Trei marcatori pentru CSC Șelimbăr în meciul de debut în noul sezon al Ligii 2, contra Metaloglobus, dintre care doi au fost la primul joc pentru sibieni. Concluziile acestora

Marius ANGHEL 12 Aug. 2024, 15:41 Liga 2

CSC Șelimbăr are un start cu dreptul în noul sezon de Liga 2, în cea de-a patra ediție a campionatului în care a promovat în 2021, după ce a înregistrat un succes la scor contra echipei Metaloglobus, 3-1 pe stadionul din Cisnădie. Doi debutanți în trupa sibiană au înscris contra bucureștenilor, dar și unul dintre tinerii jucători care au impresionat în ediția trecută și încă este în lot.

Șelimbărul a debutat în ediția 2024-2025 de campionat în etapa a 2-a, pe teren propriu, după ce meciul său din prima rundă, contra Corvinului, a fost amânat pentru o dată încă nestabilită de către FRF, fiindcă trupa hunedoreană joacă în competițiile europene ca deținătoare a Cupei României.

Matko Babic a marcat primul gol în sezonul 2024-2025 pentru CSC Șelimbăr. Croatul s-a aflat la debutul la sibieni

3-0 încă din minutul 25 a avut CSC Șelimbăr în meciul cu Metaloglobus, un start spectaculos, ținând cont că echipa bucureșteană jucase deja un meci oficial în noul sezon și trecuse acasă cu scorul de 3-2 de Chindia. Mai mult, trupa sibiană și-a schimbat în această vară în proporție mare lotul și pe bancă are un nou antrenor.

Croatul Matko Babic, Cătălin Gogor și Casian Soare au înscris contra bucureștenilor, iar după meci au tras concluziile.

”Am jucat extraordinar în prima repriză, apoi am făcut puțin pasul în spate, dar este în regulă. În final am obținut trei puncte și am făcut o partidă bună, lucru important. Poate inconștient am făcut pasul în spate, nu s-a întâmplat nimic, dar păstrăm rezultatul și doar asta ne interesează”, a spus Matko Babic, care a vorbit și despre acomodarea sa la CSC Șelimbăr: ”Mă simt foarte bine, băieții, stafful și oamenii din jurul echipei m-au primit foarte bine și mă simt bine. Îmi place în România, prima dată am jucat la Sibiu, cunosc orașul, îmi plac românii. Personal, vreau să ajut echipa cât de mult pot prin goluri și pase de gol, prin atitudine și devotament 100 la sută, iar cu echipa vreau să fim pe cea mai bună poziție pe care putem ajunge, pe prima.”

Cătălin Gogor l-a urmat pe Constantin Schumacher la CSC Șelimbăr și a înscris și el la debut

Și Cătălin Gogor s-a aflat la debutul la CSC Șelimbăr, el venit la echipă după antrenorul pe care l-a avut în sezonul trecut la CS Mioveni.

”A fost un meci foarte greu, dar, în același timp, și frumos. Am avut o primă repriză bună, dar după, în a doua repriză, era clar că o să vină un pic peste noi și ne-a fost un pic mai greu. Au fost momente în care a trebuit să suferim, dar important este că am luat cele trei puncte, sunt fericit că am reușit să marchez și să începem cu dreptul acest sezon.

Ne-am motivat destul de bine, știam ce o să ne aștepte, am pregătit acest meci de acum o lună, de când am început pregătirea și suntem fericiți că am reușit să câștigăm”, a spus fundașul în vârstă de 23 de ani, care, la rândul său, a vorbit despre cum se simte la noua sa echipă: ”Băieții m-au primit foarte bine și pot spune că suntem o familie. Cu ajutorul lui Mister, al staffului tehnic și a celor din conducere. Scopul nostru principal este să adunăm cât mai multe victorii, să jucăm un fotbal cât mai bun și să încercăm să ne bucurăm de fotbal. Personal, vreau să joc cât mai bine și să fiu sănătos.”

Casian Soare, unul dintre cei cinci ”supraviețuitori” în primul 11, a început sezonul cu gol dat

În echipa de start a CSC Șelimbăr în meciul de debut în noul sezon s-au aflat cinci jucători din lotul cu care s-a încheiat ediția trecută a Ligii 2. Unul dintre aceștia a fost Casian Soare, care a și reușit să înscrie în partida cu Metaloglobus, el fiind singurul care a punctat cu o execuție din afara careului, un șut din 19 metri central, bine plasat lângă bara din stânga, deși ca forță a fost destul de moale.

”A fost o partidă bună, un meci bun, cel puțin prima repriză. Mă bucur că am câștigat și că am marcat. Am avut culoar și am tras la poartă. Sper să o țin tot așa și să-mi ajut echipa cu cât mai multe goluri”, a spus tânărul mijlocaș în vârstă de 17 ani, marcator a două goluri în 24 de partide disputate în sezonul trecut.

”Am muncit foarte mult și muncesc în continuare și cred că rezultatele se văd pe teren”, a mai declarat unul dintre puținii jucători rămași din lotul vechi la CSC Șelimbăr.

  • Ciprian Natea, Emmanuel Ayine, George Monea și Rodri Hernando au fost ceilalți jucători care au început ca titulari la CSC Șelimbăr noul sezon, dintre cei rămași din vechiul lor. Pe bancă s-a mai aflat doar Raul Gherman, care a intrat pe teren în minutul 7.

Pentru CSC Șelimbăr urmează meciul din Cupa României contra CSM Unirea Alba Iulia (Liga 3), miercuri, de la ora 17:30, în deplasare la Alba Iulia, iar în etapa a 3-a a Ligii 2 va juca luni, 19 august, la Târgoviște, de la ora 17:00, contra Chindiei.

Un scurt rezumat al CSC Șelimbăr – Metaloglobus 3-1:

Declarațiile lui Matko Babic, Cătălin Gogor și Soare Casian după CSC Șelimbăr – Metaloglobus 3-1:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: CSC Șelimbăr

Marius ANGHEL 12 Aug. 2024, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă