CS Mioveni și-a asigurat poarta. Răzvan Ducan a semnat și a început antrenamentele. Antrenorul Alexandru Pelici mai pregătește însă și alte transferuri: ”Trebuie să ne întărim acolo”

Răzvan STÎNGĂ 16 Jan. 2021, 14:56 Liga 2

CS Mioveni a mai făcut un transfer, la câteva zile de la reunire. După primele două veniri, atacantul Ștefan Blănaru (31 de ani), fost la Turris Oltul, și mijlocașul Marian Șerban (20 de ani), împrumutat de la Universitatea Craiova, Alexandru Pelici a solicitat un portar și l-a primit pe Răzvan Ducan (19 ani).

Răzvan Ducan a evoluat la Turris Oltul în prima parte a sezonului 

Noul jucător al Mioveniului a evoluat în prima parte a campionatului la Turris Oltul, unde a fost împrumutat de la FCSB. Acolo a prins însă patru meciuri, în rest fiind cel mult rezervă neutilizată. Anterior, Ducan a mai fost împrumutat de FCSB în Liga 2.

Stagiunea trecută a fost cedat la Campionii FC Argeș, alături de care a promovat în Liga 1, dar nu a mai fost păstrat în lot și în ulterior. Asta deși a fost folosit foarte des, în 20 de partide.

Însă, CS Mioveni se pregătește să mai facă transferuri. Potrivit antrenorului Alexandru Pelici, acum cu echipa se antrenează doi tineri, iar în funcție de randamentul pe care îl vor da, vor rămâne în lot pentru a doua parte a campionatului. Mai mult, el mai așteaptă un fotbalist într-o zonă deficitară.

”Sunt câțiva jucători care au plecat de la echipă. În ceea ce privește noii veniți, au venit până acum Blănaru și Șerban. Au mai venit și doi copii, juniori, Alexandrescu și Coman, și de astăzi a apărut și portarul Ducan. Aveam nevoie de un portar, după plecarea lui Sima, care și-a dorit să plece să apere la Miroslava.

De fotbaliști buni e nevoie. Cred eu că mai avem nevoie de minim o poziție în teren, pe care trebuie să ne întărim și sperăm să o facem până la plecarea în cantonament. Așteptăm răspunsuri în aceste zile și sperăm să plecăm cu lot complet. În rest, acesta e lotul cu care vom merge.

În acest moment sunt 22 de jucători de câmp și trei portari și acesta e lotul cu care mergem la Brașov”, a spus Alexandru Pelici, pentru CS Mioveni, cu privire la lotul pe care îl va avea la dispoziție pentru restul de sezon.

Alexandru Pelici: ”Un singur gând ne guvernează în acest moment, accederea în play-off” 

Alexandru Pelici a vorbit și pe seama perioadei de pregătire, care va fi una destul de intensă pentru jucătorii Mioveniului. Miercuri (13 ianuarie), au fost efectuate testele pentru depistarea noului coronavirus, iar joi a fost efectuată vizita medicală.

Vineri a fost organizat primul antrenament, iar CS Mioveni se grăbește să meargă într-un cantonament. Alexandru Pelici și stafful său au programat ca timp de 11 zile, în perioada 18-29 ianuarie, CS Mioveni să se pregătească la Poiana Başov. Acolo vor avea loc două partide amicale, dar adversarii nu au fost încă deciși. Se are în vedere ca meciurile să fie disputate în compania unor echipe locale.

Un singur gând ne guvernează în acest moment, accederea în play-off. Tot ceea ce ne dorim e să reușim acest lucru. E cel mai important obiectiv pe care îl avem și sperăm să reușim să îl ducem la îndeplinire.

În primă fază, facem o readaptare la efort, test COVID și vizita medicală. Apoi urmează o pregătire centralizată la Brașov, unde vom sta 10 zile. În a 11-lea revenim de acolo. Vom avea în acest timp și două jocuri de pregătire în a doua săptămână, cu echipe din zonă, probabil Râșnov și Zărnești, urmând ca în cea de-a doua parte să ne axăm mai mult pe partea de fotbal propriu zis, care ne intereseză, urmând a avea mai multe meciuri de pregătire cu echipe apropiate valoric.

Care evoluează cu noi în același eșalon și aici mă refer la Metaloglobus, Rapid și sperăm să ajungem la ora jocului cu Slatina în deplinătatea forțelor. Să începem cu o victorie.

(N.r. – Cum sunt jucătorii după vacanță?) Ca după vacanță, nu ne amăgim. Era normal să fie așa. Urmează această parte a acumulărilor fizice. Ne vom axa pe pregătirea fizică și nu prea place fotbaliștilor, dar e necesară și avem nevoie de ea. Mâine vom da un test să vedem unde ne aflăm în momentul de față, urmând ca apoi, la Brașov, să lucrăm mai mult pe partea fizică, a continuat Alexandru Pelici.

După revenirea din Poiana Brașov, CS Mioveni va mai disputa alte patru partide amicale, printre care câteva cu adversari mai puternici. Le va întâlni pe CS Afumaţi, Metaloglobus, Unirea Bascov şi Rapid.

Alexandru Pelici, despre ultimele meciuri din sezonul regular: ”Sunt cinci jocuri ca cinci finale” 

Antrenorul Mioveniului a vorbit și pe seama luptei la play-off și se așteaptă la una aprigă. Deocamdată nu se gândește mai sus, la promovare.

”Sunt cinci jocuri ca cinci finale. E foarte important să reușim să luăm cât mai multe puncte, pentru că lupta va fi strânsă. Se va da o bătălie mare pentru locurile acelea de play-off. Din păcate pentru noi, nu am reușit să acumulăm mai multe puncte în ultimele trei meciuri din anul trecut. Am scos foarte puțin din meciurile cu Miercurea Ciuc, Călărași și Viitorul Pandurii.

Am scos un singur punct din nouă, ceea ce e foarte, foarte puțin pentru ce ne-am dori. Acum trebuie să nu mai existe motive și lamentări, trebuie doar să scoatem puncte.

Pe mine mă interesează în primul rând play-off-ul. Cu acest gând am venit aici, acesta este obiectivul nostru. Cu acest gând pornim la drum și trebuie să fim tot timpul conectați la el. Apoi, o luăm din aproape în aproape și vom vedea, dar acum vrem să mergem în play-off”, a mai punctat Alexandru Pelici.

În 2021, în sezonul regular, CS Mioveni mai are programate cinci meciuri. După partida din 20 februarie cu CSM Slatina (deplasare), echipa lui Alexandru Pelici va da peste Fotbal Comuna Recea (acasă), U Craiova 1948 SA (deplasare), Petrolul (deplasare) și Aerostar Bacău (acasă).

Foto și video: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/miscari-de-trupe-la-cs-mioveni-stefan-blanaru-si-marian-serban-s-au-alaturat-lotului-cu-cateva-zile-inaintea-primului-antrenament-dar-au-fost-anuntate-cinci-plecari-19164843

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-intrat-cu-26-de-jucatori-intr-un-cantonament-pe-plan-local-primul-amical-cu-un-adversar-din-liga-4-19165077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-castigat-la-scor-primul-amical-din-2021-cu-unirea-ungheni-de-luni-incepe-cantonamentul-de-la-mogosoaia-19165066

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Jan. 2021, 14:56 Liga 2
Pe aceeași temă