Cristian Pustai și-a lăudat jucătorii după ce Dunărea Călărași a prins locul de baraj de promovare, chiar și cu emoții. ”Încercăm să ne îndeplinim un vis. Suntem o echipă destul de imprevizibilă”

Marius ANGHEL 23 May. 2021, 23:52 Liga 2

Dunărea Călărași a obținut o remiză, scor 0-0 pe ”Ion Oblemenco”, cu ”FC U” Craiova, campioana Ligii 2, și a rămas pe locul 4 în play-off, urmând a juca împotriva prim-divizionarei FC Voluntari în barajul de promovare în Liga 1.

Portarul Răzvan Began, deja achiziționat de Sepsi OSK, i-a salvat în mai multe rânduri pe călărășeni de gol la Craiova și a ținut în obiectiv Dunărea. La final, antrenorul Cristian Pustai a lăudat adversarul și modul în care a obținut promovarea în Liga 1.

”Avem parte de o atmosferă fantastică, la o echipă care a promovat de pe primul loc, meritat după părerea mea, pentru că a condus întreg campionatul, pentru că au câțiva străini de valoare, și-au făcut un lot bun și au avut, poate, câteva momente în tot campionatul în care n-au fost pe primul loc, nu știu, o etapă, maximum două”, a spus Pustai.

  • În 18 din cele 21 de etape ale sezonului regular ”FC U” Craiova s-a aflat pe primul loc în Liga 2, câte o dată stând pe locul 1 Dunărea Călărași, Rapid și ASU Politehnica Timișoara. În play-off, oltenii au ocupat de șapte ori în zece etape locul 1, după primele trei runde Rapid sitându-se pe prima poziție.

Cristian Pustai a dus Dunărea Călărași la barajul de promovare: ”Așa cum ne-am învățat. Am promovat la play-off la ultimul joc, am stat până în ultima clipă și pentru baraj”

Despre Dunărea Călărași, colectivul de jucători, Cristian Pustai a avut cuvinde de laudă, însă a vorbit și despre emoțiile trăită înainte de calificarea în play-off și despre emoțiile pentru accederea la barajul de promovare.

”Noi, în schimb, am avut și noi un parcurs foarte bun. Am fost în acest campionat în primele șase echipe, dar, așa cum ne-am învățat, am promovat la play-off la ultimul joc, cu emoții, pentru că am avut un joc de care pe care (n.r. – acasă cu Viitorul Pandurii, câștigat cu 2-1). La fel, văd că așa merge la noi, să stăm până în ultima clipă. Astăzi ne-am jucat, practic, soarta acestui campionat. Am muncit un an de zile, ne-am dorit să încheiem acest campionat, să încercăm măcar să ne îndeplinim un vis, pentru că toți jucătorii când au venit la Călărași au visat că putem promova. Eu zic că s-au făcut multe lucruri bune, se puteau face multe mult mai bune, dar putea să fie și mai rău. Am avut parte de niște băieți extraordinari, un colectiv frumos, cu care ne-am bătut și în condiții grele și am reușit să ajungem la acest baraj”, a comentat Pustai la flash-interviu, la microfonul DigiSport.

Dunărea se va lupta cu FC Voluntari pentru a reveni în Liga 1

Fiindcă a terminat pe locul 4 play-off-ul Ligii 2, Dunărea Călărași o va întâlni la barajul de promovare/menținere în Liga 1 pe FC Voluntari, clasata pe locul 7 la finalul play-out-ului Ligii 1.

Pustai îi dă prima șansă echipei ilfovene și abia așteaptă să vadă cine va fi prima gazdă în dubla manșă.

”De acum să vedem, să așteptăm să vedem cum se joacă, unde se joacă primul tur. Am zis, repet, echipa de Liga 1 are prima șansă indiscutabil. Însă noi suntem o echipă destul de imprevizibilă și o să ne jucăm cu siguranță soarta până la sfârșit”, a spus Pustai.

Tragerea la sorți are loc luni, 24 mai, de la ora 10:00, la Casa Fotbalului. Meciul tur are loc în data de 29 de mai, iar returul va avea loc în data de 2 iunie.

”În lumea fotbalului se știe că e foarte greu și când lucrezi în condiții grele e foarte greu să obți o promovare. La o promovare sunt mulți factori ca angrenajul să se rotească în același ritm. Noi am avut sincope, și ca joc, și alte lucruri, care, până la urmă, au dus la un parcurs, totuși, onorabil, bun, spre foarte bun și să vedem ce va fi la baraj”, a mai spus experimentatul antrenor.

Restanțe achitate? ”Vom vedea când ajungem la Călărași”

Întrebat dacă a primit vreun salariu, după ce conducătorii au tot făcut promisiuni în ultima perioadă, Pustai s-a rezumat să spună atât: ”Asta vom vedea când ajungem la Călărași.”

Cât mai rezistă sau dacă va mai continua apoi la Dunărea, Pustai a spus: ”Sunt un antrenor profesionist, am contract, sper să obțin ceea ce ne-am propus, așa că o să ne batem clar, și toți ne dorim asta, până la ultima secundă.”

Dunărea a încheiat play-off-ul Ligii 2 pe locul 4

Dunărea Călărași a încheiat play-off-ul Ligii 2 pe locul 4, cu 44 de puncte, sub U Craiova 1948 SA (54 puncte), Rapid (49 puncte), care au promovat direct în Liga 1, și CS Mioveni (48 puncte), care merge și ea la barajul de promovare în Liga 1 cu FC Hermannstadt, dar peste FK Csikszereda (42 puncte) și ASU Poli (41 puncte).

Foto: Remus Badea / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-fc-hermannstadt-si-dunarea-calarasi-fc-voluntari-sunt-barajele-de-mentinere-promovare-in-liga-1-cand-au-loc-meciurile-si-cum-arata-clasamentul-final-al-play-off-ului-ligii-2-19186621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-a-primit-trofeul-de-campioana-a-ligii-2-jucatorii-au-sarbatorit-alaturi-de-suporteri-promovarea-in-liga-1-peluza-sud-1997-a-facut-show-in-fata-stadionului-ili-19186633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-si-fk-csikszereda-asu-poli-meciurile-care-decid-ultima-echipa-din-liga-2-care-merge-la-barajul-de-promovare-ambele-partide-incep-la-ora-1830-19186519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-began-a-prins-transferul-carierei-portarul-dunarii-calarasi-a-semnat-pe-trei-ani-cu-o-echipa-din-play-off-ul-ligii-1-19186041

Marius ANGHEL 23 May. 2021, 23:52 Liga 2
Pe aceeași temă