CS Mioveni, pas uriaș pentru calificarea în play-off. Victorie la limită cu Alexandria, dar meritată în opinia lui Constantin Schumacher: ”Noi am pus presiune pe noi, adversarii n-au avut multe șanse”

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2024, 15:11 Liga 2
CS Mioveni, pas uriaș pentru calificarea în play-off. Victorie la limită cu Alexandria, dar meritată în opinia lui Constantin Schumacher: ”Noi am pus presiune pe noi, adversarii n-au avut multe șanse”

CS Mioveni a făcut un pas uriaș în ceea ce privește calificarea în play-off-ul Ligii 2! A debutat cu victorie la limită în 2024, 1-0 cu CSM Alexandria, acasă, în etapa a 16-a, iar acum e la șase puncte peste locul 6.

Constantin Schumacher a vorbit, la conferința de presă, despre partida cu formația lui Eugen Trică și a afirmat că e un succes foarte important pentru obiectivul stabilit deși echipa e una cu probleme financiare, calificarea în grupa pentru promovare, deși la începutul sezonului CS Mioveni se gândea la menținerea în divizie.

CS Mioveni, tot mai aproape de play-off după victoria cu CSM Alexandria

Un meci dificil a avut Mioveni sâmbătă, după cum a declarat Constantin Schumacher, dar a precizat că jucătorii săi au fost mai mult presați de importanța unui succes, care momentan i-a dus la 29 de puncte, cu șase peste ocupanta locului 6 din acest moment, CSM Reșița.

A felicitat jucătorii mai ales pentru că Alexandria a fost o echipă foarte mult schimbată în comparație cu lotul pe care l-a avut la dispoziție în ultima rundă din 2023.

CS Mioveni s-a impus cu 1-0, în urma unui gol marcat din lovitură de la 11 metri de Davide Massaro, după un duel în careu între Remus Guțea și Matias Acuna.

Știam că va fi un meci dificil, contra unei echipe mult schimbată. Din prima parte a campionatului, din primul 11, mai fac parte câțiva jucători. Au venit jucători care au jucat în Liga 2 și Liga 1, dar îmi felicit echipa, e normal să începem mai greu. Important e că am câștigat acest joc. Din punctul meu de vedere, noi am pus presiune pe noi, pentru că adversarii nu au avut prea multe șanse.

Au venit pe noi doar cu baloane lungi și până la urmă cred că pe jucătorii mei i-a apăsat situația din clasament. Dar, important e că am luat trei puncte foarte importante și vom avea încredere pentru meciurile următoare.

A fost meciul în care am avut posesie peste 70 la sută, cred. Dar, e normal să mai și greșim, așa se întâmplă când vrei să ai ocazii, să construiești, sunt normale. E important că jucătorii care au pierdut posesia au știut să facă o tranziție negativă foarte bună și au revenit, am recuperat rapid.

Păcat că am marcat doar un gol, pentru că am avut bară, am ratat două șanse singuri cu portarul, dar nu mai contează, bine că am câștigat! Felicit jucătorii și sunt sigur că vom fi și mai buni de acum”, a spus Constantin Schumacher la conferința de presă.

  • CS Mioveni: Fl. Croitoru – Cr. Ignat, R. Garutti, Burnea, Trașcu, Șerbănică (cpt.), D. Toma (Bolohan 90+2′), Cărăruș (Andr. Panait 79′), Guțea (Al. Cr. Stan 60′), Massaro (I. Șerban 60′), Blănaru (Mih. Costea 79′).
    Rezerve neutilizate: Val. Sima – A. Șerban, Văsălie, Gogor.

A fost penalty la faza golului care a decis meciul cu Alexandria? Constantin Schumacher crede că da

Eugen Trică a declarat că nu se putea da penalty la duelul care a existat în careul Alexandriei, în urma căruia Guțea a căzut și din care s-a marcat. Însă, Constantin Schumacher a avut altă părere, anume că a fost penalty clar și că oricum adversarii nu s-au apropiat prea mult de careul Mioveniului.

”E normal să zică (n.r. – Eugen Trică) de acel penalty, dar fundașul a intrat direct în jucătorul meu. Nu comentez arbitrajul, niciodată n-o să fac asta, dar ca să poată să facă mult mai multe, trebuie să ajungă mai mult la poarta adversă”, a fost părerea lui Constantin Schumacher.

CSC Șelimbăr, următorul adversar pentru CS Mioveni

Acum, în urma celor 29 de puncte acumulate în primele 16 etape de Liga 2, CS Mioveni este pe loc calificabil în play-off, pe 4, la cinci puncte de liderul din acest moment, Corvinul Hunedoara. În runda următoare, a 17-a a sezonului regular, a doua din 2024, CS Mioveni va merge pe terenul formației CSC Șelimbăr, locul 3 momentan, cu 32 de puncte, dar care nu a jucat în actuala rundă până acum.

Apoi, CS Mioveni va mai întâlni Steaua, acasă, și CSM Slatina, în deplasare.

”Mai sunt trei meciuri, Reșița a câștigat cu Steaua, Chiajna a pierdut cu Ceahlăul, o echipă care s-a apropiat de play-off. Nu știm cine câștigă în etapă, atunci e important să ne facem noi treaba.

Trebuie să trec de această euforie, pentru că a fost un meci greu, cu o echipă bună. Ne vom gândi la celelalte meciuri de acum, dar important e că am acumulat aceste puncte și felicit jucătorii, pe toți, stafful, jucătorii care nu au fost în lot”, a mai precizat antrenorul Mioveniului.

Foto și video: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-foarte-suparat-dupa-cs-mioveni-csm-alexandria-19300521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-achizitii-si-o-noua-despartire-pentru-viitorul-pandurii-19300505

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-llullaku-dupa-succesul-ceahlaului-contra-concordiei-19300429

Răzvan STÎNGĂ 24 Feb. 2024, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă