CSC Dumbrăvița merge cu optimism pe terenul liderului Ligii 2, FK Miercurea Ciuc. ”Odată și odată se vor împiedica și sperăm să fie contra noastră”

Anda DELIU 23 Sep. 2024, 14:54 Liga 2
CSC Dumbrăvița merge cu optimism pe terenul liderului Ligii 2, FK Miercurea Ciuc. ”Odată și odată se vor împiedica și sperăm să fie contra noastră”

Etapa a 7-a din Liga 2 se termină marți seara, în Secuime, cu meciul dintre FK Miercurea Ciuc și CSC Dumbrăvița, programat de la ora 18:30, deci va fi nevoie și de nocturnă.

Formația harghiteană are un parcurs perfect până acum, fără greșeală, dar timișenii nu se sperie de acest lucru.

Cosmin Stan speră ca Dumbrăvița să fie echipa care rupe seria excelentă a celor de la FK Miercurea Ciuc

FK Miercurea Ciuc are doar victorii în acest start de sezon, ca niciodată de când echipa tot aspiră să-și depășească nivelul actual. Cosmin Stan, antrenorul Dumbrăviței, nu este speriat de acest parcurs al formației conduse de Robert Ilyeș, mai ales că și echipa sa vine după două victorii consecutive, 1-0 la CSM Focșani și 1-0 acasă cu FC Bihor.

”Starea de spirit nu poate fi alta decât una bună, după ultimele rezultate. Mergem încrezători spre Miercurea Ciuc. Suntem conștienți că întâlnim o echipă aflată pe val, cea mai bună din campionat până în momentul de față, atât ca rezultate, cât și ca joc. Spun asta pentru că i-am urmărit în mai multe meciuri și chiar aș vrea să îl felicit pe antrenorul lor, Robert Ilyeș, pentru acest început bun de campionat și pentru modul cum joacă. Chiar arată un fotbal plăcut cei de la Miercurea Ciuc. Dar mergem acolo încrezători, prin faptul că și noi suntem într-o perioadă bună. E adevărat, ei au o echipă sudată, matură, cu câțiva jucători foarte buni, pe care îi consider clar de nivelul primei ligi. Aici i-aș numi pe Babati, Anderson, Jebari sau Gal-Andrezly. Dar au și minusuri și încercăm să le speculăm. Odată și odată se vor împiedica, nu cred că vor avea 21 de victorii din 21 posibile. O echipă tot trebuie să îi oprească din seria excelentă pe care o au și sperăm să fim noi cei care îi vom opri”, a spus Stan, citat de site-ul clubului la care antrenează din mai 2021.

Stan e curios dacă parcursul Ciucului va continua la fel de bine sau va fi în oglindă cu cel din sezoanele anterioare

Altfel, Cosmin Stan a comparat evoluțiile de până acum ale echipei cu care Dumbrăvița a făcut egal în martie, acasă, și a precizat că a eliminat ceea ce în sezoanele anterioare fusese marele minus al ciucanilor.

”Și în campionatul trecut au avut rezultate bune. Să nu uităm că au ajuns la barajul de promovare în prima ligă. S-a schimbat faptul că în ultimii ani au început foarte prost campionatul și au fost nevoiți să recupereze pe parcurs. De data aceasta, au început foarte tare. Să vedem dacă vor continua pe aceeași linie sau vor fi în oglindă față de anii trecuți, adică vor continua mai prost”, a mai spus Stan.

Opt puncte diferență între FK Miercurea Ciuc și CSC Dumbrăvița, înaintea celui de-al treilea meci direct între ele

CSC Dumbrăvița are tot lotul valid, cu excepția juniorului Bologa.

Înainte de debutul etapei a 7-a, FK Miercurea Ciuc era lider, cu 18 puncte, unde se află și acum, iar CSC Dumbrăvița ocupa locul 9, cu 10 puncte. Acum, după disputarea a nouă din cele 11 meciuri ale etapei 7, formația timișeană se află pe poziția a 10-a.

Partida de la Miercurea Ciuc are loc marți, de la ora 18:30, pe stadionul Municipal.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori până acum în jocuri oficiale. În octombrie 2022 a fost 3-0 la Miercurea Ciuc pentru FK-ul antrenat de Francisc Dican atunci, iar în martie 2024, în sezonul regular trecut, a fost 1-1 la Dumbrăvița între formațiile pregătite de Cosmin Stan și Robert Ilyeș.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 23 Sep. 2024, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă