Merge să facă surpriza, dar e convins că în teorie poate fi imposibil. Călin Moldovan, înainte de Steaua – CSM Focșani: ”Poate la prima vedere suntem victima perfectă”

Andrei PASCU 13 Sep. 2024, 15:36 Liga 2
Merge să facă surpriza, dar e convins că în teorie poate fi imposibil. Călin Moldovan, înainte de Steaua - CSM Focșani: ”Poate la prima vedere suntem victima perfectă”

Duelul uneia dintre nou-promovatele în Liga 2, CSM Focșani, în etapa a 6-a, este programat sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 11:00, contra Stelei. Partida va avea loc pe terenul formației lui Daniel Oprița, iar Călin Moldovan a prefațat întâlnirea în cadrul unei conferințe de presă.

CSM Focșani merge în Ghencea cu patru eșecuri la rând în campionat, 0-2 cu CFC Argeș, 0-3 cu Metalul Buzău, 0-1 cu ACSM Reșița și 0-1 cu CSC Dumbrăvița. În primul meci din acest sezon, clubul din Focșani a bifat un succes, 2-0 cu AFC Câmpulung Muscel.

CSM Focșani merge pe terenul Stelei

Călin Moldovan speră la un rezultat pozitiv, chiar dacă pe hârtie, după cum a recunoscut, Steaua este favorită certă, mai ales că în fiecare sezon de Liga 2 a adus obiectiv calificarea în play-off-ul întrecerii.

Antrenorul nou-promovatei a afirmat că a fost mulțumit de cum au arătat jucătorii săi în perioada de pregătire din pauza competițională, când CSM Focșani a mutat și la nivelul achizițiilor.

Jocul prestat în Liga 2 a fost pe placul lui Moldovan până acum, într-o măsură mai mare sau mai mică, însă a declarat că Focașni a avut și multă neșansă, chiar ghinion.

Nu suntem într-o situație confortabilă, din punctul de vedere al rezultatelor. Vom avea un meci cu o echipă bună de Liga 2, poate la prima vedere suntem victima perfectă dacă ținem cont de ultimele rezultate, dar nu va fi așa. Chiar dacă din punctul de vedere al rezultatelor avem probleme, cred că jocul nu a arătat rău, poate trebuie să avem speranțe. Dacă ne uităm în trecut, am pierdut patru meciuri la rând, ultimele două după ghinioane teribile.

Am pierdut în ultimul minut la Reșița, apoi în urma unui autogol cu Dumbrăvița. Poate nu câștigam, dar cu siguranță nu meritam să pierdem. (…) Jocul, spun eu, nu e chiar de patru înfrângeri la rând, iar asta ne dă speranță, trebuie să avem încredere. Toată lumea știe că șansa contează și ea, dar noi nu am avut-o. Am avut ghinion teribil, mai ales în ultimele două meciuri.

Perioada de pauză a fost bună, am reușit să uniformizăm pregătirea, avem jucători care au venit mai târziu, era discrepanță între cei care au făcut pregătirea de la început și cei care au venit pe parcurs.

Mergem hotărâți, să scoatem cât putem sâmbătă. Steaua e favorită pe hârtie, dar sunt convins că jocul va arăta altfel față de ce arată calculele hârtiei. E o situație în care nu ne permitem să tratăm cu teamă jocul de sâmbătă. Avem nevoie de puncte! (…).

(N.r. – Despre gazonul Stadionului Steaua) Sunt convins că de la meciul României gospodarii care se ocupă de gazon au făcut tot posibilul să rezolve. Dar, noi suntem la Liga 2, mai puțin ar trebui să reclamăm terenurile de joc. Dacă vrem să jucăm pe terenuri mai bune, nu ne oprește nimeni să fim mai sus.

Va trebui să ne adaptăm. Dacă terenul nu va fi bun, va trebui să ne adaptăm jocul. Vor fi și schimbări în primul 11, voi vedea exact până la ura meciului”, a spus Călin Moldovan la conferința de presă.

CSM Focșani trebuia să dispute un amical cu SC Oțelul

Cu doar 3 puncte acumulate, CSM Focșani ocupă locul 18 în Liga 2, cu golaveraj 2-7, fiind între alte două nou-promovate în clasament, Metalul Buzău și AFC Câmpulung Muscel.

Așadar, în etapa a 6-a, CSM Focșani joacă în deplasare la Steaua. Bucureștenii au 9 puncte și sunt pe locul 6. În pauza competițională, nou-promovata a stabilit un amical cu SC Oțelul, dar formația din SuperLiga României a anunțat, pe ultima sută, că nu mai poate să se prezinte.

Astfel, CSM Focșani a rămas fără partidă de verificare.

Am fost încurcați de cei de la Oțelul. Am vorbit cu ei să facem un amical, dar apoi ne-au anunțat că nu mai pot să joace. Nu am mai găsit adversar, toate echipele aveau programate dueluri amicale, iar în Liga 3 a început campionatul. Nu am avut posibilități, stabilisem cu Oțelul, nu s-a mai putut și am rămas pe dinafară.

Probabil motivele lor au fost întemeiate, nu pot să comentez. Eu pot să spun doar că am rămas fără meci, ceea ce nu ne-a convenit”, a mai afirmat Călin Moldovan.

Conferința de presă organizată de CSM Focșani înaintea partidei cu Steaua:

Foto și video: CSM Focșani

Andrei PASCU 13 Sep. 2024, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă