CSC Dumbrăvița a cedat la Dej, în loc să-și asigure salvarea matematică! Cosmin Stan: ”Nu-mi vine să cred cum am putut să pierdem”

Anda DELIU 13 Apr. 2024, 16:15 Liga 2
CSC Dumbrăvița a cedat la Dej, în loc să-și asigure salvarea matematică! Cosmin Stan: ”Nu-mi vine să cred cum am putut să pierdem”

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scorul de 0-2 în deplasare la Unirea Dej, un joc pe care dacă bănățenii l-ar fi câștigat îi salvau matematic de la retrogradare. Astfel, rămân emoții pentru menținerea în Liga 2.

Cosmin Stan a declarat după jocul din etapa a 3-a a play-out-ului că nu își imaginează cum a pierdut formația alb-verde meciul, de altfel, unul modest.

Cosmin Gladun, scor cu ambulanța de pe teren la Dej

Jocul de pe stadionul Municipal din Dej, desfășurat sâmbătă, a început cu un ritm foarte apatic, însă, în minutul 11, Ghinescu l-a pus la treabă pe Moroz.

Oaspeții l-au pierdut din minutul 15 pe Cosmin Gladun, care s-a lovit de portarul Toroc în propriul careu și a făcut comoție. Fundașul a trebuit să fie dus la spital direct de ambulanță.

Sofran i-a luat locul, iar în minutul 27 a avut un șut puțin deviat de apărarea Unirii. Peste patru minute, Paulevici a avut un șut pe lângă. Dejul a avut o ocazie doar pe final de repriză, una prelungită consistentă. În minutul 45, Toroc a degajat greșit, iar Adrian Pop a trimis pe lângă, de la 30 de metri.

Dejul a câștigat cu Dumbrăvița și continuă să aibă șanse la salvarea de la retrogradare

Bănățenii au avut o serie de ocazii bune în repriza a doua. Bruce Nortey a trimis pe lângă poartă în minutul 47. Peste șase minute, Moroz a respins spectaculos o minge trimisă de Paulevici cu capul spre vinclu. Însă ocaziile ratate s-au ”răzbunat” din nou, așa cum e în fotbal, pentru că Zurbagiu a făcut henț în careu în minutul 63.

Albert Hofman a marcat de la punctul cu var. În minutul 68, Salhi a tras peste, iar peste un minut, Paulevici a trimis în transversală, iar Horcea a reluat, însă degeaba, căci Moroz nu a putut fi învins. Din nou, ratările au costat, căci, în minutul 90, Hofman l-a executat pe Toroc, după un contraatac și ratare inițială a lui Manole.

Cosmin Stan, șocat de rezultat

Antrenorul Dumbrăviței s-a declarat surprins că echipa sa a cedat și a pus asta pe seama greșelilor copilărești.

”Meciul s-a terminat de minute bune și tot dau din cap, pentru că nu-mi vine să cred cum am putut să pierdem azi. Aveam meciul complet în control, gazdele nu erau periculoase prin absolut nimic și facem niște greșeli copilărești. În prima repriză, nu ne-au costat, dar, după pauză, a venit greșeala aceasta copilărească de la penalty, care ne-a costat foarte mult. Un penalty făcut gratuit de noi. La pauză chiar le spuneam că am scăpat cu bine după acele greșeli prostești din finalul primei reprize, de la degajările lui Toroc pe centru. Am zis că trebuie să fim atenți, să nu se mai repete. Dar, uite că, din păcate, am greșit din nou. Am avut ocaziile noastre, mai ales după golul lor de 1-0 am ratat vreo trei ocazii rarisime. Dar la cum se juca, meciul curgea clar spre un 0-0, cu gazdele resemnate, care nu erau periculoase cu aproape nimic. Am avut meciul în control, dar dintr-o prostie l-am pierdut. Mare păcat, pentru că puteam termina campionatul astăzi… În loc să rezolvăm noi astăzi situația menținerii noastre, sperăm să o rezolve alții pentru noi săptămâna viitoare! Așa suntem noi, din păcate…”, a declarat Stan, citat de site-ul clubului din Dumbrăvița.

CSC Dumbrăvița, în eșecul cu Unirea Dej: P. Toroc – Morariu, Zurbagiu (cpt.), Gladun (Sofran 18’) – Băluțoiu (Bg. Sima 74’), Martinov, Horcea (Gavra 74’), Salhi, Ghinescu – B. Nortey (Andr. Olaru 74’), Paulevici (Jorz 85’). Rezerve neutilizate: Trifon – Moțiu, Paleacu, Cip. Dan.

Accidentările, problemă mare pentru CSC Dumbrăvița

Altfel, Stan s-a plâns de numărul mare de accidentări, căci probleme au fost inclusiv la acest joc.

”Deja nu mai suport accidentările acestea care vin una după alta. Nici nu știu, să o pun pe seama ghinionului? Cum spuneam și înainte de meci, Ahmet a fost pus de doctor pe picioare, a revenit la antrenament și a suferit o entorsă, singur, nimeni lângă el. Azi pierdem un om de bază și dereglăm sistemul pe care l-am pregătit, Gladun se ciocnește de Toroc iar acum e la spital pentru investigații. Sperăm să fie bine… Pe final îl pierdem pe Paulevici, care are glezna dublă. Băluțoiu se cere la pauză afară cu probleme la inghinali. Foarte, foarte greu de gestionar această situație cu accidentările, care ni se întâmplă de trei-patru săptămâni. Într-adevăr, urmează o pauză pentru noi, dar la cum au decurs lucrurile în ultimul timp, mă aștept din nou la ce e mai rău…”, a mai adăugat antrenorul Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița mai are nouă puncte în fața Dejului și nu joacă în etapa viitoare

CSC Dumbrăvița rămâne cu 26 de puncte și este pe locul 5 în Grupa A de play-out de Liga 2, la nouă puncte peste Unirea Dej (17 puncte).

Runda viitoare, Dumbrăvița stă și nu vor juca vreun amical, în timp ce Unirea Dej are meci în deplasare la Clinceni, cu Metaloglobus (locul 4, 30 puncte) și are nevoie de victorie pentru a rămâne cu speranțe de salvare. Altfel, orice rezultat în afara succesului îi va aduce retrogradarea matematică și, totodată, menținerea Dumbrăviței în Liga 2 pentru un al treilea sezon la rând.

Situația celorlalte cinci formații din Grupa A a play-out-ului este decisă din punct de vedere matematic.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-trei-echipe-si-au-asigurat-mentinerea-matematica-in-liga-2-19307472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-out-liga-2-etapa-3-la-finalul-celor-sase-meciuri-care-incep-la-ora-1100-am-putea-cunoaste-si-ultimele-doua-retrogradate-din-acest-sezon-19307402

Anda DELIU 13 Apr. 2024, 16:15 Liga 2
Pe aceeași temă