CSC Dumbrăvița a jucat și câștigat la scor un amical cu juniorii de la Poli Timișoara

Anda DELIU 18 Apr. 2024, 12:44 Liga 2
CSC Dumbrăvița a jucat și câștigat la scor un amical cu juniorii de la Poli Timișoara

CSC Dumbrăvița a antamat din scurt un amical pentru miercuri, 17 aprilie, pe care l-a câștigat la scorul de 7-2, în fața juniorilor U18 de la Poli Timișoara.

Nu mai puțin de 13 jucători din lotul antrenat de Cosmin Stan nu au fost însă folosiți, așa că a fost mai mult o mișcare pentru cei care au jucat mai puțin în campionat în acest început de an.

Jocul a venit și în contextul în care CSC Dumbrăvița nu evoluează sâmbătă, în etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 2, fiindcă i-a venit rândul să stea.

Mulți dintre jucătorii Dumbrăviței au fost menajați la acest amical

Partida s-a disputat pe terenul sintetic de la Baza 2 a Politehnicii. Medical, au fost absenți Cibi, Ristin, Gladun și Paulevici, iar despre Morariu, siteul Dumbrăviței spune că a fost menajat, fără a preciza dacă are vreo problemă. De asemenea, nu au jucat Toroc, Olaru, Zurbagiu, Ghinescu, Sofran, Băluțoiu, Răuță și Scutaru.

De altfel, amicalul a fost antamat din scurt, pentru că după înfrângere de la Dej (scor 0-2) clubul spunea că nu va avea amical în perioada următoare, ținând cont că se stă în runda a 4-a. Declarativ, Cosmin Stan e un mare fan al ”liberelor” date jucătorilor, deși tot el se plânge că sunt prea puține meciuri în sezonul de primăvară.

Adversarii au fost juniorii poliști pregătiți de Cristian Petcu și probabil s-a stabilit foarte din scurt amicalul, ceea ce arată și că la Dumbrăvița lucrurile nu se fac neapărat în ”rânduiala bănățeană” de inspirație nemțească.

Poliștii, victime sigure în fața echipei lui Cosmin Stan

În condițiile în care s-a jucat cu copii de maximum 17 ani, CSC Dumbrăvița nu a avut probleme să se impună în meciul-test.

În prima repriză s-au marcat trei goluri. Autorii au fost Cristian Gavra, dator mai mereu în campionat, Bogdan Sima și Bruce Nortey. În a doua repriză, au înscris Ouadie Salhi, Ahmet Ekmekci, de două ori, și Ciprian Dan. Au fost puține înlocuiri, pentru că numărul de jucători a fost mic.

CSC Dumbrăvița: Trifon (Secoșan 75’) – Tismonar, Moțiu, Horcea, Jorz – Martinov, Salhi – B. Nortey Nedescu 60’), Sima (Neag 46’), Paleacu (Ekmekci 46’) – Gavra (C. Dan 46’)

Cosmin Stan a lăudat însă adversarul, în ciuda scorului: ”Am vrut să vedem mai mult la lucru juniorii pe care îi avem și pe cei care au evoluat mai puțin. Ei au fost cei care evoluat în acest joc și s-au descurcat bine. Mai ales că am întâlnit o echipă care ne-a opus o rezistență destul de bună în anumite momente ale jocului. Câțiva jucători de la Poli chiar s-au remarcat după meciul acesta.”

CSC Dumbrăvița nu joacă în campionat în acest weekend și e aproape salvată de la retrogradare

Cu 26 de puncte acumulate în acest sezon, în 22 de meciuri, CSC Dumbrăvița este pe locul 5 în Grupa A de play-out, ultimul care asigură menținerea în Liga 2.

Echipa timișeană încă nu este matematic salvată de la retrogradare, fiindcă are un avans de nouă puncte în fața Unirii Dej (17 puncte), cu care tocmai a pierdut în campionat.

Doar CSC Dumbrăvița și Unirea Dej sunt încă în lupta pentru ceva concret, menținerea în Liga 2, în Grupa A a play-out-ului. Timișenii stau în etapa din acest weekend, iar apoi mai au meciuri cu Metaloglobus București (acasă), CFC Argeș (deplasare) și Ceahlăul Piatra Neamț (a), în care au nevoie de cel puțin un punct pentru a-și îndeplini obiectivul. Îl pot îndeplini chiar și dacă pierd aceste trei jocuri, dar trebuie ca Unirea Dej să nu câștige tot în ultimele patru sale partide.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-turului-play-off-ului-ligii-2-se-desfasoara-pe-durata-a-doua-zile-iar-corvinul-joaca-in-deschidere-cu-toate-ca-e-singura-care-are-meci-si-in-cupa-romaniei-etapa-a-4-a-din-play-out-t-19308161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumbravita-a-pierdut-la-dej-si-inca-nu-si-a-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19307481

Anda DELIU 18 Apr. 2024, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă