CSC Dumbrăvița, aproape să reprezinte Timișul și sezonul viitor în Liga 2 după victoria de la Clinceni. Cosmin Stan: ”Acum ne gândim doar la un singur lucru: drumul spre casă, relaxare, distracție”

Anda DELIU 18 Mar. 2023, 20:15 Liga 2
CSC Dumbrăvița, aproape să reprezinte Timișul și sezonul viitor în Liga 2 după victoria de la Clinceni. Cosmin Stan: ”Acum ne gândim doar la un singur lucru: drumul spre casă, relaxare, distracție”

CSC Dumbrăvița e aproape salvată matematic de la retrogradare după ce s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 2-0 pe terenul Unirii Constanța, la Clinceni, și are șanse ca în sezonul viitor să fie singura echipă timișeană care să joace în Liga 2, dintre cele trei de acum.

Deja starea de obiectiv de salvare îndeplinit se simte tot mai mult, iar după meci antrenorul Cosmin Stan a vorbit și despre distracție.

Multe bare pentru Dumbrăvița în meciul de la Clinceni

În fața ultimei clasate Unirea Constanța, ”carne de tun” în Liga 2, CSC Dumbrăvița a dominat meciul din prima etapă a play-out-ului, Grupa B. În minutul 15, Salhi a avut prima minge trimisă în transversală, cu capul. Și Piftor a avut o ocazie bună, dar Moroz a salvat, după ce înainte de prima bară, portarul intervenise la altă fază finalizată de același jucător.

În minutul 36, după o centrare venită de la Zaluschi în adâncime, Dragan Paulevici a marcat din 8 metri, cu capul, iar, astfel, la pauză s-a intrat cu 1-0 pentru timișeni.

La reluarea jocului, Dumbrăvița a avut un veritabil festival de mingi trimise în bară. Mai întâi, Olaru a șutat cu latul în bara din dreapta lui Moroz, pentru ca peste un minut, Curea să trimită mingea cu capul în transversală. Și Gîsă a trimis în bară, în minutul 59, cu capul, după un corner.

În cele din urmă, în ciuda unei execuții bune a lui Potecea, golul a venit tot pentru Dumbrăvița. În minutul 86, același Dragan Paulevici a înscris după o acțiune personală frumoasă, servit de Călin Toma.

Cosmin Stan: ”Le-am spus să se gândească că urmează 9 ore pe drum la întoarcere și că ar fi ideal să fie bucuroși în tot acest timp”

Cosmin Stan spune că echipa sa e ca și scăpată inclusiv de grija barajului menținerii și, de aceea, în contextul în care săptămâna viitoare e și pauză, a vorbit despre distracție.

”Un rezultat foarte important pentru noi, o victorie foarte muncită. Puteam să ne facem jocul mult mai ușor, dar am ratat câteva ocazii foarte mari. La fazele fixe, am dominat autoritar adversarul, am mai avut și patru sau cinci bare, nici nu mai știu cu exactitate… Au fost ocazii ratate cu multă seninătate și mă tot gândeam, văzând că e tot 1-0, Doamne ferește să nu prindă un șut vreunul de la adversari și să se năruiască toată munca noastră. Dar s-a terminat cu bine, am făcut trei puncte, rezultatele din seria noastră ne ajută. Acum ne gândim doar la un singur lucru: drumul spre casă, relaxare, distracție! Normal că vom sărbători această victorie. Asta le-am și spus la pauză, să se gândească că urmează 9 ore pe drum la întoarcere și că ar fi ideal să fie bucuroși în tot acest timp. Vine o săptămână în care ne vom linge rănile, pentru că avem și unele accidentări, iar apoi cu toată concentrarea spre următorul joc”, a punctat antrenorul Dumbrăviței despre joc.

El a observat și minusurile echipei sale din acest joc. ”Eficiența noastră a fost slabă, într-adevăr. Am tras vreo 14-15 șuturi pe poartă și am marcat doar de două ori. Dar cred că a și fost o presiune pe umerii noștri, pentru că nu aveam voie să facem pași greșiți astăzi. În subconștient, poate a intervenit și un pic de frică, probabil că tot așa se gândeau și ei că poate apărea o fază în care putem fi egalați. Au fost 10-15 minute de cădere, dar e bine că pe final ne-am dat drumul din nou”, a mai spus Cosmin Stan despre joc, pentru site-ul oficial al Dumbrăviței.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Unirea Constanța: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Paulevici, Andr. Olaru (Amariei 84’), Salhi, Curea (Toroc 84’), Martinov (I. Tănase 77’) – Zaluschi (P. Simon 77’), Piftor (L. Bodri 87’). Rezerve neutilizate: Mikloș – Ghinescu, Capătă, Niakate.

Salvarea Dumbrăviței se simte în aer!

CSC Dumbrăvița este ca și matematic salvată de la retrogradare.

”Cred că matematic mai avem nevoie de două victorii pentru a ne menține în Liga 2. Dar asta ar însemna și ca adversarii să câștige toate meciurile, ceea ce e greu de crezut. Mergem pas cu pas, urmează meciul cu Ripensia, care e totuși o finală. E o contracandidată, care e sub noi în clasament, și sper ca deznodământul să ne fie și acolo favorabil”, a conchis Stan.

Cu 27 de puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 3 în Grupa B de play-out. Săptămâna viitoare nu va disputa un amical, deși au fost discuții cu Poli Timișoara. La început de aprilie va fi gazda derby-ului local cu Ripensia (locul 6, retrogradabil direct, cu 16 puncte).

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-victorie-cu-emotii-in-partida-cu-poli-timisoara-19263806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-din-play-out-cele-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-minaur-poli-timisoara-si-ripensia-au-jocuri-extrem-de-importante-19263600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u20-formata-jumatate-din-jucatori-din-liga-2-19263708

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-invinsa-de-concordia-chiajna-cu-scorul-preferat-in-2023-iulian-muntean-pesimist-si-negru-de-suparare-in-repriza-a-doua-parca-intra-alta-echipa-pe-teren-19263742

Anda DELIU 18 Mar. 2023, 20:15 Liga 2
Pe aceeași temă