Ceahlăul trece fără probleme de Dumbrăvița și rămâne cu șanse mari în cursa pentru play-off. Azdren Llullaku a fost omul meciului, cu gol și pasă de gol

Narcis POHOAȚĂ 02 Mar. 2024, 14:14 Liga 2
Ceahlăul trece fără probleme de Dumbrăvița și rămâne cu șanse mari în cursa pentru play-off. Azdren Llullaku a fost omul meciului, cu gol și pasă de gol

Ceahlăul Piatra Neamț a obținut, sâmbătă, a doua victorie consecutivă în acest an, 2-0 (1-0) pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița, într-un meci din cadrul etapei a 17-a a Ligii 2. Golurile au fost marcate de Sergio Cortelezzi (14) și Azdren Llullaku (60, din penalty), acesta din urmă fiind coautor și la reușita atacantului uruguayan.

Cu acest succes, nemțenii se mențin pe locul 6 în clasament, ultimul calificabil în play-off, cu două etape rămase de disputat până la finalul sezonului regular. De partea cealaltă, timișenii au ajuns pe ultimul loc care asigură menținerea în Liga 2.

Ceahlăul a marcat la prima și singura ocazie din prima repriză

Prima repriză a fost săracă în faze de poartă. Ceahlăul a controlat jocul, a stat mai mult în jumătatea adversă, dar nu și-a creat ocazii clare. La prima și singura fază notabilă nemțenii au reușit să și deschidă scorul, prin Sergio Cortelezzi, în minutul 14.

Plecat pe un contraatac pe partea dreaptă, Pedro Albino i-a pasat lui Azdren Llullaku, acesta a centrat perfect în fața porții, iar Cortelezzi a înscris cu o lovitură de cap din 5 metri.

Dumbrăvița, fără gol marcat în precedentele șase etape, nu a contat în ofensivă în prima parte, austriacul Krell șomând între buturile Ceahlăului.

Până la gol, Cristian Pustai l-a pierdut pe cel mai experimentat om al său, Marius Constantin fiind schimbat în minutul 10, din motive medicale. Și Akwasi a acuzat probleme, încă din minutul 2, fiind înlocuit la pauză.

Azdren Llullaku a închis jocul cu Dumbrăvița în minutul 60, din penalty

Palizi în atac în prima repriză, timișenii au ieșit mult mai curajoși de la vestiare, au avut inițiativa și i-au dat ceva emoții lui Krell în primele opt minute.

Mai întâi Ekmekci, cel mai bun jucător al echipei oaspete, a executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga, la colțul scurt, dar Krell a respins în corner (48), același goalkeeper austriac intervenind salvator la rădăcina barei și după voleul lui Martinov (53).

Pe fondul jocului bun al adversarilor, Ceahlăul a avut reacție și în minutul 59 a obținut penalty-ul care avea să închidă definitiv jocul.

Portarul Trifon a respins în față un șut al lui Neicuțescu, balonul a ajuns la același jucător nemțean, Ristin l-a faultat și arbitrul a dictat fără prompt penalty. Căpitanul Azdren Llullaku a transformat fără emoții și a dus scorul la 2-0.

Și dacă la Chiajna nemțenii au primit gol la 2-0 și au tremurat pe final, de această dată elevii lui Cristian Pustai au gestionat fără probleme ultima jumătate de oră. E drept că și adversarul a fost de o altă favoare. Sofran (73) și Ekmekci (81) l-au pus la încercare pe portarul Krell, cu două șuturi din careu, însă de fiecare dată austriacul din poarta Ceahlăului a reținut fără probleme.

Ceahlăul se menține pe locul 6, Dumbrăvița a ajuns pe 16

Victorie fără emoții pentru Ceahlăul, cu 2-0, și nemțenii continuă să păstreze șanse mari la un loc de play-off.

Dacă în multe alte partide Ceahlăul a pus presiune pe adversar și a ratat ocazii mari, în fața Dumbrăviței echipa lui Cristian Pustai a arătat că știe să fie și pragmatică. A controlat jocul, dar fără să semene pericol real în prea multe rânduri. A punctat însă când a trebuit, în primul sfert de oră al fiecărei reprize, și-a făcut meciul ușor și s-a impus meritat.

Dumbrăvița, inexistentă pe fază ofensivă în prima parte, a fost ceva mai vie în repriza secundă, însă doar în primul sfert de oră, elanul trupei lui Cosmin Stan fiind tăiat de golul doi marcat de Llullaku.

Nemțenii se mențin pe locul 6 în clasament după acest succes, cu 28 de puncte, în timp ce formația timișeană rămâne fără victorie și fără gol marcat în ultimele șapte meciuri. CSC Dumbrăvița a coborât pe locul 16, cu 19 puncte.

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – CSC DUMBRĂVIŢA 2-0

Sergio Cortelezzi 14′, Azdren Llullaku 60′ – penalty

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino, Taraduda, M. Constantin (Jalbă 10′), Tud. Oltean – Akwasi (Forizs 46′) – P. Petre, Mat. Moraru (Buziuc 78′), Neicuțescu – Llullaku (cpt.)(Bacalu 78′), Cortelezzi (Onișa 78′)
Rezerve neutilizate: Barna – Joao Jaquite, M. Savu, Core
Antrenor: Cristian Pustai

CSC Dumbrăvița: Trifon – Morariu, Scutaru, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Salhi (Andr. Olaru 70′), Ristin (Paleacu 85′) – Ekmekci, Gavra (Sofran 55′), Martinov (Ghinescu 85′) – Paulevici (B. Nortey 70′)
Rezerve neutilizate: P. Toroc – Andr. Răuță, Horcea, Băluțoiu
Antrenor: Cosmin Stan

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamţ – Neamţ). Arbitru central: Vasile Buzea (Giurgiu). Arbitri asistenți: Emeric Tocai (Sibiu) și Daniel Călin (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Gabriel Mihuleac (Iaşi). Observator arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat joc: Adrian Petre (Buzău).

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

Narcis POHOAȚĂ 02 Mar. 2024, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă