CSM Reșița s-a descătușat în partida cu Metaloglobus! Blocarea salariilor i-a făcut pe jucători să zburde pe teren și să facă spectacol. Cum a reacționat Ștefan Bărboianu

Andrei PASCU 05 Nov. 2023, 16:39 Liga 2

CSM Reșița a reușit să își îndeplinească obiectivul trasat pentru partida cu Metaloglobus, din etapa a 12-a de Liga 2, victoria. A trecut la scor de vecina din clasament, scor 5-0.

Încă de la pauză se preconiza un rezultat favorabil pentru CSM Reșița, care a intrat la cabine cu avantaj de două goluri.

CSM Reșița, 5-0 cu Metaloglobus, în etapa 12 de Liga 2

CSM Reșița nu concepea să nu câștige duelul de sâmbătă, de pe teren propriu, iar în cele din urmă a luat cele trei puncte. Poate că la diferența de pe tabelă și la modul în care a evoluat echipa au contat și deciziile luate de conducere, care a hotărât și blocarea salariilor.

În prima parte, reșițenii au punctat prin Alin Dudea (minutul 27) și Damian Isac (minutul 45). În partea a doua, formația din Valea Domanului a arătat și mai bine și a pus și mai multă presiune. A mai marcat de trei ori, prin Ciprian Rus (minutul 54), Denis Fărăgău (minutul 66) și Mediop Ndiaye (minutul 79).

Însă, trebuie precizat că, de la scorul de 1-0 pentru CSM Reșița, din minutul 36 mai precis, Metaloglobus a evoluat în inferioritate numerică. Bradley Diallo a văzut roșu direct după ce a faultat dur la mijlocul terenului.

  • CSM Reșița, contra Metaloglobus: I. Rus – Lascu, D. Isac, Gomboș, Drăghiceanu, Rimovecz, Dolghi, Dudea (cpt.), D. Fărăgău, Fota, Cip. Rus
    Rezerve: Ct. Căpățână – Domil, Al. Negru, F. Cristea, Cociș, Al. Sabău, Ndiaye, I. Popescu, Chera.

Ștefan Bărboianu a venit la conferința de presă în locul lui Flaviu Stoican, după CSM Reșița – Metaloglobus

La final, la conferința de presă, Flavius Stoican nu a venit, probabil și din cauza tensiunilor dintre echipă și conducere. A fost trimis în fața reporterilor ”secundul” Ștefan Bărboianu.

Acesta a declarat că este mulțumit de evoluția echipei, cu presiunea pusă de CSM Reșița pe Metaloglobus, mai ales că a învins la o diferență atât de mare. Fostul fundaș e de părere și că avertismentul lansat de conducere a mobilizat jucătorii.

Felicitări tuturor pentru această victorie, începând de la primul și până la ultimul om din club. A fost o săptămână grea aceasta cea de dinaintea jocului cu Metaloglobus.

Veneam după înfrângerea de la Târgoviște și numai în pielea noastră să nu fiți, pentru că este neplăcut atunci când intri într-o scădere de formă. Totuși, băieții au reușit să se autodepășească, au făcut un joc perfect și au respectat toate indicațiile tactice pe care le-au primit de la mine și de la Flavius Stoican.

La acest meci, jucătorii le-au arătat oamenilor că au pus suflet și că merită să îmbrace tricoul Reșiței. Următoarele etape care au mai rămas sunt examene pentru toți. Fotbalul se joacă și cu sufletul.

Am încercat să-i ajutăm pe jucători, atât eu, cât și Flavius Stoican, dar și Cristi Bobar, dar se pare că în fotbalul românesc trebuie să bagi cuțitul la os ca să simți ceva. Asta e România în momentul de față.

Vom vedea ce se va întâmpla, primul pas l-am făcut, am câștigat primul meci din cele patru care au mai rămas”, a spus Ștefan Bărboianu, conform Caraș Online.

CSM Reșița, meci cu Unirea Dej în etapa a 13-a de Liga 2

Formația antrenată de Flavius Stoican a ajuns la 13 puncte în clasamentul Ligii 2 și este pe locul 15. Este la un punct de locul locul 14, CSM Slatina, și are cu două puncte peste următoarea clasată sub ea, chiar Metaloglobus.

În runda a 13-a din Liga 2, bănățenii au meci pe teren advers, contra Unirea Dej, locul 18 cu 10 puncte.

Datoria nostră este să ne antrenăm, să jucăm și să aducem rezultate bune pentru Reșița. De aceea suntem la Reșița, să facem ceva, altceva decât s-a făcut până acum. Jucătorii au suferit după ultimele jocuri în care n-am obținut rezultatul dorit, nu vreau să-i mai văd așa și mă bucur că la acest meci i-au făcut fericiți pe apropiați, pe prieteni și sper că și pe suporteri.

Metaloglobus nu a arătat rău în precedentele meciuri, ne-a fost puțin teamă, dar totul a ieșit cum ne-am propus. Ca să ajungem sus, trebuie să ne impunem țeluri mărețe. Cred că fotbaliștii au înțeles mesajul conducerii și trebuie să înțeleagă în continuare că nimic nu le pică gratis din cer și că trebuie să dea și ei înapoi ceva fotbalului.

Două sau trei victorii te pot ridica, iar câteva rezultate negative te pot duce în subsolul clasamentului. Sper că de acum înainte jucătorii vor pune fotbalul pe primul plan. Am avut sprijinul necondiționat al primarului, al lui Cristi Bobar și trebuie și fotbaliștii să înțeleagă mesajul dat de conducere.

Cred că acest rezultat pozitiv este un surplus de încredere pentru jucători, pentru ceea ce urmează în etapele următoare. Mă bucur că am reușit să marcăm multe goluri, aveam nevoie de acest lucru. De asemenea, mă bucur că n-am primit gol. O apărare sigură ne dă încredere și putem dezvolta atacul.

Dacă nu cedăm, ne putem lupta de la egal la egal cu orice adversar, dacă cedăm luăm patru goluri de la Chindia sau de la Ceahlăul.

Ne doare faptul că galeria nu ne-a încurajat, are dreptate și știu că suporterii vor o echipă care să nu aibă emoții pentru rămânerea în Liga 2!”, a mai declarat Bărboianu.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-reactie-dupa-concordia-chiajna-campionii-fc-arges-1-0-in-etapa-12-de-liga-2-19291992

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discutii-aprinse-intre-daniel-oprita-si-cosmin-stan-19291996

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-concluzii-dupa-viitorul-pandurii-chindia-0-0-19291991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-concluzii-dupa-ceahlaul-csm-slatina-4-0-19291988

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-alexandria-si-miercurea-ciuc-selimbar-meciuri-in-etapa-a-12-a-a-ligii-2-19291903

Andrei PASCU 05 Nov. 2023, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă