Asumarea e povară grea! CSM Alexandria acuză Liga2.ro de dezinformare și refuză să-și recunoască vina

Andrei PASCU 03 Mar. 2024, 15:59 Liga 2
Asumarea e povară grea! CSM Alexandria acuză Liga2.ro de dezinformare și refuză să-și recunoască vina

CSM Alexandria a simțit nevoia să reacționeze în urma articolului publicat de site-ul Liga2.ro sâmbătă, după partida cu CS Tunari (scor 0-1), în care au fost scoase în evidență anumite critici publice pe care clubul, prin intermediul Facebook-ului, a simțit nevoia să le facă, poate la cald.

Cu un comunicat acuzator, cu trimitere directă la adresa site-ului nostru, a doua zi după eșecul contra CS Tunari, echipa teleormăneană a preferat să nu mai dea vina pe Matias Acuna. A făcut-o, în schimb, la adresa site-ului nostru, precizând faptul că a schimbat sensul titlului! De-a dreptul comică reacția formației care își dispută meciurile de acasă la Turnu Măgurele, care încearcă să răstălmăcească adevărul!

CSM Alexandria nu-și asumă acuzele la adresa lui Matias Acuna! Dă vina pe site-ul Liga2.ro!

CSM Alexandria și-a criticat public jucătorul după eșecul cu CS Tunari. Matias Acuna, ’pus la zid’: ’A gafat nepermis pentru experiența lui’”, a fost titlul dat de Liga2.ro în privința articolului care a avut drept subiect comunicatul pe care l-a emis CSM Alexandria în urma partidei din runda a 17-a din Liga 2.

Pentru a explica pas cu pas ce a vrut să spună autorul, dacă e neapărată nevoie, ca o analiză pe text, totul a plecat de la un pasaj al clubului cu privire la eroarea lui Matias Acuna din care s-a și marcat singurul gol al confruntării.

De altfel, în articol, Liga2.ro chiar a redat toate precizările care îl au în centrul atenției pe jucătorul lui Eugen Trică (”(…) a gafat nepermis pentru experiența lui. El avea prim planul la o minge, dar în loc să o degajeze sau să o paseze, a preferat să încerce să protejeze, în speranța că va ieși afară. Dragoș Gheorghe, extrema stângă de la Tunari, a ținut mingea în teren profitând de căderea lui Acuna, a pătruns nestingherit și a șutat, la colțul scurt, nici portarul Balauru nefiind pe fază”), pe lângă faptul că în finalul articolului site-ul nostru a publicat integral comunicatul Alexandriei, pentru oferirea întregului context către cititori.

Descompunând cele transmise de penultima clasată din Liga 2, CSM Alexandria a catalogat în nuanță clară evoluția apărătorului, ”a gafat nepermis pentru experiența lui. El avea prim planul la o minge, dar în loc să o degajeze sau să o paseze”, căruia i-a pus amprenta că nu avea voie să facă o astfel de eroare dată fiind experiența de care dispune și clubul nu s-a rezumat în a spune, simplu, că a greșit.

Trimiterile Alexandriei: nu-și recunoaște greșeala, dar o aruncă unde nu e cazul!

În plus, CSM Alexandria ”și-a permis”, în precizările respective, nesemnate de nimeni din cadrul clubului, pentru a-i cunoaște competența, să îi dea și sfaturi lui Acuna, mai ceva ca suporterii supărați din tribune pe nereușitele favoriților, anume că ar fi trebuit ”să o degajeze sau să o paseze”.

Liga2.ro nu își propune să dea sfaturi cu privire la modul în care sunt emise comunicatele cluburilor, iar cuvintele transmise sâmbătă de CSM Alexandria, după eșecul contra CS Tunari, au fost redate în conformitate cu întreaga reacție și nu a scos nimic din context, așa cum lasă de înțeles, duminică, nou-promovata că s-a întâmplat!

Site-ul nostru a remarcat întregul pasaj care a făcut referire la Acuna, neschimbând sensul ideii din titlu sau din articol, pe care a vrut să îl comunice CSM Alexandria, echipa făcând trimitere directă la prestația sub așteptările ei din partea fundașului pe care l-a achiziționat în această iarnă, înainte de reluarea Ligii 2.

Nu am criticat public pe nimeni ci, pur și simplu, a fost o istorisire elocventă a faptelor, așa cum acestea s-au petrecut pe teren (…)”, a transmis, printre altele, duminică formația din Alexandria, în privința articolului emis sâmbătă de Liga2.ro, dar precizările făcute după partida cu Tunari sunt evidente. Astfel, site-ul nostru își menține poziția inițială, anume că a transmis exact cele relatate de grupul de comunicare al Alexandriei.

Apreciem faptul că în continuarea răspunsului de duminică, printre altele, formația condusă de Eugen Trică remarcă obiectivismul site-ului nostru, aspect care, însă, a fost menținut și în știrea care avea ca subiect trimiterile la adresa lui Acuna, nedorind să aducă jucătorul sau clubul într-o lumină proastă, ci remarcând și relatând exact ideea transmisă.

În a doua parte a comunicatului, CSM Alexandria deja începe să devină absurdă: ”(…) în plus, deși www.liga2.ro nu a insistat asupra acestui aspect, la golul primit cu CS Tunari mai este un jucător menționat, de la echipa noastră, în descrierea fazei respective (…)”.

Un pasaj pe care Liga2.ro îl cataloghează, repetăm, drept absurd, poate și fără lipsă de respect la adresa suporterilor Alexandriei din partea clubului, deoarece, menționând din nou citatul relatat în articol ”(…) (N.r. – Acuna) a gafat nepermis pentru experiența lui. El avea prim planul la o minge, dar în loc să o degajeze sau să o paseze, a preferat să încerce să protejeze, în speranța că va ieși afară. Dragoș Gheorghe, extrema stângă de la Tunari, a ținut mingea în teren profitând de căderea lui Acuna, a pătruns nestingherit și a șutat, la colțul scurt, nici portarul Balauru nefiind pe fază”, facem referire și la portarul Dragoș Balauru și, cu riscul de a ne repeta, facem și aici, dacă e neapărată nevoie, precizări.

Explicații pas cu pas pentru CSM Alexandria: numele lui Dragoș Balauru NU a fost evidențiat pentru că nu a fost acuzat că a greșit

CSM Alexandria transmite că Liga2.ro nu menționează separat de citat nimic referitor la portar. Dacă e nevoie ca firul să fie despicat în patru, pentru a da explicații, chiar dacă nu e nevoie, Alexandriei pentru modul în care a fost compus subiectul, numele lui Dragoș Balauru nu a fost relatat separat pentru că nu a fost scos țap ispășitor, așa cum s-a întâmplat în cazul jucătorului din defensivă.

CSM Alexandria emite o afirmație fără interpretări la adresa lui Balauru, pe când la adresa lui Acuna există sfaturi asupra modului în care trebuia judecată faza și că a greșit nepermis, contrar experienței pe care o are.

Chiar dacă nici aici nu e nevoie de explicații în vederea motivului pentru care a fost publicat articolul de sâmbătă, 2 martie, Liga2.ro precizează că tocmai acuzele aduse de CSM Alexandria la adresa lui Acuna au dat naștere unui astfel de subiect.

Asumarea e povară grea! Decât să recunoști că ai greșit, mai bine mergi înainte

Echipa de comunicare a formației din Teleorman, care, de exemplu, nu știe sau nu este capabilă să pună la dispoziție foaia de joc înainte de meciurile pe care le organizează, arată că își dorește să trimită vina în altă parte, accentuând ideea că nu a greșit în vreun fel prin modul în care s-a exprimat și a relatat șirul evenimentelor din meci. Asumarea este o povară grea, dar cititorii Liga2.ro și susținătorii CSM Alexandria trebuie să aibă parte de informare corectă și mesajele transmise în spațiul public trebuie cântărite de două ori înainte să fie împărtășite.

Redăm, ca sâmbătă, comunicatul integral al CSM Alexandria, în care site-ul Liga2.ro este acuzat că a transmis altceva decât mesajul real:

A zecea înfrângere la limită, dintre care opt cu 1-0

Sezonul de Liga a II-a, 2023-2024, pentru echipa noastră de fotbal, CSM Alexandria, este marcat de un șir, parcă interminabil, de rezultate nefavorabile, la limită. Materialul de față nu este și nu trebuie interpretat ca un pretext pentru locul ocupat în clasament sau ca o scuză în fața suporterilor și a opiniei publice. Datorăm scuze, evident, însă acest articol, publicat în timpul competiției, nu este de natură a căuta motive sau alte asemenea.

Dorim doar să ne reamintim că, în actuala campanie, CSM Alexandria a pierdut de zece ori, inclusiv în Cupa României, la limită. Din aceste 10 eșecuri la limită, opt au fost cu scorul de 1-0.

Am pierdut cu 1-0 , cronologic, următoarele partide: Unirea Dej în deplasare, Șelimbăr și CSM Slatina acasă, la Buzău, la Slobozia, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, plus cele două meciuri din 2024, la Mioveni și cu Tunari.

Acestora li se adaugă eșecul de acasă cu Csikszereda, 2-1, dar și înfrângerea din Cupa României cu Steaua, când am pierdut cu 3-2 deși matematic aveam șanse de calificare în sferturile de finală.

Toate acestea se vor uita, dacă nu cumva s-au și uitat, iar istoria va consemna un clasament final de competiție în care, deocamdată, CSM Alexandria este penultima, cu numai 8 puncte. Iar din zestrea de 8 puncte, unul singur câștigat pe teren propriu, acel 2-2 cu Ceahlăul Piatra Neamț, când am revenit de la 0-2.

Colac peste pupăză, cele două meciuri din acest an, după reorganizarea și primenirea lotului, au fost pierdute tot cu 1-0, în condițiile deja știute. La Mioveni dintr-un penalty foarte ușor acordat, iar cu Tunari după ce am greșit în apărare, iar apoi am ratat destule ocazii.

Este drept și că victoria de la Chiajna, tot cu 1-0, este norocoasă pentru noi, dar un meci câștigat parcă nu compensează 10 pierdute în această manieră.

Repetăm, nu dorim acum, în timpul campionatului, să facem radiografii și analize, acestea fiind potrivite la final de stagiune, când se va trage linie. Totuși, să spunem o realitate, crudă pentru noi, nu cred că deranjează pe nimeni. Am avut și ghinion cu carul.

Pe de altă parte, deoarece am sesizat că site-ul specializat pe problemele ligii secunde www.Liga2.ro, ne-a preluat cronica de după meciul cu Tunari, credem că se impun niște precizări. Site-ul respectiv, a cărui probitate profesională o apreciem și respectăm, a preluat informațiile postate de noi după meciul cu Tunari, schimbând titlul și sensul. Noi nu am pus la zid pe nimeni și nu asta a fost intenția, să scoatem în față niște vinovați pentru înfrângere. Nu am criticat public pe nimeni ci, pur și simplu, a fost o istorisire elocventă a faptelor, așa cum acestea s-au petrecut pe teren și cum au fost redate, în direct, în comentariul meciului la Metropola TV și Sport Total FM.

Tocmai că politica noastră nu este de a căuta vinovații și de a-i critica public, am simțit nevoia să precizăm că toată lumea trebuie să facă diferența între o critică și o relatare a faptelor. Iar atunci când realitatea este atât de evidentă, precum s-a întâmplat la meciul cu Tunari, nimeni nu ar trebui să se simtă lezat pentru că s-a spus și s-a scris adevărul. În plus, deși www.liga2.ro nu a insistat asupra acestui aspect, la golul primit cu CS Tunari mai este un jucător menționat, de la echipa noastră, în descrierea fazei respective.

Înțelegem, de asemenea, diferențierile de abordare și politică redacțională între un site cum este www.liga2.ro, neutru, de interes național, și instrumentul nostru de comunicare. Noi suntem, prin acest canal de Facebook, vocea oficială și autorizată să ofere publicului informații și comunicate, iar esența subiectivă a noastră, când vorbim despre noi, trebuie acceptată de ceilalți.

Materialul de la finalul meciului cu CS Tunari este o informare despre eveniment, nu un comunicat, așa cum facem după toate meciurile susținute de toate echipele clubului, ori după alte competiții la sporturile individuale.

Ar mai fi un aspect care, în mod evident, diferențiază major punctele de vedere. Indiferent de rezultat, de unele reușite sau nereușite, localnicii, alexăndrineni și/sau teleormăneni, resimt bucuriile și tristețile într-un mod diferit, la cote mult mai ridicate comparativ cu cei veniți, vremelnic poate, să ajute echipa și clubul.

Mulțumim oricum tuturor pentru interesul acordat activității CSM Alexandria și pentru susținere”.

Foto: CSM Alexandria

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cronica-meciului-csc-selimbar-cs-mioveni-1-0-19301562

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-joaca-la-sibiu-cu-cs-mioveni-in-etapa-17-din-liga-2-19301469

https://liga2.prosport.ro/special/oradea-a-predat-amplasamentul-pentru-noul-stadion-19301535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-lacatus-crede-ca-steaua-trebuie-sa-schimbe-strategia-19301463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-impresii-dupa-campionii-fc-arges-progresul-spartac-19301457

Andrei PASCU 03 Mar. 2024, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă