CS Mioveni, lecție pentru Petrolul și ”U” Cluj! Alexandru Pelici a făcut minuni la echipa argeșeană și aceasta va lupta din nou pentru promovare: ”Nu știu câți mai credeau în noi”

Marius ANGHEL 30 Mar. 2021, 13:46 Liga 2

CS Mioveni va evolua și în acest sezon de Liga 2 în play-off, după ce în ediția trecută a ratat în ultimul meci accederea directă în Liga 1, iar apoi a pierdut barajul de promovare cu Chindia. Argeșenii sunt exemplul că se poate face performanță și după ce îți schimbi majoritatea jucătorilor înaintea unui nou campionat, iar pe parcurs îți numești și un nou antrenor, după ce ai parte de un început modest.

Spre deosebire, de exemplu, de marile cluburi Petrolul și ”U” Cluj, care sunt la al treilea sezon consecutiv în care ratează promovarea în Liga 1.

CS Mioveni, revenire spectaculoasă cu Alexandru Pelici antrenor

Cu un buget inferior altor cluburi, CS Mioveni nu a excelat în rezultate, însă nici modestă nu a fost. După ce a avut un început de sezon modest, cu Claudiu Niculescu pe bancă, clubul galben-verde l-a adus pe banca tehnică pe Alexandru Pelici, tocmai demisionar de la CSM Reșița, iar rezultatele se văd acum.

CS Mioveni a înregistrat cu Pelici antrenor, în acest sezon de Liga 2, 7 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri în cele 12 meciuri desfășurate. Calificarea în play-off se datorează în mare parte parcursului aproape perfect din 2021, în cele cinci jocuri înregistrând patru victorii (1-0 la Slatina, 2-1 la ”FC U” Craiova, 1-0 la Petrolul și 5-1 cu Aerostar) și o remiză (1-1 cu Recea).

Alexandru Pelici a preluat CS Mioveni după opt meciuri din acest sezon, când echipa se situa pe locul 11 în Liga 2, cu 10 puncte acumulate și cu golaveraj 3-3. Acum, la finalul sezonului regular, are 33 de puncte după 19 meciuri și golaveraj 23-11.

Alexandru Pelici, după ce a dus CS Mioveni în play-off: ”Ăsta este obiectivul pe care ni l-am propus și pentru care am venit”

În ultima etapă a sezonului regular, CS Mioveni a învins la pas, pe teren propriu, Aerostar Bacău (scor 5-1), echipa care avea să devină apoi ultima clasată în Liga 2. Au înscris Szilard Vereș (4), Daniel Șerbănică (22), Mihai Ișfan (30), Ștefan Blănaru (45) și Bogdan Rusu (85), respectiv Andrei Bobaru (16).

Cu acest succes, argeșenii și-au asigurat prezența în primele șase clasate, mai exact situându-se pe locul 3, cu 33 de puncte, la fel ca Rapid, dar devansând-o la rezultatul direct.

La finalul partidei cu Aerostar, Pelici și-a elogiat elevii, spunând că este meritul lor că au ajuns în play-off.

”A fost o ediție foarte disputată a Ligii a 2-a. Am sperat și am crezut în noi până în ultima clipă. Nu știu câți mai credeau în noi. Am avut șansă la cele două jocuri de la Craiova și Petrolul (n.r. – în care au fost greșeli de arbitraj în favoarea Mioveniului, în special la Ploiești). Îi felicit pe băieți, jos pălăria în fața lor! Au luptat și merită să fie în primele șase. Cu Aerostar Bacău, după ce ne-au egalat, la 1-1, era un joc deschis. Bine însă că am încheiat socotelile până la pauză. S-a jucat această calificare, pe tot parcursul turului. Punctul cu Csikszereda, punctul cu Recea… toate au contat. Să nu uităm de punctele câștigate de Claudiu Niculescu, căruia îi mulțumim pentru ce a făcut. Am găsit resurse să credem până la final, ăsta este obiectivul pe care ni l-am propus și pentru care am venit la CS Mioveni. După remiza cu Recea însă speram. Dacă vă aduceți aminte, am făcut o partidă bună atunci, am ratat 8-9 ocazii de gol. Îmi pare rău pentru alte echipe că nu și-au realizat obiectivul, dar suntem subiectivi și trebuie să ne bucurăm pentru calificarea noastră în play-off”, a declarat Alexandru Pelici, citat de Sportul argeșean.

CS Mioveni începe play-off-ul de pe locul 3, la egalitate cu Rapid

CS Mioveni va juca în play-off-ul Ligii 2 pentru a promova în Liga 1. Le va avea adversare pe ”FC U” Craiova (35 puncte), Dunărea Călărași (34 puncte), Rapid (33 puncte), FK Csikszereda și ASU Poli (ambele cu 32 de puncte). Argeșenii au 33 de puncte, acestea fiind menținute din sezonul regular, ca și în cazul celorlalte echipe.

În urma tragerii la sorți, CS Mioveni va avea următorul program în tur, cu meciuri cu: ”FC U” Craiova (acasă), FK Csikszereda (acasă), Dunărea Călărași (deplasare), ASU Poli (acasă) și Rapid (deplasare). Apoi urmează jocurile retur.

Primul meci, cel cu ”FC U” Craiova, este programat în ziua de 1 aprilie, de la ora 19:30.

REZUMAT CS Mioveni – Aerostar Bacău 5-1:

Foto: Mihai Nițoiu / CS Mioveni

Marius ANGHEL 30 Mar. 2021, 13:46 Liga 2
Pe aceeași temă