Cu ochii la play-off! Poli Iași poate urca în coasta echipelor din zona Top 6 în cazul unei victorii la Călărași, cu Dunărea. Ce spun Costel Enache și Sekou Camara

Narcis POHOAȚĂ 27 Sep. 2021, 15:08 Liga 2
Cu ochii la play-off! Poli Iași poate urca în coasta echipelor din zona Top 6 în cazul unei victorii la Călărași, cu Dunărea. Ce spun Costel Enache și Sekou Camara

Dunărea Călărași și Politehnica Iași încheie, marți, etapa a 8-a a Ligii 2, o rundă în care am consemnat una dintre marile surprize ale debutului de stagiune, victoria la scor a Unirii Constanța pe terenul unei candidate la play-off, Metaloglobus, scor 4-1.

Dacă Dunărea este încă în căutarea primului succes din acest sezon, Poli Iași țintește a treia victorie consecutivă pe teren străin, după cele cu Poli Timișoara (1-0) și Unirea Constanța (6-0).

Ieșenii au și un motiv în plus să-și dorească victoria la Călărași, un succes la scor urmând să urce echipa din Copou până pe locul 7 în clasament. O poziție deloc visată de moldoveni în startul sezonului.

Probleme mari de lot pentru Costel Enache

Ieșenii sunt favoriți pe hârtie, ținând cont nu doar de poziția din clasament, ci și de lot, însă antrenorul Costel Enache este îngrijorat de problemele medicale survenite în ultima perioadă la jucători importanți.

Astfel, după ce Ovidiu Mihalache, Cristian Pușcaș și Alexandru Stan au ”căzut” în ultimele zile, numărul jucătorilor ieșeni indisponibili sau incerți pentru jocul de la Călărași a crescut la 7!

Pe lângă Mihalache, Stan și Pușcaș, Enache nu se va putea baza marți nici pe Stoenac și Pop, în timp ce Deretti și Serediuc sunt incerți.

În ciuda acestor probleme, Costel Enache speră ca jucătorii mai tineri care vor fi pe teren să compenseze lipsa de experiență prin atitudine și să dea totul pentru a obține cele trei puncte.

”În afară de o nouă deplasare lungă, de 8-9 ore, ceea ce nu este deloc confortabil, mai avem ceva necazuri în cadrul lotului, pentru că ne lipsesc mulți jucători. Sunt șapte jucători indisponibili, jucători importanți, cu experiență, care evoluează în poziții cheie. Nu am reușit să construim un lot așa cum am fi vrut noi, cu dubluri reale pe posturi, cu soluții pentru fiecare poziție din teren, dar avem jucători care pot susține lipsurile. Sunt foarte mulți tineri, iar eu sper de la ei să vină cu atitudinea necesară pentru a câștiga acest meci, chiar dacă nu au experiență. Am în echipă jucători de caracter și este momentul ca ei să strângă rândurile. Aștept de la ei organizare, implicare, să arate că sunt sportivi adevărați și acuma, când ne este greu, să ajute echipa”, a declarat Costel Enache înainte de plecarea spre Călărași.

O victorie poate duce Iașiul aproape de zona play-off

Poli Iași ocupă locul 11 înaintea partidei de la Călărași, cu 9 puncte, dar cu o victorie poate urca pe locurile 7-8, în funcție de diferența de scor și s-ar apropia la 4 puncte de poziția a 6-a, ocupată de FC Buzău, ultima care duce în play-off.

Antrenorul Costel Enache a explicat că nu se gândește încă la play-off, ci la jocul echipei sale.

”Da, o victorie ne-ar duce aproape de zona play-off, suntem atenți și la clasament, dar e o chestie de conjunctură. Trebuie să fim atenți la continuitate, la ce construim, pentru că un rezultat poate fi întâmplător. Noi trebuie să avem o bază logică, constanță în joc, principii clare pentru a ști ce să corectăm în cadrul grupului. Cel mai important ar fi progresia, să simțim că suntem tot mai puternici de la meci la meci și că punem lucrurile la punct, că gestionăm bine momentele decisive de joc”, a completat Enache.

Sekou Camara: ”Mergem la Călărași să luăm cele trei puncte”

Atacantul Sekou Camara, jucător împrumutat de la FC Botoșani, s-a declarat optimist că Iașiul poate obține cele trei puncte la Călărași.

”Obiectivul nostru este să luăm cele trei puncte. Nu va fi deloc un meci ușor, dar ne dorim să câștigăm. Punctele sunt foarte importante pentru noi, atât pentru moral, cât și pentru a urca în clasament”, a spus Camara, care vrea să promoveze cu Poli în elită: ”Mă simt foarte bine aici și mă bucur că am venit la Iași, unde mă înțeleg foarte bine cu colegii și staff-ul. Obiectivul meu principal este să promovez cu Poli în Liga 1. Ne dorim să ajungem în play-off și apoi să promovăm în Liga 1.”

Dunărea Călărași are doar 3 puncte în campionat, dar s-a calificat în optimile cupei

Dacă Poli Iași a pierdut marțea trecută cu 3-1 meciul de la Minaur Baia Mare (Liga 3), din 16-imile Cupei României, Dunărea Călărași a câștigat cu 2-1 jocul de la CSM Reșița (Liga 3), urcând, astfel, în optimile competiției KO.

În campionat, Dunărea Călărași are doar 3 puncte acumulate în primele șapte etape, din trei remize, ocupând locul 18.

Dunărea Călărași – Poli Iași se dispută marți, 28 septembrie, de la ora 17:00, pe stadionul ”Ion Comșa” din Călărași.

https://www.youtube.com/watch?v=boDQvba6CnY

Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-rupt-si-ovidiu-mihalache-probleme-mari-de-lot-pentru-costel-enache-inaintea-meciului-pe-care-poli-iasi-il-are-la-calarasi-19203030

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iesenii-nu-renunta-la-play-off-asteptarile-managerului-florin-briaur-planurile-pentru-tribuna-oficiala-situatia-financiara-a-clubului-si-mesajul-pentru-echipele-care-vor-jucatori-gratis-de-la-poli-19202598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-miercurea-ciuc-are-loc-cel-mai-echilibrat-joc-19202777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/baudouin-kanda-mareste-numarul-plecarilor-importante-de-la-dunarea-calarasi-mijlocasul-n-a-fost-de-acord-nici-el-cu-reducerea-salariului-si-reziliat-contractul-19202611

Narcis POHOAȚĂ 27 Sep. 2021, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă