanse în acest moment pentru a ocupa acest loc avându-le Metaloglobus București.

În sezonul regular, Concordia a câștigat cu 2-0 meciul cu Progresul Spartac, disputat chiar la Chiajna, dar pe terenul 2, în care a marcat de două ori Raul Rusescu, în minutele 25 și 42.

Declarațiile date de Andrei Erimia și Eugen Lixandru înainte de Concordia Chiajna – Progresul Spartac:

https://www.youtube.com/watch?v=zBauvdG848k

Marius ANGHEL 21 Apr. 2023, 12:42 Liga 2
Pe aceeași temă