După succesul de răsunet cu Steaua, CSM Reșița a disputat un amical. Testul, util pentru Flavius Stoican să vadă și ceilalți jucători la treabă

Andrei PASCU 28 Feb. 2024, 13:31 Liga 2
După succesul de răsunet cu Steaua, CSM Reșița a disputat un amical. Testul, util pentru Flavius Stoican să vadă și ceilalți jucători la treabă

Deși Liga 2 s-a reluat la finalul săptămânii trecute, CSM Reșița a jucat un meci amical, marți, 27 februarie. După victoria cu Steaua (scor 3-1) a întâlnit o formație din Liga 3, Voința Lupac, clasată pe locul 7 în Seria 7.

Testul, care s-a disputat pe terenul divizionarei a treia, s-a terminat cu victoria la limită a trupei lui Flavius Stoican, 1-0.

CSM Reșița, victorie într-un meci amical cu Voința Lupac

Total neașteptat a fost anunțată partida de verificare, mai ales că Reșița a obținut o victorie importantă în weekendul trecut, cu Steaua. Singurul gol al meciului de marți a fost reușit de Ciprian Rus, în prima repriză, în minutul 20, conform informațiilor oferite pe Facebook de CSM Reșița.

A fost o modalitate pentru Stoican să le dea minute și jucătorilor care nu au evoluat în partida cu formația din Ghencea, pentru a vedea, după perioada de pregătire care nu s-a terminat în urmă cu foarte mult timp, în ce măsură poate conta pe ei în ultimele runde de sezon regular și în play-off sau în play-out.

Flavius Stoican vrea ca toți jucătorii Reșiței să fie la un nivel cât mai bun

”Principalul” formației din Liga 2 a trimis pe teren, în cele două reprize, jucătorii pe care a vrut să îi vadă la treabă, în aceste zile în care pregătește și etapa a 17-a din campionat, când urmează prima deplasare din acest an, pe terenul Slatinei.

  • CSM Reșița, în prima repriză: Căpățână – Szijj, Sabău, Cega, Chera, Napoleone, Mensah, F. Cristea, I. Doană, A. Negru, C. Rus.
  • CSM Reșița, în repriza a doua: Mereu – Ghinea, Gurin, Cega, R. Burlacu – Luca, Dragomir, F. Cristea, D. Domil, C. Domil, I. Doană, C. Rus.

Două puncte o despart pe CSM Reșița de play-off-ul Ligii 2

În urma succesului cu Steaua, CSM Reșița a ajuns la 23 de puncte acumulate în 16 meciuri și se află pe locul 8 în Liga 2, la egalitate cu locul 9, Viitorul Pandurii. Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, e ocupată de ACSM Ceahlăul, cu 25 de puncte în dreptul ei.

În sezonul regular au mai rămas de disputat trei etape pentru CSM Reșița. După meciul cu Steaua, le va mai întâlni pe CSM Slatina (deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare).

  • Primul 11 al CSM Reșița cu Steaua: Rus – Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz – Gomboș, Dudea, D. Fărăgău, Fota – Drăghiceanu, Andr. Burlacu – Lascu
    Rezerve: Mereu – Mensah, Cega, Fr. Cristea, Chera, Napoleane, Al. Negru, Bărboianu, Cip. Rus

O victorie importantă pentru noi și vreau să o dedicăm oamenilor care iubesc această echipă, oamenilor care au venit la stadion și orașului Reșița, pentru că oraşul avea nevoie de o astfel de bucurie.

În ceea ce privește jocul, cred că am fost echipa care a controlat ostilitățile, care a câștigat mai multe dueluri, care și-a dorit într-adevăr să marcheze goluri. Am avut și neșansă ca la o lovitură liberă să primim un gol contrar cursului jocului, dar ceea ce mă bucură este faptul că după pauză am ieșit la fel de determinaţi de la vestiare și ne-am desprins pe tabela de marcaj.  Deci consider că e o victorie meritată.

Un alt motiv de bucurie pentru mine este faptul că nici la 3-1 nu voiam să ne oprim. Asta încerc să imprim jucătorilor, să nu ne mulțumim cu puțin. Dacă prindem un adversar și simțim că îl dominăm, să credem până la capăt că putem marca goluri ,pentru că oamenii de asta vin la stadion.

Trei puncte importante pentru noi, dar exact cum v-am spus și înainte de partidă, nu vom face sărbătoare, nu vom face nuntă, aşa cum nu facem înmormântare la înfrângeri.  Trebuie să rămânem conectați, focusaţi, pentru că se pot întâmpla lucruri frumoase la Reșița.

Jucătorii sunt principali artizani ai succesului, asta cu siguranță, dar fără ajutorul oamenilor din staff credeți-mă că era foarte foarte greu și vreau să le mulțumesc lui Ştefan Bărboianu, lui Adi Popa, lui Ovidiu Popescu, lui Zimmermann, antrenorul cu portarii, și tuturor celor care pun numărul  la echipă”, a spus Flavius Stoican după succesul cu Steaua.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sponsorul-viorel-tudose-ameninta-iar-ca-pleaca-de-la-campionii-fc-arges-19301076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-incaseaza-unirea-slobozia-din-sponsorizari-private-19301067

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-schimbat-locatia-meciului-cu-cs-mioveni-19301066

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-l-a-prezentat-pe-brazilianul-francisco-anderson-19301045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-robert-ilyes-dupa-fk-miercurea-ciuc-cfc-arges-2-1-19301041

 

Andrei PASCU 28 Feb. 2024, 13:31 Liga 2
Pe aceeași temă