Flavius Stoican se teme de CSM Slatina tocmai pentru că a pierdut etapa trecută. Mesajul transmis de antrenorul Reșiței și lista jucătorilor accidentați

Andrei PASCU 29 Feb. 2024, 14:42 Liga 2
Flavius Stoican se teme de CSM Slatina tocmai pentru că a pierdut etapa trecută. Mesajul transmis de antrenorul Reșiței și lista jucătorilor accidentați

În urma unui debut perfect de an, CSM Reșița face acum strategia pentru a doua partidă din Liga 2 din 2024, cu CSM Slatina, de pe teren advers. Confruntarea e parte din etapa a 17-a a sezonului regular și figurează în program pentru sâmbătă, 2 martie, cu începere de la ora 11:00.

Antrenorul formației din Valea Domanului, Flavius Stoican, mai are detalii de pus la punct. Antrenorul a prefațat partida cu gruparea lui Daniel Oprescu, care a reluat campionatul cu o înfrângere.

CSM Reșița, prima deplasare din 2024, la Slatina

Pe parcursul acestei săptămâni, până la deplasarea la Slatina, Flavius Stoican a pus lucrurile tactice la punct și în urma unui amical, contra Voința Lupac, scor 1-0.

Dacă în prima rundă a întâlnit o echipă care trăgea tare pentru calificarea în play-off, Steaua, acum CSM Reșița dă peste o formație căzută sub jumătatea clasamentului de Liga 2, pe locul 13, cu numai 20 de puncte. Stoican e convins că duelul e unul complicat și din cauza faptului că oltenii au început anul cu stângul, 0-3 cu Corvinul Hunedoara, în deplasare.

Flavius Stoican a prefațat CSM Slatina – CSM Reșița

Însă, pentru ca echipa lui să rămână cu șanse mari de calificare în play-off, antrenorul vrea o nouă victorie și, poate, mai mult, chiar ocuparea unuia din primele șase locuri după etapa a 17-a.

Ne așteaptă o partidă dificilă. Spun acest lucru deoarece întâlnim un adversar care este rănit, ca să spun așa. În prima partidă oficială din acest an a pierdut la un scor de neprezentare contra unei echipe care se află pe primele locuri în clasamentul Ligii 2.

Este clar că ne va aștepta o partidă grea, pentru că cei de la Slatina vor să demonstreze că rezultatul din etapa trecută a fost doar un accident. Slatina va juca pe teren propriu și din ce am văzut această echipă pierde greu puncte acasă. Totuși, important pentru noi este faptul că avem un moral bun, suntem optimiști că putem face lucruri frumoase, chiar dacă vom juca în deplasare.

Ne vom juca șansa și cred că am arătat că suntem o echipă solidă. Vom merge pe aceleași principii de joc și sunt convins că va fi un meci care ne va bucura la finalul lui”, a declarat Flavius Stoican, citat de Caraș Online.

Trei jucător indisponibili pentru Reșița

Din păcate pentru reșițeni, nu toți jucătorii sunt apți din punct de vedere fizic. Potrivit ”principalului”, trei fotbaliști au probleme medicale și nu pot fi pe teren sau în lot pentru partida cu CSM Slatina.

În acest moment, CSM Reșița nu îi are la capacitate maximă pe Damian Isac, Erico da Silva și Mediop Ndiaye.

Legat de fotbaliștii cu probleme medicale aș putea spune că situația este aceeași ca și în etapa trecută, cu o precizare. Mediop se va opera în zilele următoare la genunchi, Erico da Silva are probleme și nu face încă antrenamente cu echipa, el antrenându-se separat, în sala de forță.

De asemenea, Damian Isac s-ar putea ca în zilele următoare să înceapă antrenamentele cu echipa. În acest moment este și el incert. La Mediop totul depinde atât de operație, cât și de recuperare.

Este cert faptul că va lipsi câteva luni bune de pe teren. Are probleme la menisc și la o parte dintre ligamentele încrucișate!”, a mai spus Stoican.

Două puncte o despart pe CSM Reșița de locul 6

CSM Reșița a ajuns la 23 de puncte acumulate în 16 meciuri și se află pe locul 8 în Liga 2, la egalitate cu locul 9, Viitorul Pandurii. Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, e ocupată de ACSM Ceahlăul, cu 25 de puncte în dreptul ei.

În sezonul regular au mai rămas de disputat trei etape pentru CSM Reșița. După meciul cu Steaua, le va mai întâlni pe CSM Slatina (deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare).

CSM Slatina e pe locul 13 în Liga 2, cu 20 de puncte, la două puncte de mijlocul clasamentului, locul 10, ocupat de Steaua.

Foto: CSM Reșița și Zoli Bagosi (Radio Reșița)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-joaca-sambata-la-dej-cu-unirea-echipa-lui-dragos-militaru-19301106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-manole-s-a-intors-la-unirea-dej-19301103

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-are-meci-la-gloria-buzau-in-etapa-a-17-a-a-ligii-2-19301099

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-victorie-intr-un-meci-amical-cu-vointa-lupac-19301079

Andrei PASCU 29 Feb. 2024, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă