Cosmin Stan vrea ca Dumbrăvița să-și mențină invincibilitatea în deplasare și după jocul cu CSM Focșani: ”Au o echipă periculoasă, la care trebuie să fim foarte atenți”

Anda DELIU 30 Aug. 2024, 15:00 Liga 2
Cosmin Stan vrea ca Dumbrăvița să-și mențină invincibilitatea în deplasare și după jocul cu CSM Focșani: ”Au o echipă periculoasă, la care trebuie să fim foarte atenți”

De luni dimineață, CSC Dumbrăvița e plecată departe de Banat, iar marți seara a pierdut la loviturile de departajare cu Petrolul Ploiești, în Play-off-ul Cupei României.

Acum vine o nouă încercare, sâmbătă, la Focșani, în campionatul Ligii 2, iar antrenorul Cosmin Stan e optimist că echipa va gestiona bine această săptămână aparte.

Cosmin Stan, despre starea echipei, după jocul cu Petrolul și înaintea partidei cu CSM Focșani: ”O stare de oboseală normală”

Cosmin Stan nu vede neapărat echipa toropită de oboseală, în condițiile în care deplasările la Ploiești, unde a optat să joace meciul de acasă cu Petrolul, și Focșani au fost legate, fără să se întoarcă acasă în această perioadă dintre ele, ținând cont că erau mai puțin de patru zile între jocuri.

Joi dimineața, jucătorii au plecat spre Focșani și au ajuns în câteva ore. ”În acest moment, resimțim o stare de oboseală normală, având în vedere că am jucat marți seară cu Petrolul, iar meciul s-a terminat la o oră târzie. Așa cum am spus și după jocul din Cupă, încercăm ca până la ora meciului cu Focșaniul să fim la un nivel optim. Nu mai vreau să ne gândim la deplasările din anii trecuți, pentru că echipa actuală e schimbată în mare măsură. În acest sezon, până în momentul de față, nu am pierdut niciun meci pe teren străin. Avem două victorii în Cupa României și am făcut două egaluri, la Reșița și Ploiești. Deci, nu avem nicio înfrângere în meciurile disputate în afara Dumbrăviței și sperăm ca și după jocul de sâmbătă să menținem acest zero din rubrica înfrângerilor externe, a declarat antrenorul principal al Dumbrăviței.

Stan face precizarea despre echipa de anul trecut, deoarece rezultatele nu au fost grozave deloc în sezonul 2023-2024 pe terenurile echipelor adverse.

După meciul cu Petrolul, clubul nu menționează accidentări, în contextul în care Martinov a fost schimbat după crampe, iar Nicu Modan a suferit din greu până în prelungiri, când abia mai putea alerga.

Stan a spionat Focșaniul la meciul cu FC Hermannstadt, disputat a doua zi după cel al Dumbrăviței                  

Stan a avut și ocazia să facă o vizionare ca la carte a adversarului, prezență nouă în Liga 2, după ce a triumfat în turneul învinselor din finalele barajului de promovare în Liga 2.

El a urmărit echipa din sudul Moldovei, care a transmis partida pierdută cu 0-3 cu FC Hermannstadt în Cupă, desfășurată miercuri după-amiază, și a avut cuvinte de laudă pentru adversar.

”Pe cei de la Focșani i-am văzut în destul de multe meciuri, am urmărit inclusiv meciul lor de ieri (n.r. miercuri), din Cupa României, cu Sibiul. Consider că e o echipă periculoasă, la care trebuie să fim foarte atenți. E o echipă care încearcă mereu să se autodepășească, aleargă foarte mult, e destul de combinativă din ce am văzut eu. Cred că vor pune probleme multor echipe în acest sezon”, a mai declarat Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița s-a antrenat la Odobești înaintea meciului de sâmbătă cu CSM Focșani

Un punct între Dumbrăvița și CSM Focșani după primele patru etape

Partida dintre CSM Focșani și CSC Dumbrăvița are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Milcovul din Focșani, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2.

După primele patru runde, în care sunt și trei restanțe, meciurile Corvinului din etapele 1, 2 și 3, CSM Focșani ocupă locul 18 din 22, cu 3 puncte și golaveraj 2-6, fiind la egalitate cu alte două echipe, tot nou-promovate. În schimb, CSC Dumbrăvița, cu 4 puncte și 5-5 golaveraj, se află pe locul 13 în Liga 2, la egalitate cu alte patru formații.

Foto: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 30 Aug. 2024, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă