Situația financiară se poate îmbunătăți la CS Mioveni. Așteaptă banii de la CL, dar vrea să atragă și privați

Răzvan STÎNGĂ 12 Mar. 2024, 16:36 Liga 2
Situația financiară se poate îmbunătăți la CS Mioveni. Așteaptă banii de la CL, dar vrea să atragă și privați

Cu biletele pentru cel puțin baraj de promovare din Liga 2 în SuperLiga României asigurate, CS Mioveni speră să atragă sponsori privați pentru partea a doua a sezonului. În continuare nu este o situație grozavă din punct de  vedere economic, iar președintele Claudiu Cojocaru a vorbit pentru Liga2.ro despre problemele cu care se confruntă.

Erau discuții pentru venirea unor sponsori privați și înainte de calificarea în play-off, dar e posibil ca realizarea lui Constantin Schumacher și a jucătorilor să ”forțeze” interesul anumitor oameni de afaceri sau companii pentru CS Mioveni.

CS Mioveni așteaptă banii de la CL, dar vrea să atragă și privați

Deocamdată, după cum a precizat conducătorul pentru site-ul nostru, nu mai sunt datorii urgente, iar cu foștii angajați s-a ajuns la înțelegere pentru un timp, pentru amânarea plăților. Este încrezător că se vor achita până la urmă, mai ales că trebuie să vină, probabil la finalul acestei luni – începutul lunii aprilie, și banii de la Consiliul Local Mioveni, iar suma ar fi aproximativ aceeași ca și în anii trecuți, în jurul a un milion de euro. Sumă pe care o primește, de exemplu, și o altă formație calificată în play-off-ul Ligii 2, Unirea Slobozia, din partea CJ.

Jucătorii Mioveniului nu au avut prime pentru calificarea în play-off-ul întrecerii din divizia secundă, dar Claudiu Cojocaru (foto articol) a afirmat că aceștia vor fi recompensați în momentul în care vor veni banii din diverse surse, în special de la Primăria Mioveni.

Două luni de restanțe salariale la echipa din Mioveni 

Oricum, nici restanțele salariale nu au fost ”șterse”, conducătorul declarând pentru Liga2.ro că în acest moment jucătorii au de primit până la două remunerații lunare, aspect care a caracterizat CS Mioveni pe durata întregului sezon.

Despre venirea privaților lângă echipă a vorbit și antrenorul Constantin Schumacher la finalul partidei cu Steaua, precizând că este încrezător că un astfel de moment poate aduce un plus financiar din acest punct de vedere, al atragerilor resurselor financiare din mai multe părți.

Noi sperăm că prin calificarea asta să aducem oameni potenți lângă noi, să facem tot posibilul să fim în primele două echipe calificate în play-off. Obiectivul este să intrăm în prima ligă, dar nu e ușor, sunt echipe bune care își doresc același lucru. (…)

Cu partea mentală(n.r. – a reușit această performanță), e greu să faci aceste lucruri cu o situație financiară nu foarte ok. Când ne-am întâlnit pe 15 ianuarie, apăruse în ziar că echipa se desființează. Ne-am întrebat ce facem, iar ei, în vestiar, au zis «Mister, hai să continuăm. Noi încercăm să câștigăm puncte și să intrăm în play-off». Nu puteam să plec de lângă ei, meritau respectul meu, sunt niște «Galactici» pentru mine, a spus Constantin Schumacher la Digi Sport, despre posibila venire a privaților la CS Mioveni, după calificarea în play-off-ul Ligii 2.

Foto principal: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-ceahlaului-analiza-dupa-esecul-de-la-miercurea-ciuc-19302671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-i-ar-fi-anuntat-pe-jucatori-ca-pleaca-de-la-viitorul-pandurii-19302662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-ilie-si-daniel-virtej-concluzii-dupa-cs-mioveni-steaua-19302656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-despre-ratarea-play-off-ului-de-catre-steaua-19302651

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-chindia-sau-ceahlaul-doar-una-merge-in-play-off-ul-ligii-2-19302647

Răzvan STÎNGĂ 12 Mar. 2024, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă