CSC Dumbrăvița a scos remiza dorită dinaintea deplasării la Reșița. Cosmin Stan: ”O fracțiune de secundă dacă aștepta și nu se grăbea puteam câștiga”

Anda DELIU 11 Aug. 2024, 00:06 Liga 2

Derby-ul Banatului din Liga 2 s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după un joc în care ACSM Reșița și CSC Dumbrăvița au epuizat rapid ”gloanțele”.

Andrei Burlacu a deschis scorul, iar Fabiano Cibi a egalat devreme, pentru un joc altfel deschis în runda a doua a campionatului.

La final, deși spusese anterior partidei că s-ar fi mulțumit cu un egal, Cosmin Stan a recunoscut că regretă că elevii săi nu au câștigat.

Început entuziasmant al Reșiței, ”dezumflat” la fel de repede

Cu o abordare de 3-4-3, elevii lui Flavius Stoican au profitat din minutul 2 de o Dumbrăvița adormită, iar pasele au putut curge de la portar până la ”lungul de linie” pe centru trimis de Lascu de la mijlocul terenului spre Andrei Burlacu, scăpat singur cu Mikloș, pe care l-a ”executat”.

Stan a strigat echipei să se trezească, iar ritmul a continuat bine, cu ocazii pentru ambele formații, în contextul în care partida s-a jucat pe un soare arzător și, probabil, echipele știau că trebuie să profite de start, cât jucătorii nu erau moleșiți.

Din minutul 12 s-a ajuns la scorul care avea să fie și cel final, după o fază la care juniorul Eric Adam a trimis tot dinspre mijlocul terenului pentru Fabiano Cibi, și el jucător sub vârstă, care l-a învins pe Matei Goga, alt ”under”.

Joc deschis oricărui rezultat în Valea Domanului

Cărășenii o puteau ”comite” în minutul 27, când Dudea a trimis înapoi, dar mingea s-a dus pe lângă, căci Goga era în partea cealaltă și ar fi fost învins dacă balonul era pe poartă.

Ritmul ocaziilor a început să se domolească, după un start interesant pentru publicul venit pe pitoreștile tribune de pe ”Mircea Chivu”.

În repriza a doua, ACSM Reșița a avut o dublă ocazie în minutul 54, la finalizările lui Burlacu și Angelov, dar fără sorți de izbândă. Au urmat două ratări pentru gazde, la o execuție tratată superficial de Modan, dar și un balon expediat de Apro pe lângă spațiul porții.

Inferioritate numerică a Dumbrăviței pe final

Din minutul 77, timișenii au rămas fără un om, după ce Răzvan Morariu a intrat tare în Lascu, undeva în fața proprie bănci de rezervă. Cum mai avea un avertisment din prima repriză, a fost trimis la vestiare.

De la acest moment, Dumbrăvița a mai avut o ocazie importantă doar în minutul 81, prin același Cibi, utilizat vârf de atac în premieră.

Finalul a fost al cărășenilor, cu o succesiune de șanse de a obține victoria. Oaspeții au rezistat asaltului produs de ocaziile lui Cioiu, Haită, Samake, Lascu, cu șut în bară în minutul 90+4,  sau Suciu.

Cosmin Stan regretă ocaziile ratate de jucătorii săi: ”Cred că așa puteam câștiga aici”

Cosmin Stan a recunoscut că, deși anterior partidei se mulțumea cu remiza, desfășurarea jocului l-a făcut să regrete că nu au câștigat.

”Săptămâna aceasta am avut două obiective. Primul obiectiv, calificarea în Cupă – îndeplinit. Reșița, campionat, punct sau puncte – obiectiv îndeplinit. (n.r. – întrebat dacă îi pare rău că nu a câștigat). Îmi pre rău că n-am câștigat, sincer îmi pare rău că n-am câștigat pentru că și când am rămas cu un om în minus am avut un contraatac… Chiar vorbeam acum cu Zurbagiu, o fracțiune de secundă dacă mai așteaptă scăpăm doi contra unu singur cu portarul. Greu de ratat așa o ocazie. Una dintre cele mai mari ocazii ale meciului, dacă nu cea mai mare ocazie. O fracțiune de secundă dacă aștepta și nu se grăbea puteam câștiga acest meci. Poate era nedrept după cum s-a desfășurat a doua repriză, pentru că ei au fost mai mult în controlul mingii și au avut ocazii mai multe. Dar, per ansamblu, dacă ne uităm și la prima repriză, atâtea ocazii de gol cred că n-am avut în trei meciuri adunate în deplasare în campionatul trecut. Foarte multe ocazii ratate și ratate cu nonșalanță. Mare păcat de fazele acestea ratate. Cred că așa puteam câștiga aici”, a precizat Stan.

Stan, surprins că Stoican a schimbat în primul 11 după meciul trecut

”Principalul” Dumbrăviței nu se aștepta ca Flavius Stoican să schimbe formula de start față de jocul cu FCU Craiova (scor 2-0, tot în Valea Domanului).

”Nu mă așteptam să schimbe în primul 11. Am fost sigur 100 la sută că vor juca cu aceeași echipă cu care au jucat la meciul cu Craiova, pentru că au făcut un meci bun și au învins una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Mă gândesc că e una dintre cele mai bune echipe, pentru că vine din prima ligă și au obiectiv clar de a promova. Și atunci, nu mă așteptam să schimbe și au făcut două schimbări în primul 11. Din ce am înțeles, una forțată, accidentare Isac, dar a intrat și Angelov”, a mai spus Stan.

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Burdeț, Zurbagiu (cpt.), Apro – Paulevici (Vasluian 62′), Adam, Salhi, Martinov (Scutaru 86′), Cibi (Ristin 86′), Rz. Morariu (eliminat, cumul de cartonașe galbene 77′) – Cibi (Ristin 86′), Modan (Sofran 81′). Rezerve neutilizate: Trifon – Ghinescu, Pădurariu, Anișorac, Bg. Sima.

Inovație tactică cu Cibi și Paulevici permutați

Cosmin Stan l-a utilizat curajos pe Cibi în atac, acolo unde tânărul jucător își poate pune mai mult în valoare calitățile ca în bandă, unde a fost trimis meciul trecut. De asemenea, Paulevici, care în prima etapă nu a prins nici lotul, nu a mai fost atacant central.

”Cibi a fost atacant, Paulevici, bandă dreaptă. Așa am pregătit jocul, cu Paulevici bandă dreaptă și cu Cibi atacant, pe posturi inedite. Per ansamblu, luat a la longue, nu cred că sunt jucători care pot să joace pe acest post pe mai multe etape. Dar o etapă sau două etape cred că și Paulevici și Cibi pot să facă față pe posturile unde am gândit eu în meciurile de astăzi. Așa am gândit eu tactic la meciul acesta și nu vreau să dezvălui eu de ce am gândit așa, că intrăm în prea multe amănunte. (n.r. întrebat dacă a jucat așa ca să fie titulari și Modan, și Paulevici) Nu, în niciun caz. Nu sunt un antrenor care face așa ceva. Sunt alți antrenori care fac lucrurile astea, eu nu”, a precizat Stan.

Timișoreanul a avut probleme mari în primăvară, când se accidenta ușor, iar acum ia suplimente alimentare. ”Cibi e un jucător cu calități deosebite. Mare păcat pentru el că șase luni de zile a bătut pasul pe loc sau a fost în regres, prin accidentările pe care le-a avut. Sper că i-am dat de capăt. N-a avut vitamina D în corp cât ar fi trebuit, după analizele suplimentare pe care i le-a făcut doctorul și face un tratament de trei luni. Are aproape o lună de zile de când ia vitamina D și văd că duce bine. Astăzi a jucat 80 și de minute și cred că putea să o faci până la final. Dar având în vedere că eram în zece și eram dominați, am preferat să-l schimb și să mai bag un mijlocaș de profil mai defensiv”, a mai explicat Stan.

Urmează meciuri cu Poli Timișoara și FCU Craiova

Cu 4 puncte acumulate în primele două etape, CSC Dumbrăvița este, deocamdată, pe locul 3 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu alte patru echipe.

Miercuri, de la 17:30, joacă cu Poli Timișoara în Turul 3 al Cupei României, pe stadionul Electrica din Timișoara.

Apoi, sâmbătă, de la ora 11:00, primește vizita celor de la FCU Craiova, în etapa a 3-a a Ligii 2.

Declarațiile lui Cosmin Stan după ACSM Reșița – CSC Dumbrăvița 1-1:

Foto: ACSM Reșița
Video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 11 Aug. 2024, 00:06 Liga 2
Pe aceeași temă