”Am pierdut două puncte, fără discuţie.” Daniel Oprescu, remarcă directă după CSM Slatina – CFC Argeș

01 Sep. 2024, 17:29 Liga 2

În mod cert, CSM Slatina este printre cele mai în formă echipe din Liga 2! Continuă seria pozitivă pentru formația olteană, care a ajuns la trei victorii și două remize în campionat. În etapa a 5-a din Liga 2, oltenii au remizat cu CFC Argeș, pe teren propriu, scor 0-0.

Echipa din Slatina a bifat primul scor alb al sezonului în dreptul ei, dar care a venit după un eșec surprinzător în Cupa României, după ce a cedat întâlnirea cu Agricola Borcea din faza play-off-ului, ultimul tur înaintea grupelor.

CSM Slatina rămâne fără eșec în Liga 2, 0-0 cu CFC Argeș

La finalul întâlnirii cu piteștenii, de duminică, 1 septembrie, Daniel Oprescu a concluzionat că echipa sa a arătat bine, dar că acest rezultat poate fi considerat unul mincinos. Antrenorul a declarat că echipa lui, conform cursului jocului, merita să câștige și să mai adauge trei puncte în ierarhia Ligii 2.

  • CSM Slatina, contra Campionii FC Argeș: P. Toroc – I. Mitran, Bărăitaru, Gherghe, C. Toma (cpt.) – Trașcu, Sil. Matei (Trică 77′) – C-tin. Radu (Riza 75′), Năstăsie (D. Toma 70′), Golofca (D. Dragu 75′) – Kayondo (Țîră 70′)
    Rezerve neutilizate: Velcu – Burnea, Leață, M. Cristea

În plus, CSM Slatina a și ratat o lovitură de la 11 metri, prin Ionuț Năstăsie, în minutele de prelungire ale primei reprize. Chiar dacă formația din Pitești a avut o bară și o șansă importantă pe final, Daniel Oprescu a declarat că Slatina putea câștiga, pentru că a avut mai multe oportunități bune.

Am pierdut două puncte, fără discuţie. Pe lângă penalty-ul ratat, am practicat un joc destul de bun. Adversarii au folosit multe mingi lungi, ne aşteptam, ne-am pregătit de joi, după meciul de Cupă, pentru acest joc al lor, anticipam, pentru că şi-au dat seama şi adversarii că noi suntem o echipă care facem presing, recuperăm multe mingi în jumătatea adversă şi atunci au vrut să evite situaţiile acestea.

Păcat că nu am reuşit să fructificăm situaţiile avute, pentru că am avut câteva situaţii bune, adversarii nu au avut decât bara din prima repriză şi ocazia aceea apărută pe final de joc, în urma unei greşeli ale noastre.

Dacă în etapele anterioare, FC Argeş, chiar dacă a pierdut, a avut foarte multe ocazii, astăzi nu şi-a creat ocazii, tocmai pentru că echipa noastră a a făcut un joc bun, atât defensiv cât şi ofensiv.

Eu o tot spun, când nu reuşeşti să câştigi, e important să nu pierzi. Păcat, pentru că dacă reuşeam să câştigăm treceam pe primul loc, cel puţin până la meciul celor de la Miercurea Ciuc.

(N.r. – Despre penalty-ul ratat) Sunt puţin supărat pe Năstăsie, dar se întâmplă la fotbal. Năstăsie a făcut un joc bun, per total, asta în condiţiile în care la meciul de Cupă, la mijlocul săptămânii, Năstăsie a jucat 120 de minute şi a alergat 13.5 kilometri.

Să ştiţi că noi am avut de gestionat, şi din acest punct de vedere, situaţia. Ştiu, lumea nu înţelege, ştiu că există supărare că am fost eliminaţi din Cupa României, cu toţii ne-am fi dorit să ne calificăm mai departe, dar sunt şi alte aspecte despre care nu vreau să vorbesc. A trebuit să gestionăm şi anumite aspecte legate de refacerea băieţilor, pentru că unii au jucat mai mult, Matei, Golofca, alţii mai puţin, Mitran şi Constantin Radu, dar totuşi au jucat, şi s-a resimţit o oarecare oboseala.

Nu mai vorbesc de Năstăsie care a jucat 120 de minute şi alergat 13 km, Golofca a alergat 8-9 kilometri, Matei tot la fel în meciul de mkiercuri, lucru care nu are cum să nu-şi pună amprenta în privinţa prospeţimii în jocul de astăzi”, a declarat antrenorul echipei CSM Slatina, Daniel Oprescu, conform News Flux.

Daniel Oprescu, antrenor CSM Slatina: ”Nu vine bine pauza”

CSM Slatina are trei victorii și două remize în Liga 2, pe lângă remiza cu CFC Argeș având victorii cu ACSM Ceahlăul (scor 3-0) și Viitorul Pandurii (scor 3-1), dar și egalul cu FC Voluntari din prima rundă (scor 1-1).

A jucat și în Cupa României formația din județul Olt, cu Lupii Profa, în turul 3, de care a trecut cu 6-1 și s-a calificat în play-off-ul întrecerii. Acolo, CSM Slatina a cedat în duelul cu Agricola Borcea, de pe teren advers, la loviturile de departajare, și a părăsit întrecerea.

Urmează pauza competițională în Liga 2, iar Daniel Oprescu consideră că momentul nu vine în avantajul Slatinei. În etapa a 6-a din campionat, clubul din Olt va evolua pe teren advers, cu nou-promvoata Metalul Buzău.

Nu este bine-venită pauza pentru noi. Atunci când eşti în formă şi ai rezultate, e bine să menţii acest lucru. E bine-venită pentru cei care au lucruri de pus la punct.

Dar, dacă ne gândim la situaţia lui Doman, el ar fi revenit oricum etapa următoare, aşa că nu ne ajută nici din acest punct de vedere pauza. Dacă-l aveam pe Doman, astăzi, cred că câştigam”, a mai spus Oprescu.

În acest moment, CSM Slatina se află pe locul 2 în Liga 2, cu 11 puncte, la un punct de liderul FK Miercurea Ciuc, care încă nu a evoluat în runda a 5-a. Pe locul 3 se află CSM Reșița, tot cu 11 puncte, iar pe 4 se clasează Metaloglobus, cu 9 puncte.

Foto: News Flux

01 Sep. 2024, 17:29 Liga 2
Pe aceeași temă