CSC Dumbrăvița se impune în propria ”piscină” contra FC Bihor! Cosmin Stan: ”Victoriile acestea cu 1-0 sunt cu atât mai frumoase”

Anda DELIU 14 Sep. 2024, 17:18 Liga 2

CSC Dumbrăvița a câștigat cu scorul de 1-0 meciul jucat pe teren propriu, la stadionul ”Ștefan Dobay”, cu FC Bihor, în condiții extrem de umede, care și-au pus și amprenta asupra jocului din etapa a 6-a a Ligii 2.

Cosmin Stan a apreciat că victoria echipei sale este una meritată, mai ales după ce a dominat jocul în repriza a doua.

”Câmpul” de joc de la Dumbrăvița a devenit ”bazin” la schimbarea anotimpului

După mai multe ploi reci în Banat, terenul ars de dinaintea pauzei competiționale a devenit aproape o mocirlă la Dumbrăvița. Acest lucru s-a simțit pentru ambele formații care s-au duelat lângă Timișoara sâmbătă, 14 septembrie 2024, de la ora 11:00.

Prima ocazie serioasă a avut-o Modan în minutul 20. Atacantul adus în vară din Liga 3, unde jucase cel mai sus în cariera sa, a trimis cu capul peste buturi după o centrare a lui Vasluian din dreapta.

Nouarul Dumbrăviței a fost și marcatorul din minutul 38 al unicului gol al jocului, după multe lupte ale celor două echipe. El a tras din careu, din dreapta, la colțul scurt și l-a învins pe Accinelli, în alte meciuri cu evoluții spectaculoase, iar acum inclusiv el fiind vinovat la golul primit.

Bihorul nu a avut mari realizări, cu toate că au fost momente în care s-au apropiat periculos de careul lui Mikloș.

Dumbrăvița a dominat repriza a doua contra Bihorului

Repriza secundă a început cu un șut periculos a lui Gîdea, în forță, dar care a ”survolat” poarta lui Mikloș. Ulterior însă, orădenii au contat prea puțin în meci.

Modan a pus pericol în minutul 50, deși din cădere, însă mingea s-ar fi dus spre poartă, dar a fost ușor deviată. O mare ocazie au avut-o gazdele la șutul în transversală a lui Paulevici, cinci minute mai târziu, iar dominarea alb-verde a continuat. Martinov a luat și el două acțiuni pe cont propriu. Una a fost un șut peste, iar, în minutul 65, portarul Oradiei a intervenit bine.

Pentru oaspeți, o ocazie a avut juniorul Adelin Nica în minutul 80, cu șut din careu, dar fără probleme pentru Mikloș.

Cosmin Stan a savurat succesul la limită contra FC Bihor. ”Cred că unesc mai mult vestiarul”

Antrenorul principal al CSC Dumbrăvița a apreciat victoria ”italienească” a echipei sale în fața adversarului condus de un argentinian.

”Și meritată, aș completa eu. E al doilea meci pe care îl câștigăm cu 1-0. Trăim periculos. Pe marginea terenului este greu la scorurile acestea, dar e o victorie, și victoriile acestea cu 1-0 sunt cu atât mai frumoase. Și cred că unesc mai mult vestiarul”, a spus Cosmin Stan despre meci.

El a spus că ambiția a făcut diferența: ”Ambiția, dorința mai mare. Și cred că am avut mai multă ambiție, dorință. Plus experiența. Noi am mai jucat pe așa un teren și campionatul trecut. Ne-am adaptat mai bine la teren. Experiența noastră superioară față de ei cred că a fost un factor decisiv la victoria.”

Stan a precizat de ce s-a schimbat jocul la pauză. ”Am mers pe aceeași formulă ca în prima repriză. Pe același sistem, pe 4-2-3-1, dar cu o mai mare atenție, pentru că știam că Bihorul din celelalte meciuri e o echipă care poate să revină. Au revenit în multe meciuri, chiar dacă poate au pierdut. Cu Reșița, cu Buzăul, când au și câștigat. Chiar lucrul acesta l-am și discutat la pauză, să avem foarte mare grijă să nu cumva să-i băgăm în joc, să revină din nimic. Și probabil că am fost un pic mai atenți decât în prima repriză, și datorită faptului că aveam avantajul de 1-0 și am știu să-l conservăm”, a explicat antrenorul Dumbrăviței.

  • CSC Dumbrăvița, în victoria cu FC Bihor: Mikloș – Vasluian (Rz. Morariu 64′), Zurbagiu (cpt.), Apro, Cibi – Martinov (Burdeț 83′), Salhi – Paulevici, Adam, Sofran – Modan
    Rezerve neutilizate: A. Iliescu – Scutaru, Anișorac, Bg. Sima, L. Bodri, Ekmekci, Cr. Pădurariu

Stan le-a zis din vară orădenilor că-i bate!

În vară, cele două echipe au avut amical la Oradea după ce programul sezonului regular al Ligii 2 fusese stabilit și se știa că întâlnirea directă va fi în etapa a 6-a.

Stan le-a zis orădenilor, atunci cîștigători cu scorul de 2-1, că-i va bate în campionat. ”Am făcut o glumă care mi-a ieșit. Și mai e un lucru care mi-a ieșit. Am zis un pic să echilibrăm, că suntem datori în fața suporterilor și că încercăm să echilibrăm situația meciurilor de pe teren propriu. Și am reușit. Avem două victorii și două înfrângeri. Și spectatorii cred că sunt mulțumiți”, a dezvăluit Stan.

Terenurile de antrenament, o ”durere” tot mai mare în Timiș

Echipa a revenit la antrenamentele din satul Covaci, prima așezare rurală din România cu echipă în Liga 2, pentru a proteja suprafața de joc a stadionului ”Ștefan Dobay”.

Terenul este lângă o fermă de vaci, importantă pe vremea vechiului regim, dar, chiar și așa, este peste un alt teren utilizat de dumbrăvițeni în Timișoara, al unui club sportiv școlar, ceea ce denotă o realitate foarte tristă în județ.

”Pe teren am intrat doar ieri, am încercat să-l protejăm cât mai mult. Unde facem noi de obicei, la CSȘ, la Covaci și la sală. Terenul e funcțional, la Covaci arată mai bine decât la CSȘ. E greu cu terenul de antrenament, cred că aceasta e cel mai mare impediment în momentul de față, cu terenurile de antrenament, că nu avem prea multe variante. Dar ne descurcăm cum putem. E clar că atâta timp cât facem antrenamente pe terenurile pe care le facem, nu o să putem să dezvoltăm un joc deosebit din punct de vedere fotbalistic. Mai mult pe ambiție, pe dăruire, pe lucruri mai mult motivaționale”, a mai spus Stan.

  • Cu acest rezultat din etapa a 6-a a Ligii 2, CSC Dumbrăvița a acumulat 10 puncte și este pe locul 8 în clasamentul intermediar. În runda viitoare, a 7-a, echipa din Timiș va juca marți, 24 septembrie, în deplasare la FK Miercurea Ciuc, liderul campionatului și singura echipă cu punctaj maxim după primele cinci etape.

Declarațiile lui Cosmin Stan și Gustavo Aragolaza după CSC Dumbrăvița – FC Bihor Oradea 1-0:

Foto: FC Bihor Oradea și CSC Dumbrăvița
Video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 14 Sep. 2024, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă