Cristian Pustai știa cum se poate califica Dunărea Călărași în play-off. ”Profesorul” a făcut toate calculele: ”Au fost 16 variante. Binomul Newton dezvoltat la puterea a patra”. Cum vede lupta la promovare, în contextul restanțelor salariale

Andrei PASCU 28 Mar. 2021, 20:04 Liga 2
Cristian Pustai știa cum se poate califica Dunărea Călărași în play-off. ”Profesorul” a făcut toate calculele: ”Au fost 16 variante. Binomul Newton dezvoltat la puterea a patra”. Cum vede lupta la promovare, în contextul restanțelor salariale

Dunărea Călărași s-a calificat în play-off-ul Ligii 2, după victoria cu 2-1 pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii, în urma unui joc solid, în care succesul nu poate fi pus la îndoială. Cristian Pustai a declarat la finalul ultimului joc din sezonul regular că a făcut tot felul de calcule în această perioadă.

Cristian Pustai: ”Toate cele 11 aveau șanse la play-off, nu era echipă desprinsă”

”Profesorul” a făcut toate combinațiile posibile și a ajuns la concluzia că Dunărea Călărași se putea califica în grupa de promovare, în mare măsură, în urma jocurilor rezultatelor, dacă Universitatea Cluj nu învingea. Lucru care s-a și întâmplat, pentru că ardelenii au pierdut pe teren propriu, scor 1-2 cu Petrolul.

Însă calculele nu și-au mai avut rostul, în condițiile în care trupa lui Cristian Pustai a învins.

Aveam și varianta egalului. Am făcut calcule în decursul săptămânilor, dar penultima etapă a fost destul de încurcată. Toate cele 11 echipe să aibă șanse la play-off, niciuna să nu fie desprinsă, dar cred că de asta e frumos fotbalul, că ne trece prin aceste momente. Ne învață să știm să pierdem când e cazul, dar și să ne bucurăm când trebuie.

Au fost 16 variante pentru noi la egal, pentru că eram din start noi și Farul cu 32 și Viitorul făcea 33. Restul era de calculat. Binomul Newton dezvoltat la puterea a patra. O variantă de două, o variantă de șase, patru de câte trei, șase de câte patru, patru de cinci. 16 în total. Le-am calculat. În cele mai multe aveam șanse dacă nu ar fi câștigat Clujul. Nu știu rezultatul de acolo (n.r. – imediat după finalul meciului)”, a declarat Pustai, la microfonul DigiSport, la finalul jocului.

Cristian Pustai speră ca problemele financiare să se rezolve, în sfârșit 

Cristian Pustai nu a putut trece peste momentele cu privire la situația cu care jucătorii săi se tot confruntă de la începutul campionatului, anume că salariile nu au fost plătite. Acum, datoriile datează din decembrie, dar antrenorul i-a lăudat pe fotbaliștii săi și pentru acest aspect. Că, deși nu sunt plătiți, s-au calificat în play-off.

Astăzi a contat grupul. Grupul frumos pe care l-am format, pentru că am avut un an foarte greu. Așa ne-au dus meciurile și rezultatele, să stăm pe ultimul joc, în care s-a văzut și munca foarte grea pe care am dus-o în condiții foarte grele pe timp de un an. Asta cred că ne-a ținut, în primul rând, dorința aceasta de a ne bucura după munca depusă.

E bine să fim cu picioarele pe pământ, pentru că am îndeplinit un obiectiv parțial. Dacă se vrea mai departe, și sunt convins că se va vrea promovarea, trebuie să se pună lucrurile la punct”, a continuat Pustai.

Baudoin Kanda, trecut pe foaia de joc dar în cele din urmă nu a fost în lot 

Mijlocașul Baudoin Kanda (27 de ani) a fost pe foaia de joc a partidei cu Viitorul Pandurii, a fost dat ca titular chiar, dar nu a jucat. El avea / are COVID-19, și, deși potrivit lui Cristian Pustai ultimul test a ieșit negativ, clubul nu a vrut să riște. Nu a vrut să încalce, din anumite privințe protocolul, iar jucătorul a fost lăsat, în cele din urmă, în afara lotului.

Întrebați pe cineva care știe. Eu nu știu. Are test negativ, dar nu scoți nu știu ce baze de date… în dimineața meciului, la 10, să afli că e o eroare. Nu am vrut să riscăm nimic la acest meci, să auzim de vreo contestație sau cine știe ce. Am mai pierdut un meci cu Clujul acum un an pentru cumulul de cartonașe galbene și am zis să nu riscăm nimic

Asta e, nu e Kanda, intră Ciucur. Până la urmă a dat centrare la gol. Cineva aliniază cum trebuie planetele și până la urmă am reușit să ne calificăm. Până la urmă, sunt speranțe mari pentru problemele financiare. E păcat pentru această echipă, care dacă suntem toți apți și reușim să ne recuperăm după accidentări, se termină cu bine”, a precizat Pustai, cu privire la situația lui Kanda.

Dunărea Călărași va începe play-off-ul Ligii 2 cu 34 de puncte, de pe locul 2. Peste ea e U Craiova 1948 SA, 35 de puncte, iar următoarele clasate sunt CS Mioveni, 33 de puncte, Rapid, 33 de puncte, FK Csikszereda, 32 de puncte, ASU Politehnica, 32 de puncte.

Călărășenii au terminat sezonul regular cu 10 victorii, patru egaluri și cinci înfrângeri. Golaverajul, 25 de goluri marcate și 22 primite.

Foto: Leczki Jozsi/ Mediafax Foto, Răzvan Păsărică/ Sport Pictures și AFC Dunărea Călărași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-cs-mioveni-rapid-fk-csikszereda-si-asu-poli-merg-in-play-off-ul-ligii-2-cum-arata-clasamentul-final-dupa-ultima-etapa-a-sezonului-regular-si-marile-19176361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-farul-da-peste-u-cluj-iar-petrolul-intalneste-viitorul-pandurii-si-concordia-cand-se-stabileste-programul-jocurilor-19176388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-21-ultima-a-sezonului-regular-astazi-aflam-cele-sase-echipe-care-merg-in-play-off-si-cele-14-care-vor-continua-in-play-out-19176255

 

 

Andrei PASCU 28 Mar. 2021, 20:04 Liga 2
Pe aceeași temă