Cristian Todea visează să revină pe banca tehnică a echipei UTA. ”Mi-aş dori să antrenez pe stadionul nou. La Arad este foame de fotbal”

Marius ANGHEL 03 May. 2020, 17:59 Liga 2
Cristian Todea visează să revină pe banca tehnică a echipei UTA. ”Mi-aş dori să antrenez pe stadionul nou. La Arad este foame de fotbal”

De la începutul acestui sezon fotbalistic, din vara anului trecut, Cristian Todea (41 de ani) a revenit ca antrenor la nivelul Ligii 2, chiar dacă doar ca ”secund” al lui Cristian Todea, la Dunărea Călărăși. Anterior, în acest eșalon, a fost ”secund”, cât și ”principal” la UTA, echipa din orașul natal, care l-a lansat în fotbalul mare ca jucător.

Chiar dacă despărțirea de UTA s-a produs prin demisie, în primăvara anului 2018, iar victoria cu Dunărea Călărași din acest sezon împotriva ”Bătrânei Doamne” l-a făcut să spună că i-a adus satisfacție personală, Cristian Todea a recunoscut într-un interviu acordat site-ului oficial al actualei sale echipe că unul dintre visele sale este să revină ca antrenor la UTA și să o conducă pe noul stadion care se ridică la Arad și care va fi finalizat în scurt timp.

”Când eram mic mergeam la meciurile UTA-ei, iar stadionul era plin. Mergeam şi stăteam lipit de gard, iar când eram copil de mingi priveam cu interes meciurile şi mă gândeam că-mi doresc foarte mult să joc pe stadionul de la Arad.

Acum, cu siguranţă, mi-aş dori să antrenez pe stadionul nou, care va fi gata într-o bună zi, pentru că şi aici au fost ceva probleme. Eu zic că şi la Arad este o foame de fotbal. Având în vedere evenimentele din ultimul timp, nu se ştie dacă spectatorii vor mai fi prezenţi pe stadioane, însă, până la urmă, eu zic că vom trece peste perioada asta”, a spus Cristian Todea.

Todea fură meserie de la Pustai: ”Poate să-mi dea sfaturi bune şi să mă ajute”

Momentan a preferat să lase deoparte experiența de antrenor principal pentru a-i fi ”secund” lui Cristian Pustai și de a fura meserie. ”Cu el antrenor am avut, ca jucător, cele mai mari satisfacţii. Am jucat în cupele europene cu Gaz Metan Mediaş. Mi-am dat seama că poate să-mi dea sfaturi bune şi să mă ajute din acest punct de vedere. Avem o relaţie bună şi cu certitudine îmi doresc să avem rezultate bune şi din această postură, nu doar din cea de antrenor şi jucător. Îmi doresc să-l ajut şi împreună să susţinem echipa la care suntem acum. Şi când am venit la Călăraşi, având în vedere distanţa mare faţă de Arad şi faptul că familia a rămas la Arad, şi eu am ales să profesez acolo, domnul Pustai a avut un mare cuvânt de spus. Reprezenta o garanţie că s-a dus acolo, şi că la Călăraşi se vrea ceva serios, lucru care pe parcurs s-a dovedit”, a declarat Todea.

Ca și fotbalist, Cristian Todea a activat la gruparea emblemă a Aradului, UTA, în două perioade: 1997-2002 și 2007-2009. În cariera lui a mai evoluat pentru AC Mantova (Italia), AC Bellinzona (Elveția) și Gaz Metan Mediaș.

Cariera de antrenor și-a început-o în 2015, la UTA, ca ”secund” al lui Roland Nagy. A rămas în această funcție și în mandatele lui Laurențiu Roșu, Adrian Mihalcea și Adrian Falub, până în septembrie 2017, iar apoi a devenit antrenor principal al echipei arădene până la 25 aprilie 2018, când și-a dat demisia. Între februarie 2018 și ziua plecării sale din stafful „roș-albilor”, Todea l-a avut șef pe bancă pe Ionuț Popa, din postura de director tehnic.

Posesor al Licenței A, „Dulăul” a revenit în antrenorat în vara lui 2018 la divizionara a patra Victoria Zăbrani, dar apoi a făcut pasul spre Liga a 3-a, la Național Sebiș. Din vara lui 2019 îi este ”secund” lui Cristian Todea la Dunărea Călărași.

Marius ANGHEL 03 May. 2020, 17:59 Liga 2
Pe aceeași temă