CSC Dumbrăvița, în mini-depresie înainte de meciul cu Poli Iași. Cosmin Stan: ”E clar că ne-am pierdut din identitate”

Anda DELIU 04 Nov. 2022, 15:43 Liga 2
CSC Dumbrăvița, în mini-depresie înainte de meciul cu Poli Iași. Cosmin Stan: ”E clar că ne-am pierdut din identitate”

Nou-promovata în Liga 2 CSC Dumbrăvița se întâlnește pentru a doua oară în acest sezon cu Poli Iași, formația pe care a eliminat-o din Cupa României toamna aceasta, pe vremea când era antrenor la moldoveni Claudiu Niculescu.

Alb-verzii vin după trei înfrângeri în cele două competiții în care participă, cu Rapid (1-4, în Cupă), FK Miercurea Ciuc (0-3) și FC Brașov (0-4), iar Cosmin Stan recunoaște că echipa nu a arătat deloc cum trebuie în ultimele jocuri.

CSC Dumbrăvița nu joacă ceea ce știe, crede Cosmin Stan

Antrenorul Cosmin Stan a vorbit despre starea proastă de la echipă. El spune că fotbaliștii și-au ”luat-o în cap” după rezultatele pozitive din campionat și calificarea în faza grupeloc Cupei României.

”Nu suntem într-o perioadă prea bună în momentul de față, venim după trei înfrângeri consecutive. În viața unei echipe nu pot să fie numai zile bune, cu zâmbete. Există și momente dinastea. Noi am mai avut momente de acest tip. Sper să putem trece peste aceste momente mai proaste și să urmeze o serie de rezultate pozitive. E clar că ne-am pierdut mult din identitatea noastră. Toată lumea cred că vede că Dumbrăvița a pierdut din atitudine, din tipul jocului nostru pentru muncă. Ne-am pierdut asta în ultimele două meciuri, pus asta pe seama faptului că după meciul cu Rapid ne-am crezut prea fotbaliști. Dar noi suntem o echipă de muncă și cred că putem recupera ușor, pentru asta știm să facem cel mai bine. Noi nu o să fim echipa aia care să stea cu fundul în poartă să nu pierdă la diferențe proaste”, a declarat Stan despre pasa mai proastă a echipei sale.

Nu crede că Poli Iași va fi așa diferit de meciul de Cupa României

În jocul din play-off-ul Cupei României, ieșenii au mers la Dumbrăvița fără principalul de atunci, Claudiu Niculescu, rămas acasă cu titularii. Între timp, Niculescu a fost demis, iar acum antrenorul alb-albaștrilor este Leo Grozavu.

Poli nu a jucat atunci cu echipa de bază, dar Cosmin Stan consideră că s-a scrie eronat, pentru că și el a odihnit atunci mai mulți titulari. Acum, va fi nevoit să joace fără portarul Trifon, cu luxație, iar Călin Toma este incert.

”Sunt o echipă cu probleme, dar în momentul de față sunt pe un loc de play-off. La meciul de Cupă am văzut că s-a făcut foarte mult caz despre faptul că Poli Iași nu a venit cu echipa de bază. Nimeni nu a spus că și Dumbrăvița a jucat cu rezervele. Patru dintre cei care au jucat atunci sigur vor fi titulari mâine. După rezultaele din ultimul timp, e clar că obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare”, a mai spus Stan.

În vestiar, moralul e scăzut

Jucătorii au recunoscut că au moralul mai afectat după ultimele rezultate. La tineri se simte mai puțin, un exemplu fiind Denis Blickling.

”Eu văd un meci de luptă, un meci greu, dar eu zic că echipa și băieții suntem pregătiți să facem un meci bun și să adunăm punct sau puncte. Cred că o să facem o figură frumoasă. După atâtea înfrângeri e greu să-ți revii, dar eu cred că suntem pregătiți. Toate meciurile sunt grele. Cu Iașul este mai greu, dar eu cred că vom veni cu puncte din acest meci”, a spus Blickling.

Dragan Paulevici, mult mai experimemtat, e mai rezervat. ”Meciul de mâine va fi un meci foarte greu și spun asta prin prisma moralului pe îl avem, destul de scăzut în urma celor trei înfrângeri. Însă foamea de puncte este la fel de mare. Sper ca atât eu, cât și echipa, să dăm dovadă de atitudine și devotament și să aducem puncte sau puncte. Ne află, într-o zonă care nu e foarte confortabilă. Nu aș vrea să iernăm pe loc de retrogradare și să avem o vacanță urâtă”, a spus Paulevici.

Dumbrăvița a învins Poli Iași în urmă cu aproape o lună, în Cupa României

CSC Dumbrăvița și Poli Iași joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Stefan Dobay” din Dumbrăvița. Înainte de debutul etapei a 13-a a Ligii 2, timișenii sunt pe locul 15, cu 13 puncte, iar ieșenii ocupă poziția a 6-a, ultima de calificare în play-off, cu 21 de puncte.

Cele două echipe s-au mai întâlnit pe același teren nu cu mult timp în urmă, în data de 27 septembrie, în play-off-ul Cupei României. A fost 0-0 după 90 și 120 de minute și 7-6 la lovituri de departajare pentru Dumbrăvița. Poli Iași a făcut atunci deplasarea cu jucătorii de rezervă și fără antrenorul principal Claudiu Niculescu, rămas acasă cu titularii. Ulterior, după două jocuri, Niculescu era demis, iar una dintre cauze era și modul în care a tratat acel joc cu Dumbrăvița.

Conferința de presă în care au vorbit Cosmin Stan, Denis Blickling și Dragan Paulevici înainte de CSC Dumbrăvița – Poli Iași:

Foto și video: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-cauta-revansa-la-dumbravita-comuna-in-care-a-fost-eliminata-rusinos-din-cupa-romaniei-leo-grozavu-inca-in-asteptarea-primului-succes-pe-banca-moldovenilor-19252123

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-inainte-sa-urce-in-tren-spre-banat-pentru-meciul-cu-csc-dumbravita-toata-lumea-e-constienta-de-faptul-ca-nu-ne-mai-putem-permite-pasi-gresiti-ce-il-ingrijoreaza-cel-m-19252058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/premiera-pentru-poli-iasi-echipa-face-deplasarea-cu-trenul-pentru-meciul-cu-csc-dumbravita-a-inchiriat-un-vagon-si-jumatate-cu-cusete-19251966

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pretentii-de-promovare-atac-de-retrogradare-poli-iasi-are-cea-mai-slaba-ofensiva-dintre-echipele-situate-pe-primele-15-locuri-cei-trei-atacanti-straini-au-marcat-doar-cinci-goluri-in-patru-meciuri-19251907

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-vietii-pentru-paul-tanase-un-suporter-al-politehnicii-iasi-mai-are-nevoie-de-4-000-de-euro-pentru-o-interventie-chirurgicala-19251844

Anda DELIU 04 Nov. 2022, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă